Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Tényleg ennyire kevés vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire kevés vagy nincs is megcsalás nélküli párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Ma tudatosult bennem igazán, hogy az elmúlt időszakban annyi megcsalós sztorit hallottam közeli, távoli ismerőseim körében. Sokan közülük, meglepő módon, többszöri megcsalást is megbocsájtottak, csak azért mert ... s mindig van egy indok, pl. "megbocsájtottam neki, mert már minden megvolt vásárolva/ le volt foglalva az esküvőhöz", vagy "mert annyi éve együtt vagyunk már 5-6-10 éve, és nem akarom mással újrakezdeni", "oda lett volna a lakás fele, mit kezdtem volna egyedül egy kicsi lakásban?"

"a család nagyon rosszul viselte volna" "ott a gyerkőc" . Én nem èrtem, oké a megcsaló fél valóban egy gyáva féreg a jelleméből eredendően és nem mer végetvetni a kapcsolatnak, de a másik miért tűri el? Mit fognak mondani vagy jaj nem lesz elég pénzem, ez a mai világban tényleg előrevalóbb, mint a saját becsületünk?

A megcsalással, főleg az ismétlődő megcsalással konkrétan a másik a földbe tipor, nyilván szó sincs őszinteségről, bizalomról, hűségről ne is beszéljünk...

Sokan mondták, hogy higyjem el, nincs hűséges férfi, akiről nem tudják az még nem bukott le, vagy nem adódott úgy lehetősége de nincs olyan férfi, aki ne unna meg x idő múlva.

Naív vagyok, tudom, de valahol mindig remélem, hogy ez nem így van és ha valami sz*r egy kapcsolatban, akkor vannak még emberek,akik akarnak hekyrehozni és nem belerúgni az egészbe.

Nekem komoly kapcsolataim voltak, 3 év, 7 év, véget értek, nem megcsalás miatt, de erősen elgondolkodtad, hogy nem voltam-e mrgcsalva és semmit nem vettem éyzre belőle.

Amúgy, ezen ismerősök fb és insta posztjaik pont az ellenkezőjéről árulkodnak: happy család, apuka benne van a programokba, a pasija mennyire megbecsüli, ide-oda viszi, csokor, ajándék... és ilyen összejövetelekkor megszakad a szívem, hogy úramisten, erre "irigykedem én akkor" , irigykedni mármint amikor felbukkannak ezek a posztok, ez jut eszmbe:" Milyen jó neki!" S mikor más van a dolog mögött, végtelenül ledöbbenek.

Ti hogyan tapasztaljátok ezt a témát? Érdekelnek személyes sztorik is.

júl. 23. 22:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Régen is ez volt amúgy...

Szentül hiszem hogy jóval kevesebb megcsalás lenne, ha kevésbé lenne stigma kisétálni a kapcsolatból. Még mái napig is a romlottság és érzelmi sekélység jelének hiszi a többség, hogy egy pár nem marad egyedül, azt hiszik hogy ha valaki "eldob" egy kapcsolatot, akkor nem is képes szeretni igazán, viszont szerintem pont az ellenkezője igaz.

Ha nem szereted a párod, de mégis vele maradsz, akkor szinte elkerülhetetlen hogy hülyét csinálsz belőle, és megcsalod. Tisztességesebb menni a magad útjára, ha már annyira sem érdekel a párod, hogy ilyet teszel vele.

Szerintem drasztikusan fejlődnie kéne a párkapcsolatok kultúrájának ahhoz, hogy kevesebb ember sérüljön, de ez nem fog megtörténni, pláne hogy sokan pont hogy a régi, bukott rendszert akarják visszahozni.

júl. 24. 01:41
 12/18 anonim ***** válasza:

8-as válaszoló nagyon szimpatikus vagy nekem! Írunk egymásnak privátban?!

Az én párom (férfi) nem igazán hűséges. Szenvedés az a kapcsolat nekem. Legalább barátkozhatnánk, ha mást nem is...

júl. 24. 02:20
 13/18 anonim válasza:

Kevés.

