Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik férjezett nevet válasszam?
Egyik sem hangzik túl jól, szerintem azért, mert ugyanarra a szótagra végződik.
Boros Hanna (Leendő férjem családneve)
Borosné Almáros Hanna
Boros-Almáros Hanna
A Borosné tűnik a legjobb választásnak, de nem akarok -né lenni. A Boros-Almárossal akarok megbarátkozni, de szerintem olyan furcsán hangzik.
A saját nevem pedig nem akarom eldobni, de igazából ez sem lenne gond, viszont a Boros Hanna meg olyan rövid. És mély a hangrend.
Segítsetek, légyszi! Szerintetek melyik a jobb?
Boros X Y-né nem szeretnék lenni, az nekem nagyon furcsa. :D A teljes név pedig azért nem opció, mert neki is és nekem is 2 keresztnevünk van, és akkor két családnévvel és négy keresztnévvel kéne megbírkóznom mindennap. :D
Én is hajlok a Borosné Almárosra, mert a -né jól elkülöníti, csak akárhányszor kimondom, öregnéninek érzem magam. :D
"neki is és nekem is 2 keresztnevünk van, és akkor két családnévvel és négy keresztnévvel kéne megbírkóznom mindennap. :D"
:))
Na de gondolom, te csak a Hannát használod igaziból most is (ezért használnád csak azt az asszonynévben is). Ha ő is csak az egyik keresztnevét használja, akkor tulajdonképpen mégiscsak lehetne két családnév két keresztnévvel. És a négy keresztnévhez képest még azt se lehet mondani, hogy hosszú lenne. :)
Nekem a Borosné Almáros Hanna tetszik legjobban. Csöppet se találom öregesnek a -né miatt. Ez viszont neked nem tetszik.
Ezenkívül szerintem a Boros Hanna a legjobb.
A -né formák egyértelműek, a többi nem. A kötőjeles sem, az is simán lehet születési név. Vagy megbarátkozol valamelyik -né formával, vagy azzal, hogy nem lesz azonnal egyértelmű másoknak, hogy férjnél vagy.
Ha a kötőjelest választod, akkor megmarad a születési neved, de négytagú lesz és mély hangrendű.
Ha csak a férjed családnevét veszed fel, akkor is mély hangrendű lesz a neved, csak a születési családneved hagyod el.
Mindegyik verziónak van előnye és hátránya. Neked kell döntened, mi a fontos és mi az, ami elhanyagolható számodra. Olyan verzió nincs, ahol ne vesztenél valamit. De egy fenékkel nem lehet két (három, négy) lovat megülni.
A harmadik szerintem szépen cseng egybe és az első sem túl rövid meg elcsépelt szerintem. A Hanna keresztnév amúgy is nagyon szép és sok mindennel megy :)
Én a harmadikat választanám, a -né nekem nagyon régiesnek és öregesnek hat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!