Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ha az emberek többsége elvileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az emberek többsége elvileg elítéli a megcsalást, akkor miért olyan gyakori mégis?

Figyelt kérdés
Vagyis még itt az oldalon is leírják, hogy "gerinctelen dolog félrelépni, akinek nem jó a kapcsolata, az váljon, szakítson, azután ismerkedjen, bla, bla". De valamiért a valóság mégis más. Meg érzek egyfajta képmutatást is a témában, mert egyrészt az érettebb emberek jelentős része tudja, hogy a környezetében sok esetben előfordult már ilyesmi, mégis mikor valakiről nyíltan kiderül, hogy félrement, akkor van egy teátrális megbotránkozás, hogy "ejnye-bejnye, milyen erkölcstelen az illető". És ez minden korban így ment, nem csak most mikor már túlszexualizált a világ vagy a válás már lassan érdem lesz. Régen is ezt csinálták, nagypapám is mesélt sztorikat, hogy engedte meg barátjának, hogy nála találkozhasson a szeretőjével és falazott neki.

jan. 17. 16:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
77%
Másban a szálkát, magukban a karót se..
jan. 17. 16:57
 2/30 anonim ***** válasza:
67%
Mert ez a bolygó rettenetes mentális állapotban van. Rengeteg a kétszínű, hazug, aljas ember vagy nem ember.
jan. 17. 16:59
 3/30 anonim ***** válasza:
84%
Mert a gyilkosság, lopás, asszonyverés, nemi erőszak, akár gyermek ellen, olyan elfogadott? Aztán, a valóságban mindennapos dolgok.
jan. 17. 17:01
 4/30 anonim ***** válasza:
45%

Azért mert képtelenek elviselni a gondolatot, hogy a monogámia sokkal kevesebb embernek megfelelő, mint amennyire rá van oktrojálva a társadalom által. Én mindig meg vagyok kövezve, amikor a monogámia totális követelményét bírálom, pedig hát jól látható, hogy sok kapcsolatban ez nem fenntartható.

És ilyenkor nem azt mondom, hogy ne legyen monogámia, ne legyenek olyan párok, akiknek a kapcsolata kizárólagos vagy hogy magával a monogámiával bármi baj lenne. Nincs vele semmi baj. Egy szép, kedves, romantikus és bizonyos értelemben stabil elképzelés a kapcsolatokról. Tök jó, örülök, hogy van, akinek bejön. De fel kéne ébredni, hogy ez NAGYON NAGYON sok embernek nem megfelelő. És hogy honnan tudom? Hát a válások és a megcsalások számából.

jan. 17. 17:08
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Elítélem, és nem csalok. De nyilván aki nem ítéli el, az nem fog szörnyülködni meg itt sápítozni.
jan. 17. 17:17
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

#4: Nem lehet, hogy sok kapcsolatban mondjunk azért nem fenntartható, mert az a két ember nem egymáshoz való? És azért van ennyi válás, meg megcsalás, mert amúgy sokan érdekből, nincs most jobb, meg majd lesz valahogy alapon jönnek össze stb?

Mert amúgy én nem ismerek egyetlen egy embert sem, aki huzamosabb ideje él nyitott kapcsolatban és szerintem nem véletlenül van ez így.

jan. 17. 17:19
 7/30 anonim ***** válasza:
73%

Azért mert az emberek nagy része álszent... és elítélik a másikat,de ha "véletlen" ő esik bele ebbe a dologba ,akkor már egyből mentegetőzik hogy ezért meg azért.

Én is elítélem, én is megtettem ,és igen szakítanom kellett volna előtte végleg. Már mondtam neki hogy nem jó ami köztünk megy stb,de nem vàltoztatott rajta. Szakítottam vele,majd visszafogadtam.. nagy hiba volt! Ez idő alatt történt meg az egész.

Mai napig ha szóba jön vállalom és elmondom hogy gerincetelen voltam igen.

jan. 17. 17:37
 8/30 anonim ***** válasza:
62%

6

De milyen érdekes, hogy pont megcsalás lesz a dologból, nem?

Én természetesen nem azt mondom, hogy az emberiség összes bajára a monogámia felszámolása a megoldás. Szerintem nem is kell felszámolni, csak nem kellene efféle megkérdőjelezhetetlen, örökérvényű szent dogmaként kezelni.

Én úgy gondolom, hogy nagyon sok esetben a megcsalás oka nem a megromlott kapcsolat, hanem egy hirtelen erős vonzalom valaki más iránt. És igen, kicsit vicces monogámiáról beszélni, amikor az emebrek ötpercenként váltogatják egymást...

jan. 17. 17:40
 9/30 A kérdező kommentje:
Erről olvastam, hogy a monogámia a magántulajdon intézményével egyidős, mert lényeges szempont, hogy ki kitől származik, ki után tartozik felelőséggel, ki után örököl. A házasság előtti szexet is ezért tiltja a legtöbb vallás, hogy ne szülessenek olyan gyerekek, ahol nem egyértelmű ki az apa.
jan. 17. 17:47
 10/30 anonim ***** válasza:
16%

9: Igen, de a monogámia-poligámia-poliamoria az épp ellenkezőleg, BECSÜLETESSÉGET igényel.

Ezek az emberek aljasok, alkalmatlanok ilyesmire!

jan. 17. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!