Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
 841/2261 anonim ***** válasza:
91%

"Mindenesetre "örvendetes", hogy továbbra is a csalók, hazugok boldogságáért szurkolsz. Szomorú látlelet ez társadalmunkról."

Hármótok közül a társadalomra legkárosabb elem te vagy, ők nem ártottak senkinek.

Lenyilatkoztad (elszóltad magad), hogy kihűlés miatt ment csődbe a házasság, azt már nem tudod visszavonni.

De vergődj csak tovább nyugodtan, csak ne tégy kárt senkiben, még magadban sem.

Még ha észre sem venné senki, hogy holnaptól nem létezel...

2023. dec. 19. 23:00
 842/2261 A kérdező kommentje:

"Lenyilatkoztad (elszóltad magad), hogy kihűlés miatt ment csődbe a házasság"

A rbanc elhidegült tisztességes, szerető férjétől, mert őt olyan vágyálmok kergetése motiválta már csak, amiket sem ő, sem a férje nem tudott elérni saját tehetségből, képességből, kizárólag kerülő úton, csalással. Így a rbanc eltorzult személyiségét a pénz, hatalom izgatta már csupán (nem az önképzés, tanulás), aminek eszközével mindenáron beteljesítheti nagyratörő, meg nem érdemelt vágyait s lépett: csalt s hazudott.

"ők nem ártottak senkinek"

A karaktergyilkosság nem ártás. Meg(gy)alázni a másikat emberi méltóságában nem ártás. Elvenni a másikét hatalmunkkal, erőfölényünkkel visszaélve nem ártás. Ezek mind igen jó s hasznos dolgok a társadalomra nézvést: így "egészséges" a társadalom.

Ám tiszteletben tartani az élet, a házasság, a magántulajdon szentségét: az bizony "ártás", az a "legkárosabb" a társadalomra, úgyhogy hajrá, csalók, hazugok, csak így tovább. Na, idevezet a nihilizmus.

"ne tégy kárt senkiben"

Nem (az én) szokásom...

2023. dec. 20. 04:33
 843/2261 anonim ***** válasza:
91%

"A rbanc elhidegült tisztességes, szerető férjétől"

Nincs rá adat, bizonyíték főleg, hogy az az alak tisztességes, méginkább szerető lett volna. Csak a te állítáaod, ami egyenlő a nullával.

A feleség nem a férj tulajdona. A házasság egy szerződés, amit fel lehet és fel kell bontani, ha nem működik.

Te meg simán csak elmeháborodott vagy.

2023. dec. 20. 07:11
 844/2261 anonim ***** válasza:
91%
#843 ne fáradj, már lefutottuk vele ezeket a köröket. Aki nem hiszi el minden szavát mintha tény lenne az szerinte rosszindulatúan feltételezget, mert minden amit ő mond az szentírás.
2023. dec. 20. 12:03
 845/2261 anonim ***** válasza:
91%
844 ez így igaz
2023. dec. 20. 15:20
 846/2261 A kérdező kommentje:

Nincs rá adat, bizonyíték, főleg, hogy a férj ne lett volna tisztességes, pláne szerető. Csak a te rosszindulatú előítéleted, ami egyenlő a nullával.

"A feleség nem a férj tulajdona"

A rbanc tette magát tulajdoni letétbe a mangalicánál. Nézd, csak: "Férjed nem tudja megvalósítani nagyratörő terveidet? Neked sincs kedved tisztességes úton (tehetség, tanulás, önképzés) önerőből elérni céljaidat? Add magad nekem, tárd fel bájaidat előttem, légy az enyém, s ne a férjedé s mellettem mindezt megkapod kerülőúton". Ennyi.

"A házasság egy szerződés, amit fel lehet és fel kell bontani"

A Károli Gáspár Református Egyetemet végzett nagykeresztény mangalicának is így kell tudnia? Lássuk, csak: "És hozzá menének a farizeusok, kisértvén őt és mondván: Szabad-é az embernek az ő feleségét akármi okért elbocsátani? Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonynyá teremté őket, és ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza. Mondának néki: Miért rendelte tehát Mózes, hogy válólevelet kell adni, és úgy bocsátani el az asszonyt? Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte volt meg néktek, hogy feleség'teiket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt. Mondom pedig néktek, hogy a ki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és a ki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő".

Nagykeresztény mangalica hát házasságtörő. Márha a Biblia igaz. (Nagykeresztény mangalica szerint vajon igaz a Biblia?😉).

És nem nagykeresztény mangalica a férj, mert amit "Isten egybeszerkesztett, ember el nem választhatja", mivelhogy meg van írva: "Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól. Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy".

És mi történik a paráznákkal, házasságtörőkkel, márha a Biblia igaz? Olvassuk, csak: "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne TÉVELYEGJETEK; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők, se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se rágalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát".

Ezt nagykeresztény mangalica is így tudja? Vagy tán TÉVELYEG s azt hiszi, hogy paráznák s házasságtörőké az Isten országa? Mit tanítottak neki hittanon vagy a Károli Gáspár Református Egyetemen...?

2023. dec. 21. 08:33
 847/2261 anonim ***** válasza:
91%

"Csak a te rosszindulatú előítéleted, ami egyenlő a nullával."

Mondtam. Annyira kiszamithato 🤣

2023. dec. 21. 13:27
 848/2261 anonim ***** válasza:
91%

Köszönjük, hogy szépen beazonosíthatóvá tetted az általad mangalicának gúnyolt személyt. Mehetsz majd a bíróságra.

Már amennyiben jogképes személynek számítasz a kóros elmeállapotod miatt.

De ezt majd a kirendelt igazságügyi elmeorvosi szakértő eldönti.

Mindenki másnak boldog karácsonyt!

2023. dec. 21. 13:27
 849/2261 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem én ismerem is.
2023. dec. 21. 13:30
 850/2261 A kérdező kommentje:
Aszittem, hogy kitalált a sztori😂...
2023. dec. 21. 13:40
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!