Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan piszkálom állandóan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan piszkálom állandóan a férjem?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a férjem nagyon rendetlen és ez egyre gyakrabban kiborítja nálam a bilit (ezt leszámítva szuper minden). Felmerült bennem, hogy én vagyok túl háklis és szerettem volna a segítségeteket kérni abban, hogy ne legyen sárkány.

A baj forrása alapvetően az, hogy 1) ő olyan környezetből jött ahol mindenki magasról tojt a tisztaságra és a rendre 2) én olyan környezetből jövök ahol édesanyám állandóan takarított a koszos-büdös apám után. Ez az alapszitu.

A férjemmel szemben az elvárásaim a következők: mivel az ő dolgozószobája egyben a hálónk is, azt szeretném ha rendet tartana. 1) Ha valamit nem használ, tegye vissza a helyére. A vonalzótól a ki bontott borítékokig 2) A levetett de még hordható ruhákat hajtogassa össze és tegye el 3) hetente pakolja le az egész asztalt és fölötte a polcot, törölje le a port 4) a sportcuccait (eszközök, ruhák, cipők) tárolja máshol, ezek borítja a padlót állandóan.

Ezen kívül az is nagyon zavar, hogy amikor elmondom, hogy szeretném ha többet segítene, akkor mindig lehurrog, hogy ő ki szokott porszívozni. Most vagy én vagyok a hülye, hogy szerintem nem elég felporszívózni, vagy ő amiért nem érti, hogy ez nagyon jó csak nem lesz tiszta tole a lakás.

Mikor összeköltözünk megbeszéltük, hogy én főzök ő mosogat. Elmondtam, hogy herótom van a tornyokban álló edényektől, elfogadta. Ehhez képest csak akkor hajlandó mosogatni ha már kifolyik a csap alól... én meg tényleg unom a banya szerepét aki a szegény férjet csesztetni este 6-7 körül, így inkabb megcsinálom én... de nem fair, bántja az igazság érzetemet.

Szóval ha elvárom a rendet, az esti mosogatás és szeretném ha nem elégednénk meg a porszívózással (legalább heti 1x kellene port torolni, vécét takarítani stb) - akkor én átlag feletti higiéniai igényekkel rendelkezem? :( Nagyon bánt, hogy állandóan veszekednem kell azért, hogy történjen valami.

2016. nov. 18. 15:52
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Nem kell kihegyezni a mosogatogepre. Ha nincs nincs. De ha valaki annyura utal mosogatni higy nem csinalja szivesen akkor cserelni kell masra. Ha meg te se csinalid szivesen nem varhatod el hogy mas ugraljo oromeben.

De itt a hangsuly. Ki mit szakajt azt szagolja. Aztan kesz.

Nekem ket olyan pasim is volt aki elvarta a rendet de tenni nem.tett erte csak nyavajgott en miett nem csinalom meg. Nem is mentem hozzajuk...

2016. nov. 20. 18:26
 32/33 anonim ***** válasza:

Az igényeitek különböznek, és ezt elég nehéz összeegyeztetni. Nem tudjátok a férjed munkaasztalát valami paravánnal leválasztott sarokba tenni, hogy ne lásd rajta és körülötte a kupit? Ideális megoldás persze a külön szoba volna, ami nem szolgál hálószobaként. Ott porszívózhat és port törölhet ha akar, ha meg nem, hát nem. Te pedig nem mennél be, nem tennél rendet, és nem érdekelne hány pororoszlán rajcsúrozik a sarokban. Kibírnád?

A mosogatással se az a baj, hogy nem csinálja a párod, csinálná ő, mikor már nincs tiszta tányér meg bögre, de te megelőzöd és elmosogatsz. Miért nem csukod be a konyhaajtót és ülsz le olvasni? Fiatal házasként megegyeztünk a férjemmel, hogy felváltva mosogatunk. 5 db akármi elmosása már mosogatásnak számított. Azt remélte szegény, hogy így majd nem gyűlik a konyhában a koszos edény. Csak félig jött be a próbálkozás. Ő mindig elmosogatott, amint lehetett, de engem akkor se érdekelt. A végén persze nekiláttam, de általában nagy edényhegyeket mostam el. Három tányérért meg bögréért eszembe se jutott hozzáfogni. Mostanában pedig kora reggel mosogatok. Van aki utál kimenni a konyhába, ha tele a mosogató, és viszont utálnék este 10-kor nekiállni. Inkább felkelek fél órával korábban.

2016. nov. 24. 23:11
 33/33 anonim ***** válasza:
A gond ott van, hogy vannak elvárásaid. Ő ezt hozta magával, ezzel együtt kell elfogadni, mert ilyen volt és ilyen marad. Megváltozni sem te, sem ő nem fog.
2016. dec. 7. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!