Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Miért van ez? Vágyom a házasságra, párommal tervezzük is, de nehéz feladni a függetlenségemet, félek a házasságtól. Családi hagyományok miatt nem tehetem meg, hogy úgy jöjjön a baba, hogy nem vagyunk összeházasodva.29/N
És akkor mi van? Csak a szerelemre és kémiára nem lehet jövőt alapozni, ennyi nem elég egy jól működő kapcsolathoz. Ha a jövőről ennyire eltérőek az elképzelések, ott NEM LESZ tartós a kapcsolat, max húzzátok pár évig, de sosem teljesedtek ki egymás mellett.
Bár minek is próbálja magyarázni az ember, látszik, hogy túl ostoba vagy ahhoz, hogy bármit is felfogj. Szánalmas sztori, előre sajnálom szerencsétlen gyereket.
A gyerekvállalás a kapcsolat azon pontja, ahol nincs kompromisszum (ezt más is írta). Ez egy igen/nem kérdés, nincs "kicsit" van gyerek vagy hasonló... Ha te nem akarsz, akkor kínként fogod megélni az egész terhességet és gyerekezést, amit a gyerek pontosan tudni fog valahol mélyen, és hidd el, nem lesz benne köszönet. Ha viszont nincs gyerek, és a párod vágyik rá, az mérgezi az egész kapcsolatotokat hosszabb távon. Más sem fog eszébe jutni, mint hogy most vihetné már az oviba, most érettségizne, már unokái lehetnének, és sose fogja megbocsátani, hogy nincs.
Ezt meg kell beszélni, és lépni, ha muszáj, mert egyikőtök életét tönkre fogja tenni bármelyik döntés.
"Nekem elég lenne a szerelem, jó kémia, élmények, és mondjuk egy közös kutya a párommal."
Ja, csak a párodnak nem...
Valamiben bizonytalan vagy?A gyerekvágy a probléma,ezért félsz?Túl sokat engedsz mindenkinek.Én is hasonlóképp érzek,12 éve együtt is vagyunk,de ha gyereket akarna (nem akar) akkor azonnal elhagynám,mert soha senki kedvéért nem változtatok bizonyos dolgokon.
Milyen családi hagyomány,népcsoport,vallás...?
össze kell házasodnod a barátoddal, mert a szüleid ezt kikötik arra az esetre, ha a barátodnak gyereket szülnél az ő kedvéért.
tudom, hogy a környezet nagy nyomás. mégis élj vele, hogy az átlagtól eltérően te tudod, mit akarsz és mit nem akarsz.
aztán szermbesítsd vele a többieket, ha jót akarsz magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!