Mit vásároltok a hónap elején? Hogy osztjátok be a pénzt?
Olyan sok ilyen jellegű kérdés van... szerintem erre, hogy hogyan osztja be az ember a pénzt, itt nem lehet megfelelő választ adni (No, erre biztos le leszek pontozva) és szerintem senkire nem tartozik ki mire költi a pénzét (na ez lesz a másik, ha eddig nem kaptam piros pacsit, akkor majd most).
DE:
Gondolom amiatt kérdezed, mert nálatok gondok vannak ezzel.
TANÁCSOM:
Vezesd fel mennyi a bevétel, mennyi a számla, mert azt ugye ki kell fizetni, és akkor ami marad annak a 10 %-át tedd úgy félre, hogy ne nyúlj hozzá. Felejtsd el. A többi pénzzel gazdálkodj okosan :) azaz költsd ételre, italra, ruhára... meg ami még fontos a számotokra.
Így minden hónapban marad pénz, de Te továbbra sem tudsz róla. Én ezt, amíg dolgoztam, minden hónapban megtettem. Volt egy olyan bankszámlám, amire utaltam ezt az összeget, viszont a bankkártyát letiltattam hozzá. Tudtam félretenni. Még mielőtt megszólnál, havi nettó 100-110 ezer volt a keresetem. Most a Gyes, hát abból még pelenkára sem futja, de hasonlóképpen csinálja a férjem is. Mivel ő a főkereső, most ő osztja be a pénzt. (jah, és átlagfizetése van, nem vagyunk milliomosok, sem több százezresek sem :( )
bizony, amit Kerria mond az jó.
anno, mikor elkezdtem dolgozni én is csináltam egy külön számlát, erre ment minden hónapban 5-10 rugó, attól függően, h mennyit tudtam nélkülözni.
egyébként heti vásárlást tartunk, átlag 10 ezret költünk, ebben minden van. (hús, pékáru, tartósabb kaják, édesség, gyümölcslé, zöldség, víz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!