Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Melyik férjezett nevet válasszam?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik férjezett nevet válasszam?

Figyelt kérdés

Egyik sem hangzik túl jól, szerintem azért, mert ugyanarra a szótagra végződik.

Boros Hanna (Leendő férjem családneve)

Borosné Almáros Hanna

Boros-Almáros Hanna

A Borosné tűnik a legjobb választásnak, de nem akarok -né lenni. A Boros-Almárossal akarok megbarátkozni, de szerintem olyan furcsán hangzik.

A saját nevem pedig nem akarom eldobni, de igazából ez sem lenne gond, viszont a Boros Hanna meg olyan rövid. És mély a hangrend.

Segítsetek, légyszi! Szerintetek melyik a jobb?

2017. aug. 24. 08:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%
Nekem 18 évig -né-s nevem volt ráadásul a férjem két keresztnevével, most változtattam meg kötőjelesre, így legalább a teljes lánykori nevem benne van és nagyon szeretem ezt a verziót.
2017. aug. 24. 12:12
 22/31 anonim ***** válasza:
62%

Örülök, hogy sikerült döntened. Ez így teljesen jól hangzik.

Két éve volt hasonló dilemmám: két keresztnév mindkettőnknek, a családneveink kötőjellel, közvetlen egymás mellett pocsékul hangoztak volna, a -né forma pedig nekem is öreglányos (és bevallom, kicsit egyoldalú) volt. Az alapkoncepció az volt, hogy legyen ugyanaz a családnevünk, de mivel a kötőjeles verzió ugrott, így kisorsoltuk, hogy ki veszi fel a másik nevét - én lettem az. Úgyhogy nálunk a Boros Hanna ( plusz egy név) verzió lett a végső.

2017. aug. 24. 12:32
 23/31 anonim ***** válasza:
33%
Jó kérdés. Nekem a boros almarost nem ízlik. Vagy bor vagy almarost de keverve olyan kiábrándító. :)) Remélem hasznos volt amit írtam :)
2017. aug. 24. 12:52
 24/31 anonim ***** válasza:
68%
Én a Borosné Almáros Hannára szavazok. Számomra ez hangzik a legjobban.
2017. aug. 24. 15:14
 25/31 anonim ***** válasza:
35%
Én, ha a helyedben lennék a Boros Hannát választanám. Né én magam sem lettem volna SOHA, semmilyen formában, viszont a mi vezetékneveink összepasszoltak egymás mellett, ezért lettem kötőjeles. A tiétek viszont együtt nem hangzik jól (bocsi).:) Nem bántásból.
2017. aug. 24. 19:59
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is! Szívesen lennék akár Boros Hanna is, tetszik a gondolat, de egyre jobban megbarátkozom a -nével, és az tényleg jobban is hangzik. És így, ha nem akarok nagyon formális lenni, bemutatkozhatok a lánykori nevemen is, de mégis ott lesz előtte a Borosné kapcsolat, hogy egyébként hozzá tartozom. :)
2017. aug. 25. 08:09
 27/31 anonim ***** válasza:
51%
Nekem nem fura a Boros-Almáros. De neked kell viselned.
2017. aug. 25. 09:15
 28/31 anonim ***** válasza:
51%
1.
2017. aug. 26. 16:16
 29/31 anonim ***** válasza:
51%

Boros Hanna lennék, én is csak a férjem vezetéknevét vettem fel, mert -né nem akartam lenni semmiképp.

A Borosné Almáros Hanna nekem túl hosszú, főleg mivel van 2-ik keresztneved, hivatalos aláírásnál le kell írni mind a 4 nevet.. Több ismerősöm, családtagom van, akik évek múlva megbánták ezt a Xné Y Z formát, van aki meg is változtatta csak X Z-re, hogy rövidebb legyen :)

A Boros Gáborné Almáros Hannát egyáltalán nem javaslom, mert ha van 2 keresztnév, akkor csak Boros Gábor Péterné lehetsz+ a te neveid, Boros Gábor Péterné Almáros Hanna Éva-ez már nagyon durva :)

2017. aug. 29. 11:32
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszi a megerősítést, én is így tudtam a dupla keresztnevet. Régebben viccelődtünk is, hogy ha hozzámegyek, így, két vezetéknév, négy keresztnév kombóval fogom viselni a nevem (mert ő második keresztnév ellenes, én meg örülök, hogy két keresztnevem van és szeretem a teljes alakot).
2017. aug. 30. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!