Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megfigyelted már ezt a jelenséget? (Szerető vs. feleség)
Megcsalás témakörben durván torzulnak a válaszok attól függően, hogy érezhetően a szerető, illetve a megcsalt feleség ír ki kérdést.
Ha a kérdésből érződik, hogy valószínűleg ő a szerető, akkor jellemzően ilyen válaszok születnek:
- soha nem fogja elhagyni érted a családját
- te csak egy kellék vagy, egy kiegészítés
- csak szexre kellesz neki
- ha a férfi szeretne, már veled lenne
- az csak kamu hogy a gyerek, meg a hitel és az anyagiak
- a feleségét szereti, biztos, hogy van szex is, neked csak tolja a szokásos szöveget, hogy nincs, etet téged, hogy széttedd a lábad
- a megszokás és a biztonság fontosabb neki
Míg a gyanakvó feleségnek, vagy aki esetleg reménykedik a lebukás után, hogy helyrehozzák a házasságot:
- ez már esélytelen, itt már érzelmek vannak (a bemásolt lebuktató üzenetek alapján)
- több éves viszony: itt nem csak szexről van szó
- a gyerek sem számít, hány ilyen van, hogy lelép akkor is ha van gyerek, majd oda is csinál újat
- a férfit nem lehet megkötni, ha menni akar, menni fog
- az idővel nem tudsz versenyezni, az újdonság varázsa mindent legyőz
- biztos, hogy már nem szeret téged
- kihűlt kapcsolatot már nem lehet visszahozni
- szószerint másolom: "Amelyik férfi anyagilag megteheti és talál jobbat, az ott is hagyja a feleségét, esetleg ha ott is van gyerek marad és párhuzamosan alapít másik családot IS. Amelyik nem válik ilyen esetben, annak csak kényelmi, anyagi okai vannak, semmi más.:)"
- 10-15+ év házasság után már mindenkit csak az érdek tart össze
- biztos te is hibás vagy, mert nem volt szex
+ kieg
Benne van az általános kommunikációban, hogy "elhagyják egy 3. miatt" 3. miatt válnak" "lecserélik egy fiatalabbra", de a szeretőnek: nincs az az isten, hogy miattad elváljon.
Vagy egy másik: "Megfogni egy gyerekkel", "anyagilag függsz tőle, ő tart el" a "ház/közös cég miatt úgy sem menne" "de hát a CSOK"
Ezekből meg az jön le, hogy senki nem válik el, meg válni lehetetlen, miközben a valóságban a válások aránya 70% feletti.
Fura ez a kettősség, nem igaz?
Biztos lehetne még folytatni a listát.
29, igen, szerintem is így van, az hogy nem lép le otthonról, egyáltalán nem zárja ki, hogy nincsenek érzelmei, sőt azt, hogy szerelmes. Ez valamilyen szinten a feleségek mantrája, könnyebb elviselni a megcsalás tényét. Csak racionális alapon dönt, férfiaknál ez könnyebb is egyébként. A nők szerintem magukból indulnak ki, ha úgy gondolkodnak, ha igazán szeretné, már menne.
A "feleségét nem fogja elhagyni" ... igen igen, de ne gondoljunk ebbe bele többet, tehát nem a nagy szerelem miatt, hanem a megszokás, a biztonság, kényelem és az egzisztencia, gyerek miatt (sokan ezt összetévesztik a szerelemmel, mármint a biztonságot). Ezek döntenek a feleség mellett. Pontosan emiatt vannak általában kivágva a megcsaló férjek, mert általában a nők levágják, hogy érzelmek már nincsenek, vagy nem olyan mélyen, azok már máshol vannak. Ezért nem tudják elviselni a megcsalás tényét teljesen érthetően. Tehát a férfi azzal, hogy marad, lényegében nem a feleséget választja a szeretővel szemben, nem az ő személyét, csak túl gyáva ahhoz, hogy változtasson az életén. És nem, nem a szerető a másik opció, a jó választás amiért menni kéne, hanem ettől függetlenül kellene kilépni a kapcsolatból. Én ezen a ponton már a megjavításban nem hiszek, maximum aggyal, racionálisan működtetik a párkapcsolatot, de az érzelmeket nem fogja tudni kierőszakolni.
Persze nem lehet általánosítani, valahol a szerető tényleg csak szexet jelent (és a szexuális vonzalmat keverik össze a szerelemmel), és nemcsak a megcsaló részéről, hanem a szerető részéről is. Tehát esze ágában sincs "megszerezni" a férfit, hanem csak kötöttségek nélküli szexet akar.
