Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is lesz a vezetéknevem?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha felveszem a párom vezetéknevét (mondjuk legyen Kiss, nekem meg Nagy), úgy hogy Kiss-Nagy legyek, tehát kettős vezetéknevem lenne, a gyerek meg az apa vezetéknevét kapja meg, szóval csak Kiss lenne, nem pedig Kiss-Nagy. Ez lehetséges? Csak mert olvastam valahol, hogy ha kettős vezetéknevet szeretnék, akkor a leendő férjemnek is meg kell változtatnia a vezetéknevét és a gyerek is kettős vezetéknevet kap. Ezt szeretném elkerülni, mert elég hosszú mind a kettő :)
Köszönöm előre is a válaszokat.
Én is Kiss-Nagy vagyok, a férjem Kiss a gyerekek is Kiss néven vannak.
Házasságkötés előtt kérdezték, hogyan legyen a gyerekek neve, ha azt nyilatkozzuk, hogy Kiss-Nagy akkor úgy hívnák őket. De a férjnek nem kell nevet változtatni. Tény, ha olyanok a nevek a férj is választhatja, hogy a feleség nevét veszi fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!