Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Helyre hozható egy házasság ha az egyik fél mindig a másikat lehúzza?
Mit lehet olyankor tenni ha egy házastárs a másik emberhez való viszonyát feltételekhez köti? Mindenki jön egy közegből, hoz otthonról amit lát,tapasztal...stb. No de egy házassággal az ember új közegbe cseppen új impulzusok érik. Mit lehet tenni ha az egyik fél a másiknak mindig szemrehányást tesz pl. --szeretnélek ha minden nap vacsorával várnál
-soha nem volt normális életed pl.munkahelyed stb.nem álltad meg a helyed
-ha olyan lennél mint az xy akkor azt mondom ez igen, ezért lehet szeretni
-veled csak a baj van,szerencsétlen, lusta stb.
Ilyen és ehhez hasonló mondatokat hogy lehet helyén kezelni?Sok ember miért hasonlítgatja a házastársát máshoz?
Ilyen nincs, hogy akkor szeretnélek, ha... Az ember vagy szereti a társát, vagy nem. Aki feltételekhez köti a szeretetét, az nem szeret. Akkor sem szeretne, ha minden nap vacsorával várnád, maximum csak elégedett lenne a kiszolgálással.
Hogy helyrehozható-e? Passz... Volt valaha ez jó? Mert csak azt lehet helyrehozni, ami jó volt, aztán elromlott.
Ilyen emberrel nem kell házasodni.
Egyébként ez nagyrészt egyfajta hatalmi játszma. Ha elhiteti a másikkal, hogy nélküle semmit nem ér, hogy soha semmit nem csinál jól, etc, akkor a saját szerepe felértékelődik, és könnyebb kontrollt gyakorolni a másikon, na meg elfedni a saját hiányosságokat (például gyakran az a fél ócsárolja a másik munkáját/végzettségét/képességeit, akinek ezen a téren rosszabbul alakult az élete).
Az ilyen játszmákból ki kell lépni gyorsan, még az elején, és ha ez nem sikerül, akkor a kapcsolatból is.
Nem igazan fog ez valtozni. Ambar tenyleg,ilyen emberrel el se jutnek hazassagig.
volt ilyen kapcsolatban reszem. Elejen csupaba baj,ahogy az lenni szokott. Utana kaptam,hogy :ugyse ersz el semmit,a fogalkozasad max hobbinak lenne jo-->az ilyen emberek miatt tart rossz fele a vilag. Stbstb.
birtam egy ideig. A vegen nem sok onbecsules marad.
aztan elgondolkoztam,normalis vagyok,hogy hagyjam,hogy pont azaz ember huzzon le,aki a tarsam,aki allitolag 'szeret'?
nem nem.
szakitottam.
Úgy érzem, hogy ez csak a "jéghegy csúcsa", és sok mindent nem mondtál el.
Szerintem nem akar Ő bántani, főleg, hogy nem volt ilyen. Feltételezem, hogy (akár észrevétlenül) de te váltottad ki ezt belőle. Valószínű, hogy csak fel akarja hívni a figyelmedet valamire, csak nem jól csinálja, és nem tudja, hogy máshogy kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!