Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez tényleg így van, íratlan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez tényleg így van, íratlan szabály?

Figyelt kérdés

Férjem szerint, mivel ő jelentősen többet keres (én most itthon vagyok és a kisbabánkkal) ezért ő neki semmi dolga a háztartással. Szoktam kérni ezt - azt pl vásárlás, vagy itthon elmosni két tányért, teregetni, ilyesmi, takarítani nem kérem. Ilyenkor azt mondja, hogy akkor menjek dolgozni és hozzak haza annyi pénzt, amennyit ő. Pontosan tudja, hogy én nem tudok annyit keresni, ő csinált egy vállalkozást két éve, mostanra indult be szépen, hogy már keres is vele. Tény, hogy rengeteget dolgozott érte. De én nem tudnék annyi pénzt keresni, mint ő. Nem tudom ez más családoknál hogyan működik, de nekem kezd elegem lenni, hogy ő most azt hiszi kiskirály lett, én meg elé kell tegyem a reggeli - ebéd - vacsorát, ő evés után feláll, otthagy mindent, elmegy feküdni. Nagyon durva, még maga után sem pakol el. Ruháiról nem is beszélve.

Nálatok hogy működik? Egyszerűen, amikor ezt vágja a fejemhez, hogy menjek el dolgozni, keressek annyit mint ő, akkor segít.. Semmi sem jut eszembe ilyenkor, inkább elszégyellem magam, mert igaza van. Mostanában tényleg jól élünk. De ettől függetlenül úgy érzem, ez így nincs rendjén. Én nem azért vagyok itthon a picivel, hogy közben férjem teljeskörűen kiszolgáljam, hanem azért, hogy a babát ellássam (amit 100%osan megteszek) sajnos, a gyed összege elég kevés.

Mit mondjak neki?

2019. jún. 17. 20:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Ferjed egy paraszt, nincs mit szepiteni rajta.

Felesegem a budapesti atlag folott keresett picivel (mielott a gyerekunk szuletett volna), en kb. harom-negyszer annyit, megsem merult fel ilyen bennem. Igen, osszesegeben o tobbet dolgozik itthon a haztartassal es a gyerekkel (leven tobbet van itthon), de a sajat kiszolgalasom, ennivalot kesziteni (nem fozni, csak melegiteni), a ruhaimat elrakni (tisztat es koszosat), sajat cuccok (es kozosek, pl. torulkozok) elrakasa mellett a mosogatasok egeszet is megcsinalom, plusz a gyerekkel is foglalkozom. Pedig kulonosebben feminimnek meg sose mondtak. :)

Viszont en rabszolganak vettem el a baratnomet, nem is takaritononek, es szeretnem, hogy ne faradjon le egy egesznapos gyerek+haztartas komboval, nekem is sokkal jobb, ha van ideje pihenni. :)

Szoval a ferjed nem egy ferfi, hanem csak egy here. De annak is bunko.

2019. jún. 17. 21:12
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

#10: valóban ilyent mondott?

Tuti elvalnek. Ez már túl megy minden határon.

Amugy meg azért tud ennyit keresni, mert nem kell foglalkozni a SAJÁT gyerekevel, mert te megteszed.

2019. jún. 17. 21:16
 13/34 anonim ***** válasza:
95%

Menjél csak!

A jövedelme 20%-a a gyerektartás, aztán csináltasson mindent piaci áron.

De a vagyonmegosztás miatt a házasság alatt szerzett vagyon fele is a Tied.

2019. jún. 17. 21:17
 14/34 anonim ***** válasza:
95%
Válás és a gatyájáz is leperelni róla! Egy kis NAV ellenőrzés sem ártana a vállalkozásnál! 😎
2019. jún. 17. 21:18
 15/34 anonim ***** válasza:
93%

Szokott foglalkozni a kicsivel? Legalább néha?

A másik: a házasság alatt szerzett vagyon közös. Nem neki van ennyi bevétele, hanem nektek.

Keress fel egy jó válóperes ügyvédet, hogy neked miből mennyi jár, ha elváltok.

2019. jún. 17. 21:21
 16/34 anonim ***** válasza:
90%

3000 Ft, de óránként. Ennyit kap egy bébiszitter. Kérd el tőle.

De azon kívül, hogy a picit ellátód, ne csinálj semmit. A bejárónő is kb. ennyit kap.

Aztán ha hazáért, akkor kezébe adod a kicsit, hogy lejárt a munkaidőd. Pihenni szeretnél. Vagy kifizet túlórában? Hétvége, ünnep nap szintúgy 300% túlóra.

Ha főtt kaját is szeretne, akkor hamarosan jobban fogsz keresni, mint ő.

2019. jún. 17. 21:50
 17/34 anonim ***** válasza:
74%
Ameddig alszik tedd a fejére a koszos edényt
2019. jún. 17. 22:00
 18/34 Rockarc ***** válasza:
100%

Sajnos a ferjednek mar terhes a kapcsolatotok. Meg kenyelem miatt benne van, de valojaban azt se banna, ha lelepnel. Ugy gondolja van eleg penze, hogy egy jobb not "tartson", ezert viselkedik veled kimerten es megalazoan. Ha szetmentek valszeg meg is fogja talalni a szamitasat, te meg ott fogsz maradni a gyerekkel. De meg mindig jobban jarsz, mintha lelkileg tonkreteszed magad mellette.

Nem a te hibad, az o gerinctelensege. Elszaladt vele a paci. Neki se mindig igy, altalaban az ilyenek pont annyira torodnek a biznisszel, amig beindul es utana azt hiszik orokke menni fog, es nem is kell energiat beletenni. Nem fog, barmikor johet valami, amikor borul a helyzet. Na akkor lesz aztan kiakadva. De addigra neked mar reg lesz valakid, valaki aki normalisan all a dolgokhoz.

43F

2019. jún. 17. 22:56
 19/34 A kérdező kommentje:

Foglalkozik a picivel, igen.

A nav-val nem megyek semmire, mert nem csinál törvénytelen dolgot, mióta beindult a cég, még jobban figyel erre. Azért is tartott két évig, hogy egyáltalán legyen, amit ki tud venni.

A kapcsolatunk más okból sem a legjobb, de ez a pénzezés nagyon "szívügyem" elég fájó pont nekem.

2019. jún. 18. 01:45
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Csomagold ossze a gyereket es koltozz haza 2 hetre a szuleidhez. Hagyj 3000ftot a konyhaasztalon egy cetlivel h "cseledre".

Ha nem jon ertetek konyorogve es vagy nem valtozik semmi otthon a hazimunkamegosztasban, akkor valoper.

2019. jún. 18. 06:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!