Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megfigyelted már ezt a jelensé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megfigyelted már ezt a jelenséget? (Szerető vs. feleség)

Figyelt kérdés

Megcsalás témakörben durván torzulnak a válaszok attól függően, hogy érezhetően a szerető, illetve a megcsalt feleség ír ki kérdést.

Ha a kérdésből érződik, hogy valószínűleg ő a szerető, akkor jellemzően ilyen válaszok születnek:

- soha nem fogja elhagyni érted a családját

- te csak egy kellék vagy, egy kiegészítés

- csak szexre kellesz neki

- ha a férfi szeretne, már veled lenne

- az csak kamu hogy a gyerek, meg a hitel és az anyagiak

- a feleségét szereti, biztos, hogy van szex is, neked csak tolja a szokásos szöveget, hogy nincs, etet téged, hogy széttedd a lábad

- a megszokás és a biztonság fontosabb neki

Míg a gyanakvó feleségnek, vagy aki esetleg reménykedik a lebukás után, hogy helyrehozzák a házasságot:

- ez már esélytelen, itt már érzelmek vannak (a bemásolt lebuktató üzenetek alapján)

- több éves viszony: itt nem csak szexről van szó

- a gyerek sem számít, hány ilyen van, hogy lelép akkor is ha van gyerek, majd oda is csinál újat

- a férfit nem lehet megkötni, ha menni akar, menni fog

- az idővel nem tudsz versenyezni, az újdonság varázsa mindent legyőz

- biztos, hogy már nem szeret téged

- kihűlt kapcsolatot már nem lehet visszahozni

- szószerint másolom: "Amelyik férfi anyagilag megteheti és talál jobbat, az ott is hagyja a feleségét, esetleg ha ott is van gyerek marad és párhuzamosan alapít másik családot IS. Amelyik nem válik ilyen esetben, annak csak kényelmi, anyagi okai vannak, semmi más.:)"

- 10-15+ év házasság után már mindenkit csak az érdek tart össze

- biztos te is hibás vagy, mert nem volt szex

+ kieg

Benne van az általános kommunikációban, hogy "elhagyják egy 3. miatt" 3. miatt válnak" "lecserélik egy fiatalabbra", de a szeretőnek: nincs az az isten, hogy miattad elváljon.

Vagy egy másik: "Megfogni egy gyerekkel", "anyagilag függsz tőle, ő tart el" a "ház/közös cég miatt úgy sem menne" "de hát a CSOK"

Ezekből meg az jön le, hogy senki nem válik el, meg válni lehetetlen, miközben a valóságban a válások aránya 70% feletti.

Fura ez a kettősség, nem igaz?

Biztos lehetne még folytatni a listát.

ápr. 1. 22:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
57%

40: Nem a 38 vagyok, de feltennék egy kérdést: szerinted mekkora az esélye az embernek olyat találni, aki "all in" és ez persze kölcsönös? Szerintem azért nem (sem) merül fel nála meg sokaknál az az opció, amit felvázoltál, mert nagyon nem tűnik reálisnak. Főleg egy bizonyos kor fölött. Ő 18 évről ír, ez alapján 40 körüli lehet. Nézz szét "a piacon" ebben a korosztályban. Ott kezdődik a dolog, hogy eleve alig találsz olyat, aki nem foglalt. Akit találsz, nos... azzal úgy 99,9%, hogy nem fog összejönni az "all in", mi több, még rosszabb is lesz.

Amúgy szerintem pont azért is van a rengeteg megcsalás - számos más ok mellett -, mert már fiatalon sem akar összejönni az a párkapcsolat, amiben minden klappol, az ember pedig ezt tapasztalva egy idő után feladja, és megállapodik, mert mondjuk 50 évesen még mindig keresni a társad (a gyerekvállalásról már rég lekésve) nem akkora móka finoman fogalmazva.

ápr. 2. 14:41
 42/87 anonim ***** válasza:
34%

38-as vagyok.

A 41-es mindent leírt, így én ezt nem ismételném meg engedelmeddel.

Az egzisztenciára visszatérve.

42 éves vagyok. Igen, a képességeim meglennének egy újabb szép élet felépítésére, csak már újabb 18 évem nincs már rá🙂 És ahogy a 41-es is leírta, már partnert is nehezebb hozzá találni.

Nem 60+osként szeretném az élet szépségeit élvezni, hanem most, nem beszélve arról, hogy ami 20onévesen 18 évbe telt, az most, 40esként már nem annyi🙂

Ami a szerető szándékait illeti.

Nekem kigejezetten szerencsém van vele, mert kifejezetten bátorít arra, hogy javítsak az otthoni kapcsolatomom, eszében sem lenne szétszedni minket.

ápr. 2. 15:13
 43/87 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatomban azért a szóismétlés összejött😀
ápr. 2. 15:13
 44/87 A kérdező kommentje:

41, Amiket írtál, arról órákig ecsetelném neked, hogy mennyire elképesztő borúlátó, negatív koncepcióid vannak erről. Tipikus katasztrofizáló gondolkodás.

