Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nő miért nevezi "uram" - nak a férjét még manapság is?
Viccből szoktam így hívni a páromat. Barátoktól is poénkodva megszoktam kérdezni, hogy van az urad/asszony.
Uracskámnak pedig viccelődés nélkül is szoktam szólítani.
20-as éveink elején vagyunk. Valójában nem uram és parancsolóm, de még csak nem is grizzly medve vagy ugrándozó tapsifüles, simán becenevek.
Én a párom megszólítást nem szeretem. Kinek a pap, kinek a paplan.
"mondom az uramnak: Tibi"
Valószínűleg kikopik ez a szóhasználat, mint ahogy a nyelv is állandóan változik
Mert miért ne nevezhetné? Miért kell egy szimpla megszólításon fennakadni?
Normális házasságban ettől még nem gondolja a férfi, hogy a feleségén uralkodhat és semmi ilyesmi. 7 éve vagyunk házasok és egy szimpla egyszerű poén nálunk is. A férjem szokott asszonynak hívni, én is szoktam uramnak szólítani, de ugyanúgy hívjuk egymást szerelmemként, életemként, és drágámként is. Pl A férjuram-ként szerepel a telefonomban is (így első a névlistában). És akkor mi van? Hogy hívjam? Szigorúan csak a nevén mert ez valakinek nem tetszik? Semmilyen szinten nem érdekel mit gondolnak mások.
Egyébként ha pl anyu, vagy a tesóm emlegeti őt, ők is poénkodva azt szokták mondani, hogy az urad így az urad úgy...Mondják néha a nevét is, teljesen mindegy. 32/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!