Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért számít, hogy egyéjszakás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért számít, hogy egyéjszakás, vagy hosszabb kapcsolat volt -e?

Figyelt kérdés

Mindig azzal jönnek, hogy megbocsájtható(bb) egy alkalmi kaland, mert a hosszú távú szeretői viszony mögött érzelmek vannak, miközben millió eset van, ahol több évig tartó megcsalásnál sem lesz érzelem a megcsaló részéről.

Ilyenkor nem mindegy, hogy egyszer ment -e félre vagy hússzor, ha úgysem szereti a szeretőt? Ha végig a párunkat szeretjük

2021. márc. 27. 23:25
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Értem, de a kérdés nem ez. Hanem, hogy eleve úgy tételezzük fel, hogy az egyéjszakás szex, csak érzelemmentes, így megbocsájtható, míg egy hosszabb kapcsolat már tuti tele van érzelmekkel, holott ott is előfordulhat, hogy csepp se lesz. Ilyen esetben nem mindegy? Nem mindegy, hogy a párunkat egyszer csaltuk vagy többször, ha nincs benne érzelem? És aki meg tudja bocsájtani az első verziót, miért nem tudja a másodikat?
2021. márc. 28. 00:10
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

Mert a második verzió kitervelt, tudatos, állandó. Tehát a másiknak 0 empátiája, vagy bűntudata van a dologgal kapcsolatban. Nem elég, hogy aljas és hazug, mivel szerinte amit művelt teljesen rendben van, várhatóan élete végéig csalni fogja az asszonyt.

Míg, ha egyszer hibázott és őszintén bánja, akkor van rá esély, hogy többet nem követi el.

Mint írtam, a legtöbb monogám kapcsolatnak, logikusan a monogámia és a hűség az alapja. Egy olyan kapcsolatban, ahol annyira szereti a férj a feleségét, hogy évekig h,lyére veszi, egyértelmű, hogy az asszony számára a monogámia alap. Tehát az alapoknál rohad a dolog, míg az első esetben talán még menthető a bizalom.

2021. márc. 28. 00:17
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő szakító ok, de nem mindegy hogy milyen gyorsan dolgozza fel a megcsalt fél vagy mekkora traumát okoz
2021. márc. 28. 00:19
 14/34 anonim ***** válasza:
0%
10, szerintem túl komolyan veszed ezt.
2021. márc. 28. 00:20
 15/34 A kérdező kommentje:
12. Ez már érdekes, köszönöm. Igen, a tudatos megcsalás nagyobb bűn. Viszont akkor hol hihető, hogy az az ember szereti a párját tiszta szívből, ahol tudatosan csalja?
2021. márc. 28. 00:24
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

14 szerencsére találtam olyat, aki ugyanilyen komolyan veszi.

Számomra a megcsalás sokkal több, mint egy gyors kufirc valahol, valakivel. Szerencsére az emberek sokfélék, így a hasonló megtalálja a hasonlót. Te találtál olyat, akinek ez nem ennyire fontos, én meg ha mégis koppanok, tök jól elleszek egyedül is. Semmilyen emberi kapcsolatomba nem viselem el a megalázást és ilyen volumenű hazugságot. A kapcsolataim bizalomra épülnek, olyan an nem tudok megbízni, akinek ennyit érek.

2021. márc. 28. 00:24
 17/34 anonim ***** válasza:
29%
16, érdekel, hogy mit gondolok erről bővebben?
2021. márc. 28. 00:27
 18/34 anonim ***** válasza:
74%
15 Sehol. A számomra legalábbis biztos nem. Sőt, nem csak nem szereti, de nem is tiszteli. Hiszen az érzelmei, a lelkivilága, az, hogy mit szeretne érdektelen a másik számára, vagy legalábbis közel se esik olyan súllyal a latba, hogy az önzését elnyomja. Kvázi semmibe veszi a párját, mert a vágyai kielégítése mindennél fontosabb.
2021. márc. 28. 00:28
 19/34 anonim ***** válasza:
17 persze :) a nézőpontok ütköztetése érdekes és tágítja az ember látókörét. Szívesen elolvasom a véleményed.
2021. márc. 28. 00:29
 20/34 anonim ***** válasza:
0%

19, szuper. Ezt egyébként én is így gondolom.

-Persze megértem, hogy alapvetően egy negatív dolog mellett érvelek, míg te egy ideális helyzetet írsz le, ezért az én álláspontom nehezebben védhető.

Mennyi időt bírnak ki mostanában egymás mellett a friss házasok? Szerintem sokszor szomorúan keveset. Én nagy tétben fogadnék, hogy a legtöbb válásban a megcsalás játszik valamilyen szerepet. A monogámia egy szép dolog, csak mostanában nem úgy tűnik mintha működne.

-Fontos kérdés még az is, hogy mi az oka a megcsalásnak? Ha a kapcsolat haldoklik és kiutat keres belőle a másik csak még nem merte vagy valamilyen oknál fogva nem tudta kimondani a szakítást, akkor ez valóban a kapcsolat végét jelzi. Ugyanakkor, ha csak az unalom és a kalandvágy vezette, akkor tényleg érdemes felrúgni ezután mindent? Ezt a kérdést könnyű eldönteni, ha magába néz az ember és átgondolja mennyire jók a mindennapok a másikkal.

- Egy kapcsolatnak sok aspektusa van, anyagi, lelki, szellemi, és testi is. Ezekből egyetlenegy, amit kiemelsz mint tiltott.

Miért nem veszed ilyen komolyan, ha leül sakkozni valakivel és szellemi téren lép kapcsolatba mással? Miért nem veszed ilyen komolyan, ha kiönti a lelkét valaki másnak? Vagy kölcsön kér valakitől egy halom pénzt?

-A vágy, a szexualitás egy elég mélyen gyökerező ösztön, ami tudatosan nem irányítható. Amikor monogámiát vársz el, akkor azt várod el, hogy ezt a vágyat a társad akaraterőből elnyomja magában, amikor megkíván valaki mást. Ez szükségszerűen egy feszültséget fog okozni a pszichéjében. Ez nem feltétlen bírálat, csupán tényközlés.

Összességében számomra a megcsalás bűn, de nem megbocsáthatatlan. Ha tehetném én nyitott kapcsolatban is lennék, de egyelőre nem ezek a játék szabályok.

2021. márc. 28. 00:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!