Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem nem fair dolog elvárni egy nőtől, akinek fontos a házasság, hogy csak üljön a fenekén évekig és várja, hogy a párja majd valamikor megkéri a kezét?
Közben meg a nő kifut az időből. Annyi ilyen válasz van itt, hogy csak várjon a nő, ne hozza fel. Ha 3-4 havonta egyszer felhozza, az már nyaggatás, miközben évek óta együtt vannak. Szerintem meg illene az elején tisztázni, hogy mi a célja a két félnek a kapcsolattal. Ha házasság, akkor azt be lehessen az idők végezetéig halogatni, meg ígérgetni, hogy majd egyszer... Ha meg csak annyi, hogy együtt járunk, amíg kedvünk van hozzá, akkor tényleg ne hozza már fel a nő állandóan, ha nem tetszik, el lehet menni. Illetve legyen a pasi is őszinte. A "majd egyszer" csak hitegetés. Az őszinteség egy olyan beszélgetés lenne, hogy "nagyon szeretlek drágám, el tudlak képzelni magam mellett, mint feleséget. De tudod, a régebbi rossz tapasztalataim miatt nehezen tudok kötődni valakihez. Adj még egy fél évet, hogy biztos legyek a dolgomban."
Szerintem 1-2 év után el kéne tudni már dönteni, hogy akarunk-e házasodni.
Az ilyet már ISMERKEDÉSKOR megbeszélik kulturáltabb emberek és nem rabolják egymás idejét, nem húzzák a másik agyát, nem ringatják hamis illúziókba.
Hogy korrekt vagyok ilyen téren, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden ismerkedésem elején, révén komoly szándékkal ismerkedtem, szóvá tettem, hogy soha nem szeretnék gyereket, így akinek ilyen vágya volt, mehetett Isten hírével, természetesen nem lekoptatva, hanem normálisan elmagyarázva, hogy miért nem akarom rabolni az idejét, majd talál olyat, aki azt is szeretne.
Úgy érzem, hogy ez korrekt dolog. Senkit nem áltattam évekig, hogy talán elveszem és még babát is csinálok neki. Ellenben rettentő szarul éreztem volna magam, ha tudom, hogy a kapcsolat napjai meg vannak számlálva, mert egy nap a nő előhozakodik azzal, hogy márpedig Ő babázni akar. Nem akarnék egy több éves kapcsolatot ezért felborítani, de meg sem adnám ezt senkinek, mert nem vágyom rá, nem szeretem a gyerekeket, irritálnak, ráadásul örökletes betegség van a családban, amit nem kockáztatnék meg.
Aki csak évekig áltatja a párját, az egy mocsok! Meg lehet mondani már ismerkedéskor, hogy mik a szándékaid és nem "talán", meg "majd meglátjuk".
26/F
Tény hogy mindenkinek mást jelent a házasság.
Nekem személy szerint csak egy papírt jelent amit alá karcolunk....
Nem ettől fogom jól érezni magam a párommal,és attól mert házasok vagyunk, ugyanúgy elhagyhat, megcsalhat, kidobhat, átverhet.
Tudom én vagyok a hülye, de sokan úgy gondolják a házasságtól lesznek boldogok, hogy az majd megoldja minden párkapcsolati gondjukat. Pedig nem.
Na de ez a te életed! Te töntesz!
12-es, mondta ez bárki is, hogy azért fontos neki a házasság?
Nekem pl. maga a ceremónia miatt fontos, hogy a törvény előtt is kijelentem, hogy ezzel az emberrel szeretnék együtt élni, ő a választottam (nem is akarok rongyrázást amúgy, mert nekem nem az a fontos). Nem ettől várok javulást, mert akkor nem házasodnék, ha alapvetően nem találnám jónak! Nekem ez pluszt jelent, mint hogy együtt élek vkivel x éve, azt' annyi.
Amelyik nő csak ül kussban a segggén és vár rá, hogy netán x év múlva méltóztatik megkérni a párja, az jó nagy hülye, és a saját idejét pazarolja, ha fontos neki a házassság.
Nyilván ez nem egy elvárható dolog. Ha tetszik, ha nem, a nőnek is van beleszólása a saját kapcsolatába, és ez nem azt jelenti, hogy a házasság csak akkor kerülhet szóba amikor kinyögi az igent, a feltett kérdésre. Aki ezt elvárja, hogy a nő csak várjon és várjon, a legtöbb esetben a nagy semmire, elpocsékolja a fiatalságát egy jövőtlen kapcsolatra, az egyszerűen önző. Nagyon nem korrekt a másik féllel szemben.
És igen, a "majd", és a "majd egyszer" stb válasz csak hitegetés, mellébeszélés. De ezt egy nőnek észre kell(ene) vennie, ha a pasi csak időt akar nyerni és minnél tovább megúszni az őszinte beszélgetést, kommunikációt.
Minden férfi tudja magáról nagyon jól, hogy akar-e házasodni vagy sem, fél -1 éven belül azt is rég eldöntötte, hogy a nő kell-e neki mint feleség. Csak ha megmondja őszintén, hogy ő aztán nem házasodik soha, érthető okokból a nő akinek fontos a házasság, ebben a kapcsolatban nem lát többet jövőt és lelép. A butuskább nők még beáldoznak pár évet azt gondolva, hogy majd ők megváltoztatják a pasi hozzáállását, vagy beletörődnek, hogy örökre barátnők maradnak. Utóbbi esetben mindig nagy tüske marad emiatt. A férfi így viszont elveszíti a rendszeres, biztos szexet, ha otthagyják. Ez nem kényelmes sokaknak, ezért inkább évekig hazudoznak, hallgatnak a valódi szándékaikról, hitegetnek, és sok nő be is kajálja. Kb erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!