Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik férjezett nevet válasszam?
Egyik sem hangzik túl jól, szerintem azért, mert ugyanarra a szótagra végződik.
Boros Hanna (Leendő férjem családneve)
Borosné Almáros Hanna
Boros-Almáros Hanna
A Borosné tűnik a legjobb választásnak, de nem akarok -né lenni. A Boros-Almárossal akarok megbarátkozni, de szerintem olyan furcsán hangzik.
A saját nevem pedig nem akarom eldobni, de igazából ez sem lenne gond, viszont a Boros Hanna meg olyan rövid. És mély a hangrend.
Segítsetek, légyszi! Szerintetek melyik a jobb?
Örülök, hogy sikerült döntened. Ez így teljesen jól hangzik.
Két éve volt hasonló dilemmám: két keresztnév mindkettőnknek, a családneveink kötőjellel, közvetlen egymás mellett pocsékul hangoztak volna, a -né forma pedig nekem is öreglányos (és bevallom, kicsit egyoldalú) volt. Az alapkoncepció az volt, hogy legyen ugyanaz a családnevünk, de mivel a kötőjeles verzió ugrott, így kisorsoltuk, hogy ki veszi fel a másik nevét - én lettem az. Úgyhogy nálunk a Boros Hanna ( plusz egy név) verzió lett a végső.
Boros Hanna lennék, én is csak a férjem vezetéknevét vettem fel, mert -né nem akartam lenni semmiképp.
A Borosné Almáros Hanna nekem túl hosszú, főleg mivel van 2-ik keresztneved, hivatalos aláírásnál le kell írni mind a 4 nevet.. Több ismerősöm, családtagom van, akik évek múlva megbánták ezt a Xné Y Z formát, van aki meg is változtatta csak X Z-re, hogy rövidebb legyen :)
A Boros Gáborné Almáros Hannát egyáltalán nem javaslom, mert ha van 2 keresztnév, akkor csak Boros Gábor Péterné lehetsz+ a te neveid, Boros Gábor Péterné Almáros Hanna Éva-ez már nagyon durva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!