33, kezdjük azzal, ami szerintem kb mindenkit érdekel.
1. Miért nem válsz el?
2. Milyen érzéseid vannak a szerető iránt / milyenek a feleség iránt?
34, hát nem is kell hogy megnyugtasson. Az biztos, hogy az érzelmek elmúlnak, változnak, ahogy ő kiszeretett a feleségéből, a szerető is kiszerethet a férfiból és a férfi is a szeretőből, tehát mindenki mindenkiből :D
A másik, hogy ez egy sivár pokol, leginkább érzelmileg persze (nem egzisztenciális és kényelmi szempontokból), ha benne marad a házasságban. Ki akar így élni? Magadnak kívánnál egy ilyen életet? El nem tudom képzelni, hogy ezt meddig lehet így bírni. Életfogytig ki lehet? Ha ezt választja és nem tesz a saját életéért, akkor meg is érdemli, nem? Akkor a szeretőnek ilyen férfi miért kellene? Akinek tökéletesen elég a langyos f_s meg a kirakat.
Azért kell otthagyni, mert így pont, hogy elviselhetővé teszi neki a szerető ezt a sivár poklot, és nem fáj neki eléggé, hogy változtatni tudjon.
Ezért nevetséges az a feltételezés, hogy a szerető viszi el az apucit. A szerető már csak egy tünete a megromlott házasságnak. Ha lebukik a megcsaló fél és válás lesz belőle, a szerető egy katalizátor volt ebben a történetben.
Így van sőt kitüntetést is érdemel a kedves szerető, mert egy igazi empata.
Kb. 20% ban mar elve volt szerető, mielőtt meghazasodott az ürge, nem hűlt ki semmi, csak ennyire elvtelenek sokan. De nők is csinálják ezt persze.
#30 vagyok.
Elválni sok dolog miatt nem válok.
Tudom, ezzel most kikészítem a sok "tökéletes" férfit/nőt, de valahol, valamilyen formában szeretem a feleségem. Testileg már rég nincs semmi köztünk, de lelkiekben jól megvagyunk.
Emellett a 18 év alatt kiválóan felépített életem, az otthon nyugalma, a több éves rutin és megszokás miatt sem váltanék sosem. Nyilván ha kiderülne, az más dolog🙂
A szerető már egészen más dolog. Ő kiválóan pótolja az otthonról hiányzó testiséget, de iránta is érzek valamit, a vágyon kívül is. Nyilván nem szerelemről beszélek, de valamilyen szintű kötődés már kialakult.
Rajta, a sok szentéletű most biztosan kiakad, de én csak nevetek ezen.
Eszemben sincs elválni, és nem gyávaságból. Kizárólag a testiség miatt nem rúgok fel 18 év házasságot, megjavítani viszont nem lehet. Tudom, mert próbáltuk🙂
38, ami felvetődött bennem az írásod kapcsán és lehet hogy ez teljes naivitás, mert erre a helyzetre, amiben vagy, valamiféle problémaként tekintek, de lehet hogy te nem érzed annak.
Én ha ebben a helyzetben lennék, mint te, valahogy arra törekednék, hogy mindent megkapjak egy helyen. Már csak praktikusság szempontjából is, 2 helyen teljesíteni rohadt sok meló, két romantikus kapcsolatot fent tartani szintén, nem beszélve a hazudozásról, mert hát ez egy szükséges rossz. Mind mind energia. Ráadásul nem tartható a végtelenségig a lebukás mint egy balta folyton ott lebeg a fejed felett, a szeretőd is bármikor kitálalhat, ha megunja, hogy rád várjon.
Én itt elsősorban egy gondolkodási hibát látok, hogy vagy a szerető vagy a feleség. Mintha fel sem merülne egy olyan opció, hogy lehetne egy olyan új párkapcsolatod, amiben mindent megkapsz: biztonság, kényelem, lelki dolgok, és szex, szenvedély. Magyarán egy olyan, aki jobban illik hozzád és jobban kiegészít, aki mellett nem kell egy 2.-at keresned hogy működtetni tudd az életed. Kicsit sem érné meg ezt megpróbálni? Tényleg ér ennyit egy ház, a rutin és a megszokott dolgok?
Egyébként a felépített egzisztenciáról. A készségeid amivel mindezt felépítetted, tapasztalatod nyilván megvan, ezek nem vesznek el, miből gondolod hogy ezt nem tudnád újra felépíteni, esetleg mégjobb, kielégítőbb verzióban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!