Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Babával otthon lévő nők, ti hogyan osztjátok be a csed/gyed pénzt?
Kérdésem arra irányul, hogy a fizetésetek nagy része kiesik, amit most kaptok a baba után, nagyon kevés. Ezt hogyan osztjátok be, hogy jusson mindenre? Férjetek mennyire segít? Gondolom rezsibe, háztartásba jobban kiveszi az anyagi részét, de pl amit magatokra költenétek arra kérni kell tőle, vagy ad magától, vagy nélkülöztök sok mindent, amit pl baba előtt nem : egy-két új ruha, cipő, néha fodrász, stb. Ezekről mind lemondotok? Vagy bölcsibe adjátok a picit, és visszamentek dolgozni?
Nagyon elkeserdetem, a februári hónapra 73 ezer gyedet kaptam. Ez nagyon kevés. Házas vagyok, egy éves kisbabával, de őszintén szólva én eddig nélkülöztem, sok mindenről lemondtam. Nem voltak luxus igényeim soha, de már szükségem lenne pl fehérneműre, egy két tavaszi ruhára, de ennyi pénzből lehetetlen kispórolni. Most a bölcsődén gondolkodom, de sajnálnám a kisgyerekem beadni, olyan pici még.
Az szép...ilyen embernek szülni...
Nekem van pénzem, 150 ezer a GYED-em, telik mindenre.
???
Sosem szültem volna így. Eleve nekem a külön kassza is gáz egy családban, de hogy a pasi olyan spúr legyen, hogy elnézi, hogy fillérezel, mikor azért nem tudsz dolgozni, mert a KÖZÖS gyerekkel vagy otthon... gondolon ha elveszítenéd a munkádat, hagyna éhen dögleni. Remek ember.
Nálunk ez úgy van, hogy közös kassza van. Együtt megyünk vásárolni, és megveszem, amire szükségem van.
Nem szórom a pénzt ész nélkül. Sose volt még abból gond, hogy kellett egy ruha vagy cipő. Sőt, inkább férjem unja meg, ha gondolkodok, és bevágja a kosárba.
Akkor is közös a kassza, ha épp csak én dolgozok, és ő keres állast.
Nem is vállalnék gyereket olyannal, akivel nincs meg a bizalom annyira, hogy rakosgatjuk a pénzt egymás elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!