Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit kellene meg tennem hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kellene meg tennem hogy felfogja h mi zavar engem?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve.Ferjemmep 9 eve vagyunk egyutt 1 eve hazasok.

Allando problema forras az alkohol.Nekem apam alkoholista volt igy az alkoholhoz valo hozzaallasom nagyon nem jo.Utalom ha iszik.Hetfon elmegy delutan keresztapjahoz (aki napi 2l bort iszik atlagba),ottaludni kedden megy latogatni korhazba mamajat.Igy praktikusabb ha ott alszik mert 130 kmre lakunk.Ezzel nem is lenne gond,de mikor ott van allandoan pial o is.Nem fogja azt mondani h nem kell.Allando felelembe vagyok ha elmegy valahova mert tudom h inni fog,es ez nalam oyan felelet es szorongast valt ki h beleorulok.Tudja h ez van velem,azt mondja nem fog sose annyit inni h berugjon(volt mar erre is pelda h rezsegre itta magat),es velem veszekszik hogy en nem ertem meg h miert ne inna,es h mindig ezen lovagolok.En ugy erzm o nem ert meg h ha nem kellene attol felnem h pial akkor nem lennek iyen.De mindig bebizonyitja h nem alaptalanok a felelmeim.Miert nem erti meg h ha fontos vagyok neki akkor nem okoz a pia miatt nrkem allando fajdalmat es nem szaggatja fel a sebeimet a mulzbol?Hiaba beszeltem vee ezrszer nem erti fel se fogja h miert nem szereem h a pia nala mindig ott van ha megy valahova.Mit tegyek meg?Mat nem tudom h fogalmazzam meg neki az erzeseim mert szerintem ennel jobban nek tudom es szerintem o n is akar ezzl foglalkozni.

2016. júl. 24. 10:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Apam nekem.is alkoholista.volt

Az a massziv fajta

De erdekes h nalam nem alakult ki ilyen, nem zavar ha a parom apkalmankent iszik, max egy cidert vagy sort en is vele iszok ...

Szerintem nem akadj ki ezen

Az alkoholizmus nem itt kezdodik hidd el

2016. júl. 24. 11:55
 12/19 A kérdező kommentje:

Akkor ha el mennek pszihologushoz rzzel a gonddal van ra esely h idovel sose erezzem ezt a fajta szorongast ha iszik?Kepes engem ebbol teljesen "kigyogyitani"?Kicsit hihetetlennekbtunik h teljesen megvaltozzon a gondolkodasom.

De meg ha meg is valtozok o nem allt mellettem most,mikor tudja h mit okoz a pialasaval.Ha szeretne akkor segitene ebben.Rosszul gondolom?

2016. júl. 24. 12:30
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

"o nem allt mellettem most,mikor tudja h mit okoz a pialasaval."

Na ebben tud a pszichomókus segíteni: hogy megértsd, nem Ő okoz bármit, hanem te okozod magadnak. Ő csak él, ahogy egy normális ember - te látod ezt nem normálisnak.

Az már más kérdés, hoyg ő pedig nem látja, hoyg neked orvosi segítségre van szükséged, de ezt tudjuk be annak, ohyg szeret téged.

2016. júl. 24. 12:35
 14/19 anonim ***** válasza:
En apum is alkoholista volt, eleg keves emlekem van rola amikor jozan volt. O az a fajta volt aki agresszivra itta magat. Volt olyan baratom akinel szinten ezt valtotta ki az alkohol. Ott is hagytam. A mostani parom is iszik neha, talan 1 evben egyszer issza magat reszegre vagy meg annyi se, de bekes reszegre issza magat ami nem zavar. Ahogy elottem is irtak, jobb lenne ezt valaki olyannal megbeszelned aki tud segiteni mert a hazassagod is ramehet. Nem kell a ferjednek tudnia rola. Vagy keress ra, hatha vannak olyan forumok neten, ahol ezt megbeszelik emberek. Ha latod hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, konnyebb lesz megbirkozni vele. Remelem megoldodik a dolog.
2016. júl. 24. 12:35
 15/19 anonim ***** válasza:
33%

Rosszul gondolod. Az en apam is alkoholista, ennek ellenere eszembe nem jutna balhezni a ferjemmel ha iszik. O tudja a merteket, eddig egyszer lattam reszegen miora ismerem. Akkor sem cseszegettem, mindenkivel elofordul. Lefektettem, toltottem bele vizet, reggel kávét.

Ha latnam rajta hogy napi szintu lett a pialasa es anelkul mar nem is tud semmit kezdeni magaval, illetve rendszeresen nem tudja a hatart, nyilvan en is kozbeavatkoznek. De amit te irsz az erosen hiszti es tulreagalas szerintem.

Felnott ember mar kepes tullepni a gyerekkori traumakon es nem a multba tekintget vissza, plane hogy hasonlosag soncs a ket eset kozott.

Ha nem sikerul, akkor pszichologushoz megy.

2016. júl. 24. 12:36
 16/19 anonim ***** válasza:
51%

"Ha latod hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, konnyebb lesz megbirkozni vele."

...vagy mégjobban elhiteti magával, hogy a probléma valós. Rossz megoldás.

2016. júl. 24. 12:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, a mamája nem lesz örökké kórházban, így nem kell sokszor az alkoholista keresztapjához utaznia.

Felajánlhatnád, hogy te is vele mész látogatni és aludjatok kettesben egy panzióban!

Én megértem a problémád, nekem nagyapám volt alkoholista és anyu utálja ennyire a piát. Anyu ebből kifolyólag olyan férjet választott , aki soha nem iszik. Ha nálad ez ennyire alapvető kérdés, miért nem kerestél alkoholellenes pasit?

Szóval, menj te is vele és ne a kersztnél aludjon!

2016. júl. 25. 13:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Tizenevesen nem volt foszerpben a pia nala sem.Mashol nem tud aludni csak o lakik ott ahol mamaja van.Igaz h a vegen mondta h menyjek en is de tisztaba van vele h abba buzbe ami a lakasban van meg abba a legkorbe nem alszok.
2016. júl. 25. 15:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Látod, megint csak az derül ki, hogy te generálod magadnak a problémákat.
2016. júl. 25. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!