Persze, hogy létezik az all in, ezt hívják beteljesült szerelemnek: elköteleződés, intimitás, szenvedély. Hát így nyilván nem sok esély van arra, ha meg sem próbálja az ember, benne marad a házasságban és szeretőzik, és ha mindenki ezt csinálja akkor meg pláne nincs esély, hogy egymásra találjanak az emberek, mert mindenkinek leköti a figyelmét a kettő közötti lavírozás, a fókuszt, nem arra koncentrál az ember, hogy új párt keressen.

Ami egyébként teljesen valid és indokolt lenne. Nagyon elbagatelizáljátok, hogy áh csak a szex miatt nem... Ha hiányzik a szenvedély és nincs szex az nagyon is komoly probléma önmagában is, ha nem lehetett rajta segíteni, igenis, onnan lépni kell. Maximum akkor nem, ha már neked sem fontos, meg fizikai okokból már nem lehetséges az életkor miatt. És egyszerűen nem tudom elhinni, hogy mindez nem terjed ki valahogyan az érzelmi életre is, és nincs szorosan átszőve a kettő.

40 körül, 50 körül...Amíg életben vagy, amíg levegőt veszel, addig van dolgod. Élsz 80 évet, és már beletörődsz 40 évesen? De ha csak 5 évig lennél boldog egy ilyen beteljesült szerelemmel nem megérné? Nem jobb lenne így elmenni, hogy legalább megpróbáltad?

Fiatalon is ugyanez van, a félelmek, hogy jaj kifutnak az időből, a gyerekvállalásból társadalmi nyomasztás, és nem mernek tovább keresni, időben felismerni és váltani.

"mert mondjuk 50 évesen még mindig keresni a társad " -és akkor mivan? Ígyis-úgyis valószínű, hogy 50 évesen társat fognak keresni, mert 40-45 évesen kezdődik a válási hullám, 50 évesen meg pláne, mert addigra már tuti, hogy kirepülnek a gyerekek, eggyel kevesebb ok a maradásra. Na de visszatérve, ez tipikusan olyan, hogy mit fog szólni a falu hozzá. Aki mások ítélete alapján éli az életét...hát annak meg is lesz az eredménye.

Egyébként meg ez a jövőkép amit te annyira katasztrófálisnak látsz, valószínűleg be fog következni, mert a lebukás szinte garantált. Ezért nem mindegy hogy elébe mész a változásnak és felkészülsz rá, vagy majd egyik napról a másikra ott állsz és megtörténik veled egy durva csapásként.

És tudod ekkor már nem 18 évről fogunk beszélni, hanem 20, 22, 25 esetleg 30-ról. Érdeklődöm, melyik verzió lesz a rosszabb? 18 év után kilépni korrektül és felkészülten, vagy 25 év után lebukva, úgy, hogy egy tornádó söpör át az életeden.

Amiket itt leírtál ezek csak félelmek, nem a valóság. A boldogtalan élet receptjei, hogyan ásd el magad élve.

Érdekes másoknak sikerül 50 felett is új párt találni és lehúzni utána még 20, 25 évet boldogan. Érdekes más 80 évesen kezd el borászkodni, érdekes máshol azt mondják, hogy a 60 év politikában az még nem kor. Ez tipikus visszahúzó gondolkodás. Lehet így is élni, csak akkor meg ott van az, hogy mi lett volna ha? Mindig meg lehet próbálni, amíg életben vagy, addig lehet próbálkozni, addig játékban vagy.

ápr. 2. 15:41
 45/87 anonim ***** válasza:
52%

#42 vagyok🙂

41 éves vagyok, tavaly márciusban volt egy stroke-om, egy időzített bomba vagyok, szóval nekem már nincs 18-20-22 évem😀

ápr. 2. 16:17
 46/87 anonim ***** válasza:

44: a 41 vagyok. Nézd, én azt a tábort gyarapítom, akik nem állapodtak meg, mert nem akartak úgy, ahogyan azt sokan teszik, hogy ez is hiányzik, az sincs rendben stb. Biztatóan hangzik, hogy élsz vagy 80 évet, bármikor rátalálhatsz, de a valóság nem igazán így fest. Részben amiatt is, mert igen, "mindenki ezt csinálja", benne marad a házasságban és szeretőzik, lavírozgat. Mindegy is igazából az ok, a jelenség a lényeg: nincs annyi ember szabadon, akik vannak, azok "kösz, nem". Még 40 sem vagyok, de ezt tapasztalom. Megismerek valakit, aki legalább első blikkre nem egy hatalmas, pirosan villogó "NEM!", rövidesen kiderül, hogy házas vagy sok éves kapcsolatban él.

A válás is egy érdekes téma. Ismerjük a statisztikát, de amit látsz magad körül, ezt támasztja alá? Mert például amit én látok, az egyáltalán nem. Szétrobbanthatatlan házasságok, élettársi kapcsolatok vannak túlnyomó többségben. Lehet, hogy már alig bírják, de akkor is.

