Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyi ideig nem kóros a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig nem kóros a gyászfeldolgozás elvesztett férjem után?

Figyelt kérdés

2 éve halt meg, azóta sem térek magamhoz, mindennapi életvitelem élem, dolgozom, de csak mint egy gép. Annyira kitölti a gondolataim, még akkor is , ha barátokkal elmegyek kicsit kikapcsolódni, hogy egy percre sem tudok lazítani.

Ő már orvost javasolnak, de én nem szeretném. Vajon én velem van baj? Sokszor itthon még a mai napig a fotóit kiteszem az asztalra, mert akkor úgy érzem velem van. Tényleg már túl kéne lennem?

#gyász #gyászfeldolgozás #Meghalt szeretteink #elvesztett családtag
2016. jún. 2. 08:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Mindenkinél más a gyászfolyamat hossza. Bár két év után, főleg úgy, ha a mindennapi életviteled is akadályozza, érdemes szakember segítségét kérni.

Arra is gondolj,hogy a férjed mit kívánna neked a nélküle folytatódó életben? Magányt, keserűséget, vagy azt, hogy tovább tudj lépni?

2016. jún. 2. 08:13
 2/14 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy nem szeretnék szakembert, (pszichiátert, vagy pszichológust). Nehezen nyílok meg. Igazából a férjemmel olyan lelki szimbiózisban voltunk, hogy úgy érzem, nélküle nincs boldogságom. Persze, dolgozom, végzem a munkám, de a lelkem üres. Csak vele volt teljes. Nagyon jó ember volt, bár nagy korkülönbség volt közöttünk, de hirtelen aneorisma (remélem jól írom )okozta a halálát, és ez a hirtelenség sem feldolgozható, bár eltelt az adott idő, és barátaim is azt mondják, már túl kéne lépnek, de nem bírok. A psziciáterek mit tudnak tenni? Nyugtatókat, gyógyszereket nem akarok szedni. Boldogtalanságra meg nincs recept. El fog múlni ez valaha? Túl tudok jutni, vagy napi szinten a fotóit nézem, és ábrándozni fogok, mintha még mindig velem lenne? Vagy egyszer csak történik majd valami, ami miatt elfelejtem? De én soha nem akarom elfelejteni. Az életem volt Ő.

Azt hiszen, ha Ő akarná, akkor azt mondaná, ha élne, legyek boldog. De nem tudok örömet érezni. Valahogy az Ő halálával az érzést is meghalt. :'(

2016. jún. 2. 08:23
 3/14 A kérdező kommentje:
Volt egy kabátja, szövet, ami nem mosható itthon. A mai napig mintha benne érezném az illatát. Van hogy ölelem a kabátot, és sírok. Van amikor megnyugtat az az illat és mert tudom, hogy rajta volt, és van, hogy azzal alszom. Nem tudom... Félek, beteg leszek ebbe.
2016. jún. 2. 08:34
 4/14 anonim ***** válasza:
55%

Mindenképpen kell neked orvosi segítség.

A gyógyszer tényleg nem megoldás, ezért menj pszichológushoz, ne pszichiáterhez.

Mégha nehezen is nyílsz meg, ezt látni fogja rajtad, de segíteni is fog. Nem kell rögtön az első 2-3 alkalommal mindent elmondani, idő kell hozzá biztosan.

Tud majd tanácsot adni, hogy hogyan fogadd el ezt a "helyzetet", és az sokat fog számítani.

Úgyhogy én mindenképpen pszichológust javasolnék, legalább próbáld meg. Nem veszítesz vele semmit.

2016. jún. 2. 08:48
 5/14 anonim ***** válasza:

Nézd, az természetes, hogy az ember egy jó kapcsolatban érzi igazán teljesnek magát, és komoly veszteségként éli meg, ha a kapcsolat bármi miatt véget ér. Ugyanakkor ha nélküle nem tudsz teljes lenni, az függőség.

Nem a gyász a probléma, az természetes folyamat, az is, hogy emlékezni szeretnél a szerettedre, ápolod az emlékét, ezzel semmi gond nincs. Azzal van gond, hogy nélküle nem találod a lelki egyensúlyod.

Ez nem betegség, hogy orvoshoz kelljen fordulni vele, gyógyszert kelljen rá szedni. Viszont egy pszichológus (aki nem orvos!) sokat tudna segíteni a gyász feldolgozásában és abban, hogy meg tudd teremteni a lelki egyensúlyod egyedül is, és később (!) nyitni tudj mások felé (ha szeretnél). A pszichológus nem "megjavít", hanem segít megtalálni magadban azokat a belső erőforrásokat, amikre támaszkodni tudsz bárhol és bármikor az életben.

2016. jún. 2. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:

A pszichológus beszélget veled, nem fog semmilyen gyógyszert felírni. Támogatni fog az új életed kialakításában, és segít feldolgozni a veszteséged. Sokan szakosodnak gyászfeldolgozásra, hidd el, nem vagy ezzel egyedül, sokan vannak, akik ennyire nehezen lépnek túl.

Ha érdekel, én mindenképpen gyászfeldolgozással foglalkozó pszichoterapeutát/klinikai szakpszichológust keresnék , a google biztos kiad pár találatot.

Esetleg keresnék egy önsegítő csoportot, ahol vannak sorstársak, bár ha lelkiismeretes szakember, és úgy gondolja ez tenne neked a legjobbat, biztos tud ajánlani.

2016. jún. 2. 11:11
 7/14 anonim ***** válasza:
2 ev utan mar erdemes elmenni pszichologushoz. Legtobbszor fel evig tart, de lehet tobb is kevesebb is.
2016. jún. 2. 12:07
 8/14 anonim ***** válasza:
58%
# 7: Inkább egy év a teljes folyamat. Viszont itt nem arról van szó szerintem, hogy a kérdező megrekedt volna a gyász valamelyik fázisában, hanem arról, hogy önmagában nem találja az egyensúlyt, függetlenül a veszteségtől.
2016. jún. 2. 12:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez csak beutalóval tudsz menni, de neked nem ő kell, csak egy pszichológus. Nem ad gyógyszert, de segít feldolgozni és továbbmenni.
2016. jún. 2. 13:02
 10/14 anonim ***** válasza:

Sok idő, és hát nem felejtésből áll.

Anyám 30 éve halt meg, tegnap valami olyasmikről írtam, ami ahhoz kötődik, de sírtam, ugyanúgy.

Csak ritkulna ezek az alkalmak, ebben tud segíteni egy pszichológus, talán.

4-5 év is lehet, amíg a legnehezebben túljutsz, de el kell tudnod fogadni, hogy most már nélküle kel, hogy megoldjál mindent. Részvéte, sajnállak.

2016. jún. 2. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!