Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tönkrement házasság, párterape...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tönkrement házasság, párterapeuta segítene?

Figyelt kérdés

Azokhoz a párokhoz szól a kérdésem, akik igénybevették bármilyen terapeuta segítségét.

Mi öt éve vagyunk együtt, van egy kisgyerekünk, de már belefásultunk a kapcsolatba. Férjem csak dolgozik, alig van itthon, háztartás teljesen az enyém, szinte a pici is, kb fél órát van vele. Nem is nagyon beszélünk, csak a bevásárlásról meg a piciről.

Mindketten beláttuk, hogy nem lesz ez jó, teljesen kihűlt a kapcsolatunk. Én több beszélgetésre, kedveskedésre vágyom, neki nincs igénye erre. Szex nem volt másfél hónapja, mert ő fáradt (szellemi dolgozó, napi nyolc órában). Kérdeztem tőle, van e más, akivel kielégül minden téren, de azt mondta nincs. Én már nem is tudom elhinni, régen (gyerek előtt, most másfél éves a pici) minden nap szexeltünk kb. Fura, hogy már nem igényli.

Sokszor veszekszünk főleg mert nem őszinte velem, látom rajta, meg a "semmi" az elég rossz válasz. Más lett. Vajon egy szakember tudna segíteni? Nektek segített?

2019. ápr. 5. 19:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az segít ha tisztelitek, szeretitek egymást, felismeritek

hogy kaki van és mindkettőtöknek fontos a megjavítása. Itt kezdődik

2019. ápr. 10. 18:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudtok kommunikálni egymással: szerintem ő sem érti, neked mi bajod van jó dolgodban otthon, és te sem, hogy ő miért menekül tőled vagy titkol-e valamit. Szerintem a párterapeuta olyan, mint az úszóbérlet, ha befizetitek, jobb eséllyel fogtok szánni időt arra, hogy magatokkal foglalkozzatok. Lehet, hogy ha magatoktól csak elmentetek volna heti fixen pár órát andalogni gyerek nélkül, nem lenne rá szükség, de egy harmadik ember előtt sokkal illedelmesebben és összeszedettebben tudtok majd "tárgyalni" a szokásos odavakkantott játszmás válaszok nélkül és kb. negyedik alkalomra talán túljuttok a hibáztatáson is - szóval szerintem érdemes megpróbálni, ha hajlandó.
2019. ápr. 16. 19:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Több mint 16 év után jutottunk el arra a pontra, hogy úgy tűnik nem megy tovább. Az exem megkérdezte, hajlandó vagyok-e elmenni vele egy tetapeutához? Az együtt töltött idő miatt úgy éreztem, ennyivel "tartozom" neki, így elmentem. A második beszélgetés után a hapsi megkérdezte, hogy látok-e esélyt, hogy rendbe tudjuk tenni a kapcsolatunkat? Egyáltalán akarom-e? Elgondolkoztam rajta és azt feleltem, nem! Nem látok esélyt, mert nem akarom. Nem lesz már olyan, mint volt.

Én ebben nem hiszek. Egy kívülállóval történő beszélgetés nem ébreszti fel bennem újra a régi szenvedélyt és érzéseket. Mondtam exemnek is, hogy nem látom értelmét, de miatta véleményem. Semmit nem változtatott, hogy egy terapeutával beszélgettem. Csak elment rá X ezer forint feleslegesen. Már 3 éve, hogy "szépen" külön váltak az útjaink. Azóta neki már új hapsija van, talán sikerül újra boldognak lennie. És talán még én is találok magam mellé újra társat. Normális a megmaradt kapcsolatunk is. Igaz, nálunk közös gyerek nem volt. Ha lett volna, talán másképp alakulnak a dolgok és nem jutunk idáig.

De összegezve: Én nem látom értelmét, hogy egy kívülálló idegennel beszélgessetek erről. Ő egyikőtöket sem tudja megváltoztatni, ha ti egymással nem tudjátok megbeszélni a problémákat. Csak megy az Időd neked is és neki is.

47+Ffi

2019. máj. 5. 20:04
 14/14 anonim ***** válasza:

*terapeutához

**véleményem = elmegyek.

Bocsi az elírásért.

2019. máj. 5. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!