Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem akar eljegyezni, sem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akar eljegyezni, sem elvenni még a párom. Szerintetek miért?

Figyelt kérdés

Üdv!

Párommal 6 éve vagyunk egy pár. Az első 3-4 év volt maga a boldogság apróbb veszekedésekkel, amiket meg tudtunk végül mindig beszélni. Miután összejöttünk, és egyetemre mentem tanulni, ő meg tőlem 100 km-re, otthon dolgozott, csak hétvégente látjuk egymást, vagy nyáron picit többször.

Néha elfog az érzés mégis, hogy még nem szeretne többet, és hogy miért nem. Ilyenkor megkérdezem tőle én, hogy mi a terve, a válasz mindig az, hogy nem tudja még. Eddig tanultam, nemsokára végzek, az volt a baj. De számíthatok-e a diplomaosztó után valamire?

Egyszer nekiszegeztem konkrétan a kérdést: Tervezi-e hogy valamikor is elvesz, vagy nem,mert ha nem, "nincs értelme" vele szórakoznom, már a 20-as éveim közepén....akkor keresek olyat, aki elvesz. Azt mondta, hogy de, tervezi. Meg már voltak olyan mondatai, hogy "azon dolgozunk, hogy egy család legyünk majd" Meg hogy "majd ha együtt élünk..."

Irántam nem vonzódik már úgy, mint az elején? Most itt főleg a lelki-kapcsolatra gondolok. Vagy csak még mindig nem tudná, hogy mit akar?

Előre is köszi a válaszokat. 24/L

2017. jún. 18. 20:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%

Én itt helyénvalónak látom, hogy nem kér meg még, együtt sem éltetek. Honnan tudod, hogy leélnél vele egy életet, mikor fogalmad sincs milyen 0-24ben?

Diplomázz le, lakjatok együtt fél évet. Ha akkor sincs lánykérés, akkor ejtsd.

Sokan az első munkahely próbaidejének a lejártáig húzzák a lánykérést.. na én erre biztosan nem mondanék igent.

2017. jún. 19. 08:39
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ostoba dolog lenne bármelyikőtök részéről eljegyzésen gondolkodni, amíg legalább (!) egy évet nem éltetek együtt. Az tök természetes, hogy most azt hiszed, már ismered kívül-belül a párod, de hidd el, lesznek bőven meglepetések, amikor összeköltöztök - és nem az első pár hét/hónap mézeshetek időszakában. Okosabb lenne ezt megvárni, mielőtt házasságon gondolkodtok, az eljegyzés önmagában pedig lópikulás sem jelent egyébként sem.

Szerintem ne siess ennyire, jobb esetben házasság után semmi nem fog változni a kapcsolatotokban, de előtte legalább ismerjétek meg egymást alaposan. Ha összeköltözni sem akar (max hiteget), akkor gondolkozhatsz azon, hogy nincs értelme folytatni, de ezt majd hamar megmondja az idő.

29/N

2017. jún. 19. 10:56
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekek voltatok még, mikor összejöttetek, ne áltasd magad, nagyon kevés tiniszerelem lesz végleges.

Te voltál 18, ő maximum 20, valszeg első nagy szerelem, vagy legfljebb a második.

Ne sürgesd, hisz még együtt sem éltetek, mit akarsz? Majd 1-2 év közös élet után már lehet esküdni, mert akkor csak 20-30%, hogy mégis zsákbamacskát vettél.

2017. jún. 19. 12:19
 24/29 anonim ***** válasza:
21%
Ht szerintem teljes mértékben érthető,hogy nem akar eljegyezni,egy ilyen hárpiát én sem jegyeznék el. Ha most ezt csinálod,később mi miatt fogsz hisztizni. Mert nem akar gyereket? Akkor is ezt mondod majd velem ne szórakozz,akkor elválok vagy mi??! Édes istenem...
2017. jún. 19. 12:22
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. jún. 19. 13:20
 26/29 anonim ***** válasza:

Megváltozott a világ és a lehetőségek a nagyszüleim és a szüleim fiatalkora óta.

A szüleim megtehették, hogy úgy házasodtak össze, hogy utána 1 évig távházasságban éltek, mert anyám még befejezte a sulit. Volt jövőkép, biztosabb volt a munkavállalás, mint napjainkban, ráadásul apám szolgálati lakás is igényelhetett, amivel éltek is, amíg nem szedték össze magukat annyira, hogy sajátot vegyenek.

Ma sokkal másabb a helyzet.

Előbb diplomázz le, költözzetek össze, szerezz munkát, és dolgozz kicsit, hogy legyen jövedelmed, építs egy kis karriert, mert szükséged lesz rá. Aztán ha még így is úgy néz ki, hogy működni fog, akkor jöhet a házasságosdi, ha ez nektek fontos. De most még ez így nagyon meggondolatlan döntés lenne.

2017. jún. 19. 20:14
 27/29 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Köszönöm szépen! Azt is hogy így fejezted ki magad, nem pedig gyűlölködve :)
2017. jún. 19. 20:51
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokásom gyűlölködni, csak ha kikényszerítik belőlem. :-) Mindössze 8 év tapasztalattal előrébb járok nálad, így hátha tudok valami használhatóval segíteni.
2017. jún. 19. 20:53
 29/29 anonim ***** válasza:
61%
Ha szeretnél gyereket, meg kell tanulnod sodródni az árral. Azt hiszem, én ezt az első szülésemnél értettem meg igazán. Vannak dolgok, amik ha belegebedek se úgy alakulnak, ahogy én azt szeretném. És ez nem feltétlenül rossz. Nem tudsz mindent és mindenkit irányítani. Jó megoldás lehet, ha elmondod a barátodnak, hogy mire vágysz. Ha van egy kis szerencséd, ő is elmondja, hogy ő mire vágyik. Megkeresitek a közös pontokat, és abból lehet èpítkezni. De ezek a beszélgetések nem működnek vallatás-szerűen. Nem megy úgy, hogy Te most leülteted a pasit, és ha fene fenét eszik is kitűzitek a "határidőket". Ezek a beszélgetések spontán jönnek. Őszintén szólva nekem gyanús, hogy valami nem OK köztetek. 6 év mégiscsak 6 év, és még mindig csak jártok. Értem én, hogy távolság, meg suli meg munka, de ha nem sikerült megoldást találni, akkor mégsem olyan nagyon fontos az összeköltözés. Neked sem, nem csak neki. Te is érzed, hogy nincs ez így jól, és valami nem stimmel. Meg kellene találni, hogy mi nem stimmel.
2017. jún. 20. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!