Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Melyik férjezett nevet válasszam?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik férjezett nevet válasszam?

Figyelt kérdés

Egyik sem hangzik túl jól, szerintem azért, mert ugyanarra a szótagra végződik.

Boros Hanna (Leendő férjem családneve)

Borosné Almáros Hanna

Boros-Almáros Hanna

A Borosné tűnik a legjobb választásnak, de nem akarok -né lenni. A Boros-Almárossal akarok megbarátkozni, de szerintem olyan furcsán hangzik.

A saját nevem pedig nem akarom eldobni, de igazából ez sem lenne gond, viszont a Boros Hanna meg olyan rövid. És mély a hangrend.

Segítsetek, légyszi! Szerintetek melyik a jobb?

2017. aug. 24. 08:43
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
59%

Az eredeti neved is mély hangrendű...

Nekem az első tetszik, én is azt szeretném de a vőlegényem ragaszkodik a néhez, hogy látszódjon is...

Amúgy a kötőjelessel sincs baj, csak neked tűnik furának.

2017. aug. 24. 08:49
 2/31 anonim ***** válasza:
69%

Almáros-Boros Hanna is lehetne.

De ha a hangrend is szempont, akkor kell bele a -né.

Egyébként én örülök, hogy van, akinek ez is szempont (miközben sokan azt se tudják, hogy mi az), de szerintem nem baj az se, ha mély hangrendű lesz.

A rövid variáció nekem sem tetszene annyira.

A kötőjelet viszont meggondolnám, mert akkor ha be kell diktálnod a nevedet valahol, akkor mindig mondani kell majd azt is, hogy "kötőjellel", és szerintem az macerás is, meg akkor az a szó is tulajdonképpen a neved részévé válik, hogy "kötőjellel". :)

2017. aug. 24. 08:49
 3/31 anonim ***** válasza:
42%

Miert nem jo a sajat neved ?

Ti tudjatok egymashoz tartoztok ez a nev felveves annyira kozepkori dolog..

2017. aug. 24. 09:00
 4/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, varom a további véleményeket is.

Valóban maradi dolog, elismerem, annak is tartottam mindig. :D Sose akartam nevet változtatni, még férjhez menni se, csak élni vele, papíroktól mentesen. Most mégis itt vagyunk, és szeretném. Fel akarom venni a nevét, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy igen, mi férj és feleség vagyunk, egy egység, egy család. :) Megváltoztatott a szerelem, olyan dolgokra kezdek vágyni, amire előtte sosem. És nem a párom befolyása miatt, csak látom ezt az embert, és hozzá akarok tartozni, teljes mértékben, névleg is.

2017. aug. 24. 09:32
 5/31 anonim ***** válasza:
74%

Nekem inkább a két vezetéknév együtt érdekes, úgy jelentésben is: boros-almás, almaboros...

A Boros Hanna nevet választanám, egyszerű, értelmes, jó értelemben vett átlagos, semmi gond vele.

Számomra a fenti két vezetéknév kötőjeles változata már nagyon erőltetett.

Annak a válaszolónak pedig, aki itt jön ezzel a "saját neved nem jó" szöveggel, meg a középkorral- üzenem, hogy mindenkinek joga ezt eldönteni és a törvény is számtalan lehetőséget kínál. Attól, hogy férjehz megyünk, nem szűnünk meg önálló személyiségek lenni és képzeld: lánykori nevem mindig marad, a gyermekemnél is előfordul az anyja neve rubrikában.

Sok (egyébként értelmes, önálló) nő esetében ez inkább egy gesztus a szeretett férfi felé, hogy egy család, egységes név, semmi középkori begyepesedettség.

Majd ha neked sikerül házasodnod, akkor eldöntheted, én biztosan nem fogok neked beszólni, hogy micsoda egy emanci-punci vagy, hogy a saját neveddel élsz tovább... szíved joga. ahogy a fröcsögés is, csak ez utóbbi nem túl elegáns :)

40N

2017. aug. 24. 09:49
 6/31 anonim ***** válasza:
56%

Ha valaki szeretné felvenné a férje nevét, akkor abba NEM ILLIK beleszólni. A jövőben - ha egyszer megházasodunk - én is fel szeretném venni a barátom nevét, és ebbe senkinek sincs joga beleszólni. :)

A kérdezőhöz visszatérve:

Szerintem mindkettőtöknek szép neve van, és mindegyik jól hangzik. Nekem egyedül a Boros Hanna lenne furcsa - lelked rajta, ha neked az tetszik, de nekem kissé a lánytestvér hangulatát kelti, és nem a feleségét.

A hangrend miatt egyértelműen a Borosné Almáros Hanna hangzik a legjobban. Tudom, hogy sokan nem szeretik a -nét, most viszont pont jól jön a magas hangrendű é betű miatt. Valahogy megtörni a monotonitást.

A Boros-Almáros számomra nem hangzik furcsán, szerintem az is nagyon jó választás. :)

21/L

2017. aug. 24. 09:54
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Mivel mindkét név ugyanolyan végződésű, én a második verziót választanám.
2017. aug. 24. 10:00
 8/31 anonim ***** válasza:
73%

További variáció lehetne az is, hogy Boros Péterné vagy az, hogy Boros Péterné Almáros Hanna. Most a Péternét csak úgy írtam, de ha a férjed keresztneve magas vagy legalább vegyes hangrendű, akkor az is jól jöhetne.

A Boros Péterné igaziból a legrégimódibb (nem a Borosné változat).

2017. aug. 24. 10:09
 9/31 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a Borosné Almáros Hanna tetszik a legjobban, de írtad, hogy nem akarsz -né lenni. Akkor marad a másik kettő, aminél én inkább a Boros Hannát választanám, mert kötőjellel fura ez a két név együtt, mint ahogy általában a kötőjeles nevek, nagyon kevés kivétellel.

Egyébként én Boros Gáborné Almáros Hanna lennék szívem szerint, de gondolom neked ez ugyanúgy nem tetszik, ahogy a Borosné. Ízlés dolga, igazából mi ebben nem nagyon tudunk dönteni.

2017. aug. 24. 10:22
 10/31 anonim ***** válasza:
63%

"Boros Péterné Almáros Hanna"

Én is ezt akartam javasolni. Itt nem kerül közvetlenül egymás mellé a két 'ros'-ra végződő szó, a hétköznapokat meg élheted akár a korábbi neveden.

2017. aug. 24. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!