Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vezetéknév vita a babánál?
Szóval a sztori röviden.
Én szerettem volna, ha a gyerekünk az én vezetéknevemet is megkapja kötőjelesen. Anno a házasságkötéskor csak a férjem neve lett beírva, aztán mondogattam, hogy én szeretném az én nevemet is, amibe belement. Majd mikor ténylegesen terhes lettem, visszakozott, nem lett kötőjeles a neve a kicsinek. Az én nevem az, de nagyon nagyon rosszul esett és esik a mai napig, pedig már 9 hónapos a kislány. Azon gondolkodom, hogy akkor nekem sem kell, hogy viseljem a nevét, nem is szerettem volna alapból, de így egyeztünk meg, hogy akkor a gyerek(ek)nek és nekem kötőjeles.
Mi a véleményetek, jogos lenne, ha visszavenném a lánykorit? Ti hogy reagálnátok a helyében? Egyáltalán mit gondoltok az egész dologról?
Nem kellett volna belemenned az esküvőn, hogy csak az ő nevét kapja. Sajnos ezzel már nem tudsz mit csinálni, meggyőzni aligha tudod. Elég gáz, hogy ennyit nem képes megtenni a felesége kedvéért, aki szeretné a saját nevét is tovább örökíteni.
Ha valóban nem akartad felvenni a nevét, vedd vissza a leánykori nevedet. De ne csak bosszúból tedd, hanem azért, mert valóban azt akarod.
Jó nagy önző gyökér a kedves férjed.
Komolyan ezen problémázol? Gratulálok, fel kéne nőni.
Mellesleg ha alapból hosszú a név, a kötőjeles vátozattal csak jól kiszúrtok vele.
Vagy ha összeházasodik egy szintén kötőjelessel, akkor sem marad meg a neve az iratokon.
Igen, ezen problémázok, mert nekem ez a fontos. Más azon problémázik, hogy milyenre fessék a szobát, akkor azt hiszem, nekem is lehet ilyen problémám, azért ez egy kicsit nagyobb volumenű dolog.
NEM hosszú még kötőjellel sem a név, 5szótag, 10 betű, a keresztneve is 2 szótag, nem a gyerekkel kibacás lett volna.
Aki szerint meg ennyiért sz@r a házasság, annak csak gratulálni tudok a (sejtésem szerint álombeli) partneréhez, hogy soha semmi problémájuk nincs.
A normális válaszokat köszönöm
Bocs de ezt nem írták be a házzassági anyakönyvi kivonatba?
Mármint,hogy mi lesz a gyermekek vezeték neve?
Bár nálunk annyival volt más,hogy megtartottam a lánykori nevet,és beírták,hogy a születendő gyerek melyik vezeték nevet fogja kapni.
Ha vissza veszed a lánykori neved attól még a gyereké nem változik.
Írta a kérdező, hogy akkor még csak az apa nevét írták be: "Anno a házasságkötéskor csak a férjem neve lett beírva"
Most már sajnos nem tud ezen változtatni, mert az az önző bunkó férje nem fogja hagyni, hogy az anyja nevét is viselje a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!