Lányok, nők, akik dolgoztok! . Ti hogyan osztjátok be az időtöket?
ha mondjuk napi 9-10 órát dolgoztok, mellette hogyan osztjátok be az időtök többi részét? ..mikor főztök otthon, házimunka, stb.? ..mikor pihentek? kort is írjatok lécci ...előre is köszönöm :)
20/l
8 órában dolgoztam még nemrég (most CSED-en vagyok 4 hete). Mi 8-4-ig dolgoztunk mindketten. Aztán hazaérve vacsit rendeltünk, vagy vettünk hazafelé. Hétvégén főztünk csak, ez most is így van. Pihenni is este pihentünk, bizonyos hétköznapokon munka utáni programokat is szerveztünk barátokkal. A házimunka nagyrészt hétvégére maradt, kivéve a mosást, mivel kicsi a gépünk, így egy gyors mosást pár cuccal bármelyik este el tudtunk indítani.:)
28N
Nem értem a kérdést miért csak a nőknek címezted. A férfiak ugyanúgy végeznek házimunkát...
Amúgy 9 órát vagyok munkába és 1 órát ingázok összesen. Fél5-6 között érek haza.
Van robotporszívó, mosogatógép, felmosórobot, ami nagyban megkönnyíti az életünk!
Ha hazaértünk együtt vagy felváltva főzünk a férjemmel 2 napra. Heti 1x étterembe megyünk, és heti 1x mindketten továbbképzésen vagyunk este, az a nap elég zsúfolt.
A többi este szabad, igazából fél óra a főzés aztán még marad 5-7 óra a napból attól függően mennyire vagyunk álmosak :)
Mosni hétvégén szoktunk meg fürdőt+ wct takarítani de az gyorsan megvan:)
Hazaérek, főzök vagy főz a férjem, mondjuk több napra, így nem kell mindig. Mosogatógép van, így azzal nem kell foglalkozni.
Porszívózni péntek szokott a férjem, én addig általában mosok-teregetek. Aztán kád+mosdó+wc takarítás, de az kb. fél óra sincs ketten.
Hétköznap semmi házimunkát nem végzünk szinte, bőven van időnk egymásra, szóval munka után igazából pihenünk :) 28/N
42/N: minden nap igyekszem vmit megcsinalni + a kozvetlen napi kupit folyamatosan megszuntetni magam utan. Sajnos tornado tipus vagyok, igy minden nap ra kell erre szannom 15-20 percet.
Minden masnap fozok, de ugy, h a melyhutobe is teszek el sanyaru napokra etelt. Ezen felul van a fagyasztoban par elore megtisztott kiporciozott leveszoldsegem is faradt estekre.
Vasarolni konkret listaval megyek, nem flangalok. Hazafele jovet megyek boltba. Par percre lakom amugy a mhelyrmtol.
Csekkfeladas helyet netbankolok.
Hetvegen amikor csak tehetem mindig ledolok ebed utan. Hirteleen ennyi :)
8-as: hogyan osztod kette a P du. es Szo de. feladatait?
Koszonom :)
Szia.ha még érdekel leírom én hogy csinálom.
!3 éves nő vagyok, 20 éve vezetek háztartást.Eleinte nem ment zökkenőmentesen persze,de magam kárán sokat megtanultam.
Én napi 8 órás állásban/ fizikai/ dolgozom összesen kb. 2 órát utazom hozzá.
Minden másnap főzök,így a nemfőzős napokon csinálom a házimunkákat.Hétvégén van nagytakarítás.De hétköznap is rá kell takarítani , hogy minden rendben legyen.Pl.:fürdő tükör,csap tisztítás kb. 5 perc és rendben van hétvégéig.Ha szánsz rá kis időket nem havazol el,és rend van.Fontos:mindennek legyen helye,ha van hova elrakni pillanatok alatt megy. Vasalni valót nem érdeme gyűjtögetni,mert már akkor elmegy a kedved,ha ránézel a nagy halomra.A tervezés is hatásos.Van hogy hulla az ember,vagy fáj valami,akkor borul a tervezet.Két gyerek,két háziállat,kert mellett megmegy minden ,de csak szép sorjába! Nem egyszerre!Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!