Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyi ideig nem kóros a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig nem kóros a gyászfeldolgozás elvesztett férjem után?

Figyelt kérdés

2 éve halt meg, azóta sem térek magamhoz, mindennapi életvitelem élem, dolgozom, de csak mint egy gép. Annyira kitölti a gondolataim, még akkor is , ha barátokkal elmegyek kicsit kikapcsolódni, hogy egy percre sem tudok lazítani.

Ő már orvost javasolnak, de én nem szeretném. Vajon én velem van baj? Sokszor itthon még a mai napig a fotóit kiteszem az asztalra, mert akkor úgy érzem velem van. Tényleg már túl kéne lennem?

#gyász #gyászfeldolgozás #Meghalt szeretteink #elvesztett családtag
2016. jún. 2. 08:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az emberek gyakran nehezen kérnek segítséget, de ha valamit nem tudsz egyedül megoldani akkor igenis keresni kell valakit aki tud segíteni. Ha meg sem próbálod akkor ne várd a csodát. Mert ez egy olyan probléma amin sokan egy életen át sem tudnak túllendülni. Ezért vannak a pszichológusok. Nem baj hogy nem tudsz megnyílni, nem fog rád erőltetni semmit. De lehet az is jó hatással lesz rád ha már meghallgatod amit mond.

Valamit tenned kell azért cserébe hogy újra észrevedd az életben a szépet és hogy megértsd, az élet az elmúlás része.

2016. jún. 2. 14:38
 12/14 anonim ***** válasza:

A szerelmünket, bár nincs benne tapasztalatom, borzasztó lehet elveszíteni. Szerintem 2 év egyáltalán nem sok idő, nem csodálom, hogy még nem léptél túl rajta.

Abban biztos vagyok, hogy nem kell elfelejteni. Ő az életed része volt (nem tudom hány évig) , természetes hogy több évig tart, hogy egy picit enyhüljön a fájdalom. Anyósom férje akkor halt meg, amikor a férjem 3 éves volt. Szóval 24 éve. Mégis mikor beszél róla, mai napig megremeg a hangja. Évente 4-5x kijár hozzá a temetőbe, beszél hozzá, és gyászolja még mindig.

Szerintem az ilyesmit soha nem felejti el az ember, ha olyat veszített el akit tiszta szívéből szeretett.

Az talán jót tenne, ha felkeresnél egy szakembert és kibeszélnéd vele az érzéseidet, vagy leírnád egy naplóba. Esetleg ha most még nem akarsz, akkor 1-2 év múlva elmenni, vagy olyan emberek közé akiket ilyen veszteség ért.

Bátor dolog, hogy fel tudtál állni, és éled az életed, dolgozol, a barátaiddal vagy. Csak ne zárd magadba az érzéseidet. Ne érezd úgy, hogy már túl kellett volna lépni rajta. Tart ameddig tart.

2016. jún. 2. 20:03
 13/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom :( Egyetértek az utolsóval, 2 év nem olyan sok idő, szerintem teljesen normális.
2016. jún. 2. 22:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Én a fiamat veszítettem el. Azt mondták,ha 1 év után sincs előrelépés-lezárás akkor valahol megrekedt a folyamat. 1 éven belül nem is ajánlanak pszichológust,max gyászfeldolgozó csoportot.

te érzed,hogy nem megy,vagy nem akarod h menjen..

mieldöntöttük,hogy boldogok akarunk lenni,így azon vagyunk,hogy túléljük.

te viszont úgy érzem félsz elengedni őt,az érzést..

pedig ha normális életet akarsz akkor majd meg kell tenned.. mivel eltelt 2 év legalább egy esélyt adj egy pszichológusnak

2016. jún. 6. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!