Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megfigyelted már ezt a jelenséget? (Szerető vs. feleség)
Megcsalás témakörben durván torzulnak a válaszok attól függően, hogy érezhetően a szerető, illetve a megcsalt feleség ír ki kérdést.
Ha a kérdésből érződik, hogy valószínűleg ő a szerető, akkor jellemzően ilyen válaszok születnek:
- soha nem fogja elhagyni érted a családját
- te csak egy kellék vagy, egy kiegészítés
- csak szexre kellesz neki
- ha a férfi szeretne, már veled lenne
- az csak kamu hogy a gyerek, meg a hitel és az anyagiak
- a feleségét szereti, biztos, hogy van szex is, neked csak tolja a szokásos szöveget, hogy nincs, etet téged, hogy széttedd a lábad
- a megszokás és a biztonság fontosabb neki
Míg a gyanakvó feleségnek, vagy aki esetleg reménykedik a lebukás után, hogy helyrehozzák a házasságot:
- ez már esélytelen, itt már érzelmek vannak (a bemásolt lebuktató üzenetek alapján)
- több éves viszony: itt nem csak szexről van szó
- a gyerek sem számít, hány ilyen van, hogy lelép akkor is ha van gyerek, majd oda is csinál újat
- a férfit nem lehet megkötni, ha menni akar, menni fog
- az idővel nem tudsz versenyezni, az újdonság varázsa mindent legyőz
- biztos, hogy már nem szeret téged
- kihűlt kapcsolatot már nem lehet visszahozni
- szószerint másolom: "Amelyik férfi anyagilag megteheti és talál jobbat, az ott is hagyja a feleségét, esetleg ha ott is van gyerek marad és párhuzamosan alapít másik családot IS. Amelyik nem válik ilyen esetben, annak csak kényelmi, anyagi okai vannak, semmi más.:)"
- 10-15+ év házasság után már mindenkit csak az érdek tart össze
- biztos te is hibás vagy, mert nem volt szex
+ kieg
Benne van az általános kommunikációban, hogy "elhagyják egy 3. miatt" 3. miatt válnak" "lecserélik egy fiatalabbra", de a szeretőnek: nincs az az isten, hogy miattad elváljon.
Vagy egy másik: "Megfogni egy gyerekkel", "anyagilag függsz tőle, ő tart el" a "ház/közös cég miatt úgy sem menne" "de hát a CSOK"
Ezekből meg az jön le, hogy senki nem válik el, meg válni lehetetlen, miközben a valóságban a válások aránya 70% feletti.
Fura ez a kettősség, nem igaz?
Biztos lehetne még folytatni a listát.
Mit akarsz hallani vagy ebből kihozni?
Ha nő vagy szembe kell azzal nézni vagy prűd picsa vagy, aki féltékenykedik vagy gaz csábító k*rva...
Mindig megtalálnak az erre készült narratívák.
Ne keress abban értelmet, hogy a szerelmes férfi miért nem hagyja el a feleségét a szeretőért...vagy hogy az a férfi miért szeretőzik, akinek eszében sincs válni...vagy miért szertőzik, amikor szereti a feleségét...
Van a Nő, az all in, akit te hívsz, jó esetben azt vesszük feleségül, ahogy telik az idő vagy lesz gyerek,vagy nem... de változunk és sokszor lesz 9 a szex, sokszor lesz házisárkány a nő...
De biztos pont, aki mindent megad...majdnem mindent (nyilván van szex, de kevés es hát unalmas is).
Jön a szerető... ő szexet ad és érzelmeket... persze lehet olyan, hogy sokkal jobb, mint a feleség, lehet az igazi all in... de neki jobbnak kell lennie, mint a a nejemmel a kapcsolatunk eleje és a plusz 10-15 év... az meg ritka
.. hiába van még hátra 20-30 év... akkor is lesz majd jobb...
Nekem volt egy szeretőm, érte nagyon gondolkodtam, hogy ott hagyom a nejem... ő volt minden, minden amire vágytam.
74, végre kezd izgalmassá válni a beszélgetés. Szerintem ez egy nagyon érdekes téma és megéri leásni a mélyére. És mi lett a folytatás? Nem fejezted be az írásod.
"Nekem volt egy szeretőm, érte nagyon gondolkodtam, hogy ott hagyom a nejem... ő volt minden, minden amire vágytam."
"Nekem volt egy szeretőm, érte nagyon gondolkodtam, hogy ott hagyom a nejem... ő volt minden, minden amire vágytam."