Én nő vagyok. Ha kikapok is érte, de előítéletes az elvált férfiakkal. Egy átlagos magyar nő, aki az esetek többségében már anya is, nem fog csak úgy válni... Ahhoz valami nyomós ok kell, hogy azt érezze, még rosszabb anyagi helyzetben, egyedülálló anyaként is jobb élni. Vagy a férj lép le, egy másik nőért vagy hogy visszakapja a "szabadságát". Hát, nem biztos, hogy bármelyik férfit is szeretném megnyerni magamnak... Abban még kevésbé hiszek, hogy majd pont közöttük találok rá arra, aki nekem is "all in", meg én is neki.

Mindenféle borúlátás nélkül én szinte biztos vagyok benne, hogy ha eddig nem, ezek után már nem is fog eljönni a beteljesült szerelem. Így a szeretőlét mellett teszem le a voksom, mert akkor legalább szenvedély, szex legyen valakivel, akivel kölcsönös a vonzalom, jó a kémia. Érzékeled egyébként, hogy milyen nehéz már olyannal is összetalálkozni, akivel ez adott? Akivel nem csak úgy ellangyoskodtok, mert igazából nem is mozgatjátok meg egymást különösebben? És itt még csak egy eleméről van szó az "all in" csomagnak...

ápr. 2. 16:28
 47/87 anonim ***** válasza:

45: És mennyire nem egyedi a példád... Sajnálom! :(

Azt látom itt sokszor, hogy úgy gondolják, a 40, 50, 60 stb. éves ember az szinte ugyanúgy ereje teljében van, mint a 25 éves, és előtte az élet, a világ tele lehetőségekkel. Nem ez az átlag. Az átlag elég rendesen rottyon van már ilyen korára, és viszonylag szűk keretek közé szorult az élete, sem ismerkedési, sem másmilyen lehetőségekben nem bővelkedik. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ha felrúgja a házasságát meg a családját, akkor szépen magára marad. Mert nyilván olyan ostoba meg nem lesz, hogy belemegy valami rosszabba, hiszen akkor aztán végképp semmi értelme nem lett volna felforgatni a saját és az egész család életét.

ápr. 2. 16:36
 48/87 A kérdező kommentje:

44, továbbra is azt mondom, hogy ez a katasztrofizáló gondolkodás, csak a negatív forgatókönyvet látod, 45 is, csak a lehető legrosszabb verziót, nyilván csak rosszabb lehet, nyilván csak egyedül maradhatsz. És ha ez meg is történik, utána nem kereshetsz tovább, megáll az élet? Ez az egy verzió van? Oké kilépek a házasságból, huh rosszabb lett az új kapcsolat...és? vége, lehúzták a rolót? nem mehetsz tovább?

Ez egyébként általában abból ered, hogy eleve rossz lelkiállapotban vagy, túlságosan azonosulsz az érzelmeiddel és ezt vetíted ki a jövőre, a lehető legrosszabb verziót látod.

Én nem ítéllek el a szeretősdi miatt, úgy élsz, ahogy szeretnél. De azért bátorítanálak, hogy igenis próbálkozz tovább a társkereséssel.

Ahogy idősödünk úgy merevedik a személyiségünk, egyre rugalmatlanabb a gondolkodás. Ezt nekünk kell tudatosan rugalmasan tartani. Úgy a testünket, ahogy az elménket is. 40 körül, felett már mindent tudatosan. Ehhez folyamatosan nyírnod kell a meggyőződéseidet, frissítened az általad törvényszerűnek hitt meglátásokat.

ápr. 2. 17:30
 49/87 A kérdező kommentje:
44, amúgy lépjél már be egy anyuka csoportba csak úgy kíváncsiságból légyszives, vagy itt a gyakorin ha szétnézel. Úgy 40 felett szinte minden nő elvált 2-3 gyerekkel, mégis büszkén meséli a sztoriját, hogy a válás után mikor megismerkedett a Józsival, Pistával és a mozaik család, és hogy neki is van 2 és hogy mikor náluk vannak stb. Akkor ők hogy csinálják? Ráadásul gyerekekkel fogadják el őket. Akkor ezek a Józsik, Bélák honnan teremnek elő, hogy a 40 feletti többgyerekes anyukákkal kötik össze az életüket?
ápr. 2. 17:44
 50/87 anonim ***** válasza:
100%

#17 Engem rendszeresen betalálnak házas férfiak, holott én nem hogy nem nyomulok rájuk, kifejezetten paraszt vagyok velük.Ők meg tudod mit csinálnak?Írkálnak, ha korábbról ismerem őket és tudják a számom hívogatnak, pénzt ajánlanak, ajándékokat vesznek, szívességeket tesznek, loholnak a nyomomba, hogy mondjam meg mi kell, mire van szükségem, azt megkapom, menjek el velük ide, oda, stb.

Hát igen.Fájdalmas lehet ebbe egy feleségnek belegondolni.Pláne, ha őt sz*rba sem nézi a férje és semmit nem vesz neki.

ápr. 4. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!