Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasság előbb utóbb el fog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasság előbb utóbb el fog tűnni, mint hagyomány?

Figyelt kérdés
A magyarországi házasságoknál 1000-ből 660 házasság vállással végződik. Összességében kevesebb házasság köttetik, mint amennyi vállás. Ehez hozzávéve, hogy gyakorlatilag nincs olyan, amit házasság nélkül ne lehetne megvalósítani egy párkapcsolatban, nekem úgy tűnik, hogy a fejlett országokban ez a hagyomány el fog tűnni. A kérdés az, hogy ez csak szerintem lesz így, vagy valami megállítja a folyamatot/hasonló?

2016. máj. 1. 20:42
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
31%
Társadalomban élünk, ahol nem az egyén a legfontosabb, hanem a társadalom egésze. Így működik a demokrácia is. A törvényeket nem úgy hozzák, hogy az jó legyen mindenkinek (nem is lehetne), hanem, hogy a többségnek jó legyen. A házasság is ilyen. Vannak akiknek összejön és boldogok, de a társadalom legnagyobb részének nem jön össze. Így jobban járnánk, ha nem létezne a házasság. És ezt nem azért mondom Freud, mert megkeseredett vagyok vagy élvezem mások boldogtalanságát, mert így az én boldogtalanságom enyhül, hanem mert ezt tartom helyesnek. Nem vagyok sem megkeseredett, sem boldogtalan és nem is örülök más szenvedésének sem.
2016. máj. 2. 10:45
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor Szerinted jobb lenne ha a gyerekek csonka családban nőnének fel és apucinak meg amyucinak x évente új pasija vagy nője lenne. Tényleg menyivel jobb lenne. Van igazság abban amit mondasz de nem minden házasság ilyen.
2016. máj. 2. 11:26
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

"A házasságnak viszont halálