Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tettem ezt? Ez megcsalás?
Volt egy kapcsolatom, kicsit több mint fél éven át tartott. Iszonyatosan szerettük egymást, de a barátnőm nem tudta lezárni az exét, kb 5 évig voltak együtt. Ez engem nagyon zavart, mert sokat beszélt vele, és ebből viták alakultak ki köztünk. Az lett a vége hogy szakítottunk, de azt beszéltük meg hogy folytatjuk, ha sikerül nekem és neki is helyre tenni a dolgokat (az exével való kapcsolatot és azt hogy mennyit vitáztunk és csúnyán beszeltem vele)
Én minden erőmmel próbáltam segíteni őt lezárni a kapcsolatát, de belefáradtam a szituba.
Na most az történt, hogy a szakítás után (ami igazából egy szünet lenne csak) egy lány ismerősömmel eléggé berúgtam és megcsókoltam őt. És én ezt talán egy megcsalásnak élem át (de csak azért mert ezt mondja nekem, lentebb írom miért nem érzem megcsalásnak teljesen), mert nagyon szeretem a volt barátnőm és ő is engem, csak időt hagytunk magunknak.
Sajnos ő lehet nem fogja tudni ezt feldolgozni hogy én megcsókoltam egy másik lányt. Én sem tudom hogy voltam képes erre. De nagyon szégyellem és nem gondoltam volna hogy én ilyenre képes lennék.
Viszont nagyon érdekes szituáció volt ez, amit nem igazán értek hogy lehet. Mikor azzal a lánnyal voltam minden egyes érintésénél becsuktam a szemem és a volt barátnőmre gondoltam, hogy most olyan mintha vele lennék. Amint megtörtént a csók az első pillanatban is az volt a gondolatom, hogy úristen olyan mintha a volt barátnőm lenne most velem és őt is képzeltem oda. Pár másodperc után rájöttem hogy nem így van és abba is hagytam. És ezután iszonyat rossz is volt a csók.
Kérdezte a volt barátnőm, hogy mennyire érzem magam rosszul, és nem akartam hazudni, azt mondtam hogy nem annyira, mert nekem az nem egy erzelmekkel teli csók volt, sőt egy nagyon rossz élmény volt. De csak azért mert mindvégig a volt barátnőm volt a gondolatomban, hogy most ő vele vagyok. Nyilván erre az ő válasza az volt, hogy nem ő volt ott. Igen így van. De mégis hogy lehettem ennyire elborult vagy nem is tudom minek mondjam, hogy valaki mással együtt vagyok, de azt gondolom becsukott szemmel hogy a volt barátnőm van ott velem. (Egyébként összesen egy csók történt, ezen kívül semmi)
Ez szerintetek pia hatása volt vagy teljesen belebolondultam a szakításba?
Köszönöm ha valaki elmondja a véleményét, mert nem tudom mit csinájak. Meg hogy miért tartom ezt kifogásnsk. Persze erre nincs kifogás, tudom, megtettem. De magamban mégsem így gondolom.
"azt beszéltük meg hogy folytatjuk, ha sikerül nekem és neki is helyre tenni a dolgokat"
Én szerencsére nem voltam ilyen helyzetben, de haverok, ismerősök, barátok között láttam már pár ilyet. Egyik sem végződött úgy, hogy hát a másik illetőnek sikerült lezárnia a kapcsolatát, és aki meg várt rá, azzal folytatták, és boldog kapcsolatban éltek onnantól. Ez soha nem szokott így végződni, hanem gyakrabban úgy, hogy talál valaki más pasit, és azzal jön össze. Ezek az egyének kapcsolatfüggők, és gyakran egyéb mentális betegségekben is szenvednek. (A Stockholm-szindróma különböző fokozatai elég gyakoriak náluk.) Téged bocs, hogy ezt mondom, csak pótlékként szedett fel, azért, hogy megkapja valakitől azt, ami az előző kapcsoaltában hiányzott. Megkapta, így most eldobott, mert az ilyennek mindig az kell, akinek ő nem.