Minek? Azt is megunod, vagy annak is vannak rossz napjai, hetei, hónapjai. Na meg az is rád unhat.
Gyáva voltam lépni.
Nagyon megbántam. Ő elvált volna értem, én végül nem mertem.
Minden eshetőséget végig pörgettem a fejembe, azzal nyugtattam magam, majd jobb lesz a nejemmel (végre 8 év könyörgés utan belement, hogy kezdjünk a babaprojektbe). Utána megfogadtam, hogy nem megyek félre, milyen ember az aki ezt teszi,főleghigy gyereket akartam. Csak lombik jöhetett szoba, így nem volt otthon se szex, aztan a lombikok se jöttek össze.
Igaza lett a szeretőmnek, nem változott semmi a nejmmel, sőt rosszabb lett! 2 év után most megint félre járok, lélektelen dugás, az is ritkán.
Ő mindent megadott volna a gyereket is. Nem untam volna rá, ha unalmas is lett volna vele egy idővel a szex, ő feldobta volna.
Elbasztam az életem.
Ami vicces, 2 hónapja láttam, szebb mint valaha, ragyog. Végül elvált és összejött egy másik férfival. Mással látni nevetni, boldognak, szerelmesnek. Ismerem az a nézését, ahogy ránézett
Annyira tanulságos amit írsz, hogy nem is fűzök hozzá többet. Csak annyit, hogy igen, ha unalmassá válik, ugyanúgy felmerülnek majd a problémák, szürke hétköznapok, ezeken lehet segíteni és meg lehet oldani, csak ehhez kellene egy olyan partner. Az eredeti partner láthatóan nem ilyen, mert akkor valószínűleg szóba sem került volna a szerető. Illetve nem is az eredeti partnert "vádolom" ezzel, hanem ketten együtt nem tudták ezeket megoldani. Az egyik homokba dugja a fejét, a másik szeretőzik. Ha mégis volt erőfeszítés, számtalan próbálkozás és mégse, akkor onnan tovább kellett volna már lépni.
Nyilván az is egy előrevetített negatív jövőkép, hogy biztos az is unalmassá válna, nem lenne jobb, ami a félelmekből ered. Ha mindez meg is történik, akkor időben felismerni és menni kell tovább. De amíg a megcsaló fél nem dolgozik magán és nem tudja megoldani azokat az állapotokat amikor unalmassá válik a kapcsolat és ehhez nem talál megfelelő partnert, addig ismétlődik ez az ördögi kör, és marad a szeretőzés.
Csak vélemény, de ez egy nagyon összetett probléma. Szerintem a langyos f_s soha nem a jó megoldás. Nem tudom, én képtelen lennék így élni. Akkor már inkább egyedül, még az is jobb lenne. De én más típus vagyok.
Egyébként érdemes megvizsgálni ezt az egész kérdéskört a feleség nézőpontjából is. Sok megcsaló a nem tudom nem fáj alapon még mindig jobb döntésnek gondolja a szeretőzést titokban, mert így legalább nem árt senkinek és nem okoz fájdalmat - gondolja.
Szerintem igenis kárt okozol, mert a feleség valaki számára az all in lenne. De kitart melletted, a házasság mellett, mert azt hiszi, hogy te is hűséges vagy, így esélye sincs másokkal ismerkedni.
Eközben hány férfi van, aki pont úgy megőrülne szexuálisan a feleségedért, mint ahogy te a szeretődért. És ugyanúgy meg lennének vele a lelki dolgok is, mellette nem lenne szükség egy másik nőre hogy kompenzáljon. Szerintem érdemes feltenni azt a kérdést, hogy valóban ezt érdemli-e a feleség, amit te adhatsz neki? Te lennél saját magad házastársa?
Az, hogy ő a biztos pont...hát ez édes kevés. Nőként írom, hogy mellettem ne azért legyen valaki, mert kényelmes és én biztos vagyok neki, és innen már nyugodtan keresgélhet tovább, csekkolhatja folyamatosan, hogy jön-e jobb. Ez nagyon megalázó, olyan mintha egyenértékű lennék egy autóval/házzal. Használod, a célnak megfelel, vannak vele problémák, de túl drága lenne lecserélni, titokban pedig ott van a vágy, álmodozol egy másikról és ha lenne rá lehetőség, máris megszereznéd.
Ez nem szerelem. Ez inkább haszonszerzés, praktikusság, kényelem, önzőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!