Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az emberek többsége elvileg elítéli a megcsalást, akkor miért olyan gyakori mégis?
Azért mert képtelenek elviselni a gondolatot, hogy a monogámia sokkal kevesebb embernek megfelelő, mint amennyire rá van oktrojálva a társadalom által. Én mindig meg vagyok kövezve, amikor a monogámia totális követelményét bírálom, pedig hát jól látható, hogy sok kapcsolatban ez nem fenntartható.
És ilyenkor nem azt mondom, hogy ne legyen monogámia, ne legyenek olyan párok, akiknek a kapcsolata kizárólagos vagy hogy magával a monogámiával bármi baj lenne. Nincs vele semmi baj. Egy szép, kedves, romantikus és bizonyos értelemben stabil elképzelés a kapcsolatokról. Tök jó, örülök, hogy van, akinek bejön. De fel kéne ébredni, hogy ez NAGYON NAGYON sok embernek nem megfelelő. És hogy honnan tudom? Hát a válások és a megcsalások számából.
#4: Nem lehet, hogy sok kapcsolatban mondjunk azért nem fenntartható, mert az a két ember nem egymáshoz való? És azért van ennyi válás, meg megcsalás, mert amúgy sokan érdekből, nincs most jobb, meg majd lesz valahogy alapon jönnek össze stb?
Mert amúgy én nem ismerek egyetlen egy embert sem, aki huzamosabb ideje él nyitott kapcsolatban és szerintem nem véletlenül van ez így.
Azért mert az emberek nagy része álszent... és elítélik a másikat,de ha "véletlen" ő esik bele ebbe a dologba ,akkor már egyből mentegetőzik hogy ezért meg azért.
Én is elítélem, én is megtettem ,és igen szakítanom kellett volna előtte végleg. Már mondtam neki hogy nem jó ami köztünk megy stb,de nem vàltoztatott rajta. Szakítottam vele,majd visszafogadtam.. nagy hiba volt! Ez idő alatt történt meg az egész.
Mai napig ha szóba jön vállalom és elmondom hogy gerincetelen voltam igen.
6
De milyen érdekes, hogy pont megcsalás lesz a dologból, nem?
Én természetesen nem azt mondom, hogy az emberiség összes bajára a monogámia felszámolása a megoldás. Szerintem nem is kell felszámolni, csak nem kellene efféle megkérdőjelezhetetlen, örökérvényű szent dogmaként kezelni.
Én úgy gondolom, hogy nagyon sok esetben a megcsalás oka nem a megromlott kapcsolat, hanem egy hirtelen erős vonzalom valaki más iránt. És igen, kicsit vicces monogámiáról beszélni, amikor az emebrek ötpercenként váltogatják egymást...
9: Igen, de a monogámia-poligámia-poliamoria az épp ellenkezőleg, BECSÜLETESSÉGET igényel.
Ezek az emberek aljasok, alkalmatlanok ilyesmire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!