"ami igazából egy szünet lenne csak"
Szünet az iskolában, meg a munkahelyen van, meg labdajátékok félidejében. De párkapcsolatban nincs. Miért nem? Mert elég infantilis, és visszás dolog azt mondani, hogy "akkor holnaptól nem vagyunk együtt, de várunk pár hónapot, és onnantól örök szerelem lesz köztünk". Ez nem így működik. Ha két ember szereti egymást, akkor nem fogja eljátszani, hogy most X ideig nem. Ha meg nem szeretik egymást, akkor meg nem szünetet kell tartani, hanem szakítani. Ráadásul a "szünet" komoly konfliktusok és problémák forrása lehet. Mert ha szigorúan vesszük, akkor az alatt lehet szabadon mással dugni, hiszen nem vagytok együtt. Persze, ez esetben felmerül, hogy mégis akkor milyen érzelmi kapcsolat van a "szünetelő" felek között? Ha meg kikötik, hogy nem szabad mással lenni, akkor meg ez mitől is szünet? Lehetne sokáig ragozni, de az mindenképp kusza és kacifántos lesz.
"És én ezt talán egy megcsalásnak élem át"
Ha nem vagy együtt valakivel, azt nem tudod megcsalni. Egyébként meg exed mi a frászt is csinált? Hazudott, és érzelmileg megcsalt. Hazudott, mert azzal, hogy összejött veled, azt játszotta el, hogy beléd szerelmes. Közben meg egy pótlék voltál. Ő meg közben végig az exéről ábrándozott.
"nagyon szeretem a volt barátnőm és ő is engem"
Ezt hívják önámításnak.
Tudod, én ha valakit nagyon szeretek (és nem pusztán barátságból), akkor nem fogom kiadni az útját. Ha valami probléma van, azt megoldani kell, és nem szőnyeg alá söpörni. ÉS pláne nem kéne kiönteni a vízzel együtt a gyereket is. Mondjuk eleve paradox, hogy ha nagyon szeret, akkor miért az exéről ábrándozik. Te csak szeretnéd azt gondolni, hogy ő nagyon szeret téged. Te végtelenül romantikus és jóhiszemű vagy, és szeretnéd őt tökéletesnek látni, de a valóság az, hogy ő rohadtul nem szeret téged. Szerelmileg biztos, hogy nem.
"Sajnos ő lehet nem fogja tudni ezt feldolgozni hogy én megcsókoltam egy másik lányt."
Jah. De te köteles vagy feldolgozni azt, hogy míg te a lelkedet is kitetted érte, ő az exével járt gondolatban. Ez mondjuk csöppet durvább, mint az, hogy megcsókolsz valakit úgy, hogy egyébként független vagy.
"Mikor azzal a lánnyal voltam minden egyes érintésénél becsuktam a szemem és a volt barátnőmre gondoltam"
Hát.. azért ezt sem akarnám kommentálni, de oké, ittasak voltatok, tudjuk be ennyivel. Csak remélem, ez a lány tudta, hogy mi a helyzet, mert ha ő meg abban reménykedett, hogy lehet köztetek valami, közben neked meg ő volt a pótlék, akkor azért ez sem egy tisztességdíjas cselekedet.
"Ez szerintetek pia hatása volt vagy teljesen belebolondultam a szakításba?"
Nem. A pia csak oldotta a gátlásokat. Ez annak a hatása, hogy egy egyoldalú kapcsolatban voltál, amiben te a töredékét sem kaptad meg annak, amit beleadtál. Persze, te szeretnéd ezt megideologizálni, rémesen naiv vagy, ha az exedről van szó, full úszol még a rózsaszín ködben, miközben meg egy kétszínű kis ribi, aki hülyét csinált belőled.
"Köszönöm ha valaki elmondja a véleményét, mert nem tudom mit csinájak."
Nyilván nincs jogom megszabni, hogy mit csinálj, de én elmondom, hogy mit csinálnék.
Első körben végleg lezárnám a kapcsolatot az exszel. Az én gyomrom már azt sem fogadja be, hogy hazudik valaki az érzelmeiről. Bár tudom, mostanában divat a fordított sorrendet követni, de normális körülmények között nem random jönnek össze az emberek, hogy aztán majd valamikor csak beleszeretnek a másikba. Vagy ha mégis, akkor ezt illik a másikkal közölni. Nálam az ilyen eleve kicsapja a biztosítékot. Összejön velem, de mellette az ex kell neki? Na, ezek után akármennyire is egyébként cuki, meg szexi, meg ha épp nem használ ki, akkor aranyos, de köszönöm, nem kéne.
Aztán ha szakítottam, akkor megpróbálnám elfoglalni mással magam. Nem vagyok megrögzött ellenzője a búfelejtő szexnek, de csak abban az esetben működhet, ha az tényleg csak a szexről szól, amiről persze a másik is tud. Máskülönben könnyen cifra helyzetek lehetnek belőle, és ilyenkor mással összejönni nem tanácsos, mert valószínűleg csak a pótlékot keresnéd a másikban.
Aztán majd ha túllendülsz rajta, legyen az pár hét, pár hónap, vagy akár több, mint egy év, lényegtelen is, hogy mennyi, ha túltetted magad rajta, akkor keresel egy normális lányt. Nem egy Stockholm-szindrómás ribit, nem olyat, aki az exéről ábrándozik, közben meg persze kell neki a pasi, mert nem bír ki egy hetet sem kan nélkül, hanem egy normális, őszinte, jelenben élő nőt.
Köszönöm hogy ennyi energiát fektettél a válaszadásba, sajnos nem te vagy az egyetlen, aki ezeket mondja nekem.
8 bekezdést írtál, valamelyikhez korrigálnék elöljáróban pár dolgot, röviden.
1. Én szakítottam ő vele, mert már nem bírtam ezt az egészet és túl sokat bántottam már így is. (szavakkal)
2. Szüntet azért akartunk tartani, mert rögtön az ő szakítása után ugrott kapcsolatba velem. És én miattam szakított a volt barátjával. Nem hagytam neki időt felfogozni.
7.-8. Ő nem ribi, egy nagyon jó lelkű, kedves lány, aki senkinek nem ártana szándékosan. És én voltam életében a 2. fiú, az 5 éves kapcsolata után. Szóval nem ribi.
És ezen az egy dolgon kívül nagyon boldogok voltunk és minden tökéletes volt.
Ezek tudatában hogyan változtatnád az álláspontodat/véleményedet?
fuu, nem tudom hany eves lehetsz, de iszonyatosan tulbonyolitod.
ha nem vagyok egyutt, mindenki azt csinal amit akar, nincs senkinek joga a masik felett palcat torni, mit csinal. ha az exednek kicsit is fontos lettel volna, akkor nem enged el es nem az o exere forditja az idejet, meg simogatja a lelket.
az ilyenekbol lesznek a papucsferjek, hogy a felesegem megcsalt a legjobb haverommal, de nem szamit megcsalasnak, mert nem nezett a szemebe szopas kozben vagy csak gumiban csinaltak.
engedd el haver, keress masikat, aki nem az exet kergeti meg mindig, hanem veled akar lenni.
tudom xar erzes, ha meg erzel iranta, de a sajat jol felfogott erdekedben mondom.
Hát én most nem olvasnék vissza itt, hogy pontosan miket írtam. De ugye akivel szakítottam júliusban, azzal mai napig nem beszélek. Sajnos vagy nem sajnos (én örülök ennek, mert mai napig, amikor csak rá gondolok mérges leszek) Meg ugye egy egyemtre járunk és ő sem akar velem beszélni, mindig lehajtja inkább a fejét, ha meglát..
Viszont rájöttem hogy sokkal hamarabb meg kellett volna már tennem ezt a lépést (a szakítást) mert napi szinten része volt az idegeskedés a napjaimnak. Azóta szerencsére visszanyertem önmagam. Kb novemberre sikerült feldolgoznom a szakítást egyébként, de azt is csak azért mert lett egy barátnőm.
Azzal a lányal, akivel meg csókolóztam, azzal azóta sem beszéltem.
Összegzesként, életem legnagyobb csalódása volt az exem és mondanám hogy megbántam ezt a toxic kapcsolatot, de végülis nagyon sokat tanultam belőle és teljesen máshogy látok bizonyos dolgokat. Szóval tapasztalatnak nagyon jó volt.
És kihagytam talán a legfontosabb dolgot, hogy új barátokat szereztem a szakítás után, akikkel nyár óta nagyon jó kapcsolatban vagyok, idén nyáron megyek velük nyaralni is, valamint egy régi barátommal is felfrissült a barátságunk, akire mindig számíthatok. Plusz július végén megismertem egy embert, akivel mai napig meg tudom beszélni a problémáimat.
És ez a sok dolog szerintem csak ennek a szakításnak köszönhető, aminek hihetetlenül örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!