Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszik azt a nem házas emberek, hogy elválni olyan egyszerű, mint szakítani?
Mást se látok itt, de ha szóba kerül a félrelépés, mert nincs otthon elég szex, akkor a sok nagyokos elkezdi a váljatok el dumát.
Mindenki tudja, hogy egy párkapcsolatban, ha nem működik a szex, akkor szakítás a vége, de a házasság sokkal komplikáltabb, főleg, ha gyerek is van.
Emiatt természetesen sok ember fejében megfordul a félrelépés gondolata, ami nem szép dolog, de szerintem abszolút nem bűn.
Azért, mert szerintük abszolút bűn. Bűn a házastárssal és a gyerekkel szemben is.
Nem kell egyből elválni. A házasság ugyanis NEM arról szól, hogy a házastársad köteles kielégíteni. Te döntöd el, hogy helyrehozod a házasságod, vagy elválsz. Amúgy a megcsalás után 90% elválik. Egyszerűbb lenne előtte.
Hát a házasság olyan dolog, amiről kb mindenkinek véleménye van, de igazából tényleg csak azoké hiteles, akik már régebb óta csinálják. A legtöbben abból indulnak ki, hogy van egy 1-2 éves kapcsolatuk és azt gondolják azt a mintát életük végéig ki lehet vetíteni, ha nem jó a szex, szakítok, keresek mást, egy ideig lelkesedem érte aztán ugyanez lemegy megint.
Aztán persze ez már bonyolultabb, ha közös vagyon, gyerekek vannak, mert már több szempontot is figyelembe kell venni az egyéni, szubjektív jóllétnél. A megcsalás amúgy tényleg nem megoldás csak max tüneti kezelés, de sokan még arra sem képesek, hogy legalább diszkréten csinálják, ami nagyon megalázó a családra nézve.
Teljesen egyet értek a kérdezővel!
Általában azok mondják, hogy azonnal el kell válni akik fiatal,még működő kapcsolatban vannak vagy még abba se! A ki már hosszabb ideje van egy párkapcsolatban már sokkal árnyaltabban látja a helyzetet! Nincs fekete és fehér! Nincs jó kapcsolat és rossz kapcsolat. Soha nem tudható kívülről ki miért teszi azt egy kapcsolatban amit.
És kedves #4! Nem kell ahhoz utálni egymást ,hogy valami hiányozzon és kikacsintson az ember.
A megcsalás abszolút bűn. Az, hogy megfordul a fejedben, még nem az, csak az, ha megcsinálod.
Nagyon nehéz elválni. Én 20 év után váltam két gyerekkel és nagy kudarc, sok megszokás, kötődés... és nem így tervezi az ember.
Pont olyan egyszerű volt válni, mint szakítani, csak kétszer meg is kellett jelenni a bíróságon.
X év után, mikor minden közös, szakítani se egyszerűbb. Ahol gyerek van, ott meg egyéjszakás futó kaland után is jár a gyerektartás.
A megcsalással a kapcsolat végetért. Pont azért, mert nekem is ugyanolyan xar volt a házasságom, csak én vele igyekeztem megoldani. Ami nem volt egyszerű úgy, hogy a házimunka és a gyereknevelés, de még a házkörüli és a kertimunka is rám maradt, miközben ő "túlórázott a családért". Meg neki hiányzott a szeretet és a szerelem is. Basszus, hát nekem is...de neki csak volt a baja, hogy este fáradt voltam még rajta is ugrálni.
Ami neked "csak szex", az a másiknak eltünedezés fél napokra, amíg el se ér, kimaradt programok a gyerekekkel, elmaradt kötelesség, amit a másik csinál helyetted, és kieső pénz a kasszából. Kevesebb figyelem, kevesebb kedvesség a házastársad és a gyerekek felé.
De, bűn. Úgy nem, ha megbeszélitek, hogy mostantól nyitott kapcsolatban éltek.
A gyereknek jobb, ha békésen szétváltok, minta rossz kapcsolatban éltek tovább.
Megcsalás után úgyis szétmegy, jobb akkor inkább előtte tisztességesen.
A nem házas ember nem férfi.
Mindegy mit hisznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!