Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan piszkálom állandóan a férjem?
Úgy érzem, hogy a férjem nagyon rendetlen és ez egyre gyakrabban kiborítja nálam a bilit (ezt leszámítva szuper minden). Felmerült bennem, hogy én vagyok túl háklis és szerettem volna a segítségeteket kérni abban, hogy ne legyen sárkány.
A baj forrása alapvetően az, hogy 1) ő olyan környezetből jött ahol mindenki magasról tojt a tisztaságra és a rendre 2) én olyan környezetből jövök ahol édesanyám állandóan takarított a koszos-büdös apám után. Ez az alapszitu.
A férjemmel szemben az elvárásaim a következők: mivel az ő dolgozószobája egyben a hálónk is, azt szeretném ha rendet tartana. 1) Ha valamit nem használ, tegye vissza a helyére. A vonalzótól a ki bontott borítékokig 2) A levetett de még hordható ruhákat hajtogassa össze és tegye el 3) hetente pakolja le az egész asztalt és fölötte a polcot, törölje le a port 4) a sportcuccait (eszközök, ruhák, cipők) tárolja máshol, ezek borítja a padlót állandóan.
Ezen kívül az is nagyon zavar, hogy amikor elmondom, hogy szeretném ha többet segítene, akkor mindig lehurrog, hogy ő ki szokott porszívozni. Most vagy én vagyok a hülye, hogy szerintem nem elég felporszívózni, vagy ő amiért nem érti, hogy ez nagyon jó csak nem lesz tiszta tole a lakás.
Mikor összeköltözünk megbeszéltük, hogy én főzök ő mosogat. Elmondtam, hogy herótom van a tornyokban álló edényektől, elfogadta. Ehhez képest csak akkor hajlandó mosogatni ha már kifolyik a csap alól... én meg tényleg unom a banya szerepét aki a szegény férjet csesztetni este 6-7 körül, így inkabb megcsinálom én... de nem fair, bántja az igazság érzetemet.
Szóval ha elvárom a rendet, az esti mosogatás és szeretném ha nem elégednénk meg a porszívózással (legalább heti 1x kellene port torolni, vécét takarítani stb) - akkor én átlag feletti higiéniai igényekkel rendelkezem? :( Nagyon bánt, hogy állandóan veszekednem kell azért, hogy történjen valami.
Nos en rendetlen emberkent irom a valszom: engem ra nem vennel a heti?! Portorlesre a meg tiszta de amugy hasznalt ruhak eltetelere stb. Ezek nem a normalis rend es tisutasag feltetelei...
Az atlag amit kb mindenki elfogad: heti porszivo felmosas konyha es furdo tisztitas. Ami ezen feluli az mar nem atlagos. Ergo vagy megcsinalod vagy nem varhatod el egy nem neurozisosan rendmaniastol...
Amugy vegyetek mosogatogepet.
Hmm koszonom a válaszokat :) Az mondjuk nagyon vicces volt, hogy egyesek szerint ilyesmiken múlik egy házasság. Orbitálisan felszínesek vagytok, de azért megsúgom Nektek a nagy titkot: nincs tökéletes nő/férfi. Súrlódás mindenhol van és ez amúgy jó, mert fejlődhetünk egymás által. A kérdést is pontosan azért írtam ki, mert bizonytalan vagyok a kéréseim realitásában és hajlandó vagyok elgondolkozni azon, hogy nekem miben kellene engedni. Ha Ti ilyesmikre nem vagytok képesek, soha az életben nem lesz senkitek néhány évnél hosszabb időre. Cserélgethetitek majd a párosokat mindig a legújabb "tökéletes" darabra.
Aki azzal jött, hogy lecserélne a férjem helyében egy háziasabb nőre: eleve értelmetlen az alapfeltevés, mivel soha nem jönnék össze egy tulokkal, aki házi szolgának néz.
Irodát prózai okokból nem bérlünk: nem éri meg.
Amúgy tényleg mindenkinek köszönöm, tanulságos volt :)
Meg fogsz lepődni: ilyeneken múlik a házzaság.
Szerinted milyen érzés az, amikor valakit ilyen apró dolgok miatt cseszegetnek?
Ezek nem elhanyagolható összezördülések, hanem olyanok, amik teljes mértékben feleslegesek.
Nyilván tökéletes ember nincsen, ez vonatkozik a férjedre is.
Vagy elfogadod, hogy ő ilyen "rendetlen", vagy egészen válásig veszekedni fogtok, mert ezt szerintem senki nem akarja élete végéig csinálni.
Én speciel 15 éve vagyok házas, és azóta jó, mióta megtanultuk a sok kis baromságot elengedni.
De bizonygassa neked a fene, majd meglátod úgy is.
Már csak az a kérdés maradt, hogy minek írtad ki a kérdést, ha a szerinted helyes választ szemmel láthatóalg úgy is tudod :)
* házasság.
Egyébként felesleges válaszolni neked, mert a stílusodból ítélve még az is lehet, hogy személyesen a hisztikirálynő vagy.
Ő meg csak a saját hülye feje után megy :D
Ilyet csak az válaszol, aki maga nem tapasztalt házas :)
Egyébként kedves kérdező, attól nem fogsz fejlődni, hogy ha ráerőlteted másokra a magad elvásárait, miközben te nem lépsz a béke érdekében semmit hisztin kívül.
Legfeljebb szakítás után levonhatod a következtetést, hogy minden férfi szemét. Na ide fogsz fejlődni.
Lehet dobálózni a "senki sem tökéletes" közhellyel, de ez is oda-vissza működik, nem csak akkor kell elővenni, ha veled van baja másoknak.
Nagyon elkényeztetett kislány lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!