De azért vannak ahol nincs. Nem kell ennyire sarkítani.

júl. 24. 05:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Nagyon sok megcsalás nélküli kapcsolat létezik, csak ők nem verik nagy dobra, hogy nem csalják szét egymást. Ugye azok a sztorik terjednek, amik érdekesek, az, hogy valaki 50 éve hűséges nem annyira.
júl. 24. 06:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Létezik olyan kapcsolat, ahol nincs megcsalás. Azok az emberek akik eltűrik a másik fél félrelépéseit, saját magukat alázzák meg és teszik tönkre a saját életüket. Gyávaság. A közösségi média felületéről meg sürgősen le kell jönni, mert az egy rakàs hazugság. Ott lehet élni a kirakatnak igazán. Ez az így meg úgy szeretlek meg boldog vagyok veled, ez egy bizonygatás a külvilág felé, ahonnan az emberek megerősítést várnak. Hülyeség. Ha 2 fél szereti egymást, azt egymásnak kell kimutatni, nem posztokban. Ha valaki nagyon erőlteti ezt, akkor ott valami gáz van.
júl. 24. 06:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem az olyan kapcsolat ahol nincs megcsalás borzasztóan kevés.

(Persze itt a sok-sok éve, évtizede tartó kapcsolatokra gondolok)

Mondom ezt úgy, hogy kettő nagyon hosszú kapcsolatom volt/van és fizikai megcsalás sehol nem történt ez egészen biztos.

Én viszont kerültem többször olyan helyzetbe ahol ugyan fizikailag nem, de érzelmileg megcsaltam a párom. A jelenlegi 11 éve tartó kapcsolatom is haldoklik és nem tudom lesz e megoldása.

júl. 24. 07:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Sose csaltam meg senkit és nem id fogok...
júl. 24. 10:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Szomorú, amikor egy kapcsolat eljut odáig, hogy valamelyik fél (vagy mindkettő) megcsalja a párját. Ugyanakkor sajnos valóban igen gyakori. A hosszú ideje fennálló kapcsolatokat/házasságokat nézve pedig szinte majdnemhogy elkerülhetetlen.

#16-ossal egyetértek, nagyon nehéz elköteleződni valaki mellett egy életre. Így főleg a fiatalon (mondjuk 20 éves kor körül) összekerült párok, akik összeházasodnak és gyerekeik lesznek hamar, teljesen más emberekké válhatnak 15-20 év múlva (persze, gyerekek nélkül is). Az alap jellem, a stílus, az ember személyisége nem változik talán gyökeresen meg, de bizonyos szokások, érdeklődési körök, ízlések, értékrendek és rengeteg más dolog is változhat az idővel, amik kihathatnak a párkapcsolatra is, HA nagyon elmennek megymás mellett ezek az igények a két fél között. Ráadásul jöhet számos olyan nem várt dolog, esemény is, ami szintén kihathat a kapcsolatra.

Ha már nem működik egy kapcsolat minden szempontból megfelelően, és nem opció valamelyik fél részéről a nyitott kapcsolat/házasság, mint lehetőség, akkor szakítani/válni kell megcsalás helyett. Ez az én véleményem. A sunyi, gerinctelen, hazudozós, a másik háta mögött történő megcsalás nem opció számomra. Akkor őszintén megbeszélve a dolgot, még a megcsalás előtt tisztáznia kell(ene) magát az embernek a párja előtt, mielőtt megcsalja, aztán tiszta lappal (szakítás/válás után) lehet nyugodtan mással, mert nyilván senkit sem lehet benntartani kényszerrel egy olyan helyzetben, kapcsolatban, amiben nagyon nem érzi jól magát. Csak persze az is igaz, hogy sokan olyan helyzetben vannak, akár akarva, akár akaratlanul, hogy nem tudnak egykönnyen kilépni egy kapcsolatból/házasságból, vagy egyszerűen nem is akarnak, mert mondjuk csak egy kicsit másra vágynak egy ideig (sokan ezt úgy mondják, hogy csak "ki akarja élni magát" kicsit). Ebben az esetben még mindig tisztábbnak érzem azt a lehetőséget, hogy HA mindkét fél el tudja ezt fogadni, hogy akkor legyenek inkább nyitott kapcsolatban/házasságban.

Tehát szakítás, elválás, vagy nyitott kapcsolat/házasság, ha valakinek az megfelelő. A sunyi megcsalás nem opció számomra.

Kérdezőtől idézem:

"Ti hogyan tapasztaljátok ezt a témát? Érdekelnek személyes sztorik is."

Nekem nagyon speciális a helyzetem és a sztorim ezzel kapcsolatban, nem feltétlenül szánnám nyilvánosság elé, de ha érdekel, írj!

júl. 24. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!