Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő alatt szoktátok meg az új nevetek?
Nehéz elképzelni, nagyon furcsa lesz hozzászokni, hogy másképp mutatkozzak be, és másképp írjam alá a nevemet, mint az elmúlt 28 évben.
Nektek mennyi időbe telt, mire természetes lett?
Sokszor rontottátok el eleinte megszokásból?
utolsó:
pl a Kovács-Szabó Juliska
Kötőjellel vettem fel a vezetéknevét. Továbbra is a saját nevemen mutatkozom be, ha társaságban vagyunk. Eleinte kihangsulyozta a teljes (uj) nevemet (miutan én bemutatkoztam), de pár eset után mondtam neki, hogy akkor lesz "természetes" az új nevem, ha azzal is leéltem 28 évet már, addig csak a hivatalos dolgoknál ""kötelező"" azt használnom. Na,meg nem utolsósorban nem a tulajdona vagyok, ezért sem lettem "né".
Egy hete volt az első évfordulónk, egyébként 9 éve élünk együtt. Mikor úgy találom jobbnak új társaságban új néven mutatkozom be.
Egyszer rontottam el, az esküvő másnapján. (tehát gyakorlatilag akkor, amikor még a "régi" nevem volt a hivatalos).
Kezdetben csak a magánéletben használtam az új nevemet, munkaügyben vagy hivatalos ügyintézésnél a régit használtam még vagy fél évig, amíg nem lett új személyim. Addigra meg már bőven volt időm megszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!