Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan piszkálom állandóan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan piszkálom állandóan a férjem?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a férjem nagyon rendetlen és ez egyre gyakrabban kiborítja nálam a bilit (ezt leszámítva szuper minden). Felmerült bennem, hogy én vagyok túl háklis és szerettem volna a segítségeteket kérni abban, hogy ne legyen sárkány.

A baj forrása alapvetően az, hogy 1) ő olyan környezetből jött ahol mindenki magasról tojt a tisztaságra és a rendre 2) én olyan környezetből jövök ahol édesanyám állandóan takarított a koszos-büdös apám után. Ez az alapszitu.

A férjemmel szemben az elvárásaim a következők: mivel az ő dolgozószobája egyben a hálónk is, azt szeretném ha rendet tartana. 1) Ha valamit nem használ, tegye vissza a helyére. A vonalzótól a ki bontott borítékokig 2) A levetett de még hordható ruhákat hajtogassa össze és tegye el 3) hetente pakolja le az egész asztalt és fölötte a polcot, törölje le a port 4) a sportcuccait (eszközök, ruhák, cipők) tárolja máshol, ezek borítja a padlót állandóan.

Ezen kívül az is nagyon zavar, hogy amikor elmondom, hogy szeretném ha többet segítene, akkor mindig lehurrog, hogy ő ki szokott porszívozni. Most vagy én vagyok a hülye, hogy szerintem nem elég felporszívózni, vagy ő amiért nem érti, hogy ez nagyon jó csak nem lesz tiszta tole a lakás.

Mikor összeköltözünk megbeszéltük, hogy én főzök ő mosogat. Elmondtam, hogy herótom van a tornyokban álló edényektől, elfogadta. Ehhez képest csak akkor hajlandó mosogatni ha már kifolyik a csap alól... én meg tényleg unom a banya szerepét aki a szegény férjet csesztetni este 6-7 körül, így inkabb megcsinálom én... de nem fair, bántja az igazság érzetemet.

Szóval ha elvárom a rendet, az esti mosogatás és szeretném ha nem elégednénk meg a porszívózással (legalább heti 1x kellene port torolni, vécét takarítani stb) - akkor én átlag feletti higiéniai igényekkel rendelkezem? :( Nagyon bánt, hogy állandóan veszekednem kell azért, hogy történjen valami.

2016. nov. 18. 15:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
35%

Nos en rendetlen emberkent irom a valszom: engem ra nem vennel a heti?! Portorlesre a meg tiszta de amugy hasznalt ruhak eltetelere stb. Ezek nem a normalis rend es tisutasag feltetelei...

Az atlag amit kb mindenki elfogad: heti porszivo felmosas konyha es furdo tisztitas. Ami ezen feluli az mar nem atlagos. Ergo vagy megcsinalod vagy nem varhatod el egy nem neurozisosan rendmaniastol...

Amugy vegyetek mosogatogepet.

2016. nov. 18. 17:39
 12/33 A kérdező kommentje:

Hmm koszonom a válaszokat :) Az mondjuk nagyon vicces volt, hogy egyesek szerint ilyesmiken múlik egy házasság. Orbitálisan felszínesek vagytok, de azért megsúgom Nektek a nagy titkot: nincs tökéletes nő/férfi. Súrlódás mindenhol van és ez amúgy jó, mert fejlődhetünk egymás által. A kérdést is pontosan azért írtam ki, mert bizonytalan vagyok a kéréseim realitásában és hajlandó vagyok elgondolkozni azon, hogy nekem miben kellene engedni. Ha Ti ilyesmikre nem vagytok képesek, soha az életben nem lesz senkitek néhány évnél hosszabb időre. Cserélgethetitek majd a párosokat mindig a legújabb "tökéletes" darabra.

Aki azzal jött, hogy lecserélne a férjem helyében egy háziasabb nőre: eleve értelmetlen az alapfeltevés, mivel soha nem jönnék össze egy tulokkal, aki házi szolgának néz.

Irodát prózai okokból nem bérlünk: nem éri meg.

Amúgy tényleg mindenkinek köszönöm, tanulságos volt :)

2016. nov. 18. 18:14
 13/33 anonim ***** válasza:
41%
nem és 1x majd megunja a piszkálást és más nő karjába köt ki.
2016. nov. 18. 18:18
 14/33 anonim ***** válasza:
54%

Meg fogsz lepődni: ilyeneken múlik a házzaság.

Szerinted milyen érzés az, amikor valakit ilyen apró dolgok miatt cseszegetnek?

Ezek nem elhanyagolható összezördülések, hanem olyanok, amik teljes mértékben feleslegesek.

Nyilván tökéletes ember nincsen, ez vonatkozik a férjedre is.

Vagy elfogadod, hogy ő ilyen "rendetlen", vagy egészen válásig veszekedni fogtok, mert ezt szerintem senki nem akarja élete végéig csinálni.

Én speciel 15 éve vagyok házas, és azóta jó, mióta megtanultuk a sok kis baromságot elengedni.

De bizonygassa neked a fene, majd meglátod úgy is.

Már csak az a kérdés maradt, hogy minek írtad ki a kérdést, ha a szerinted helyes választ szemmel láthatóalg úgy is tudod :)

2016. nov. 18. 18:22
 15/33 anonim ***** válasza:
49%

* házasság.

Egyébként felesleges válaszolni neked, mert a stílusodból ítélve még az is lehet, hogy személyesen a hisztikirálynő vagy.

Ő meg csak a saját hülye feje után megy :D

2016. nov. 18. 18:23
 16/33 anonim ***** válasza:
53%
Plusz ne haragudj, de amikor egy olyan ember mondja másokra, hogy orbitálisan felszínes, aki a saját tisztaságmániája miatt gyilkolja a férjét, az a hab a tortán :D
2016. nov. 18. 18:24
 17/33 anonim ***** válasza:
36%
én ffi létemre elmenekülnék ilyen nő elöl mint te.
2016. nov. 18. 18:39
 18/33 anonim ***** válasza:
45%
ha nem tudod elviselni miért mentél hozzá feleségül ?
2016. nov. 18. 22:32
 19/33 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem egy 50 nm-es lakásban laknának, akkor én is azt mondanám, hogy ne legyenek ilyen túlzott elvárásai a kérdezőnek. De basszus egy ilyen pici lakásba ha nem teszel vissza mindent a helyére akkor egyszerűen nem lehet elférni. Én nem vagyok takarítás és tisztaságmániás de engem is zavarna ha minden szanaszét lenne. Ha a pasinak lenne külön dolgozó szobája akkor ok. Ott olyan kupit csinál amilyent akar. A másik meg a mosogatás... Ez miért csesztetés? Magától miért nem jut eszébe hogy el kéne mosogatni? Akkor nem kéne az asszonynak csesztetni. Persze jogos, hogy minek ment hozzá ha tudta, hogy ilyen, de ne gyertek már azzal, hogy szegény pasi elmenekül.. Igenes is segítsen a házimunkába, akkor több idő jut arra hogy utána egymással foglalkozzanak.
2016. nov. 18. 23:40
 20/33 anonim ***** válasza:
5%

Ilyet csak az válaszol, aki maga nem tapasztalt házas :)

Egyébként kedves kérdező, attól nem fogsz fejlődni, hogy ha ráerőlteted másokra a magad elvásárait, miközben te nem lépsz a béke érdekében semmit hisztin kívül.

Legfeljebb szakítás után levonhatod a következtetést, hogy minden férfi szemét. Na ide fogsz fejlődni.

Lehet dobálózni a "senki sem tökéletes" közhellyel, de ez is oda-vissza működik, nem csak akkor kell elővenni, ha veled van baja másoknak.

Nagyon elkényeztetett kislány lehetsz.

2016. nov. 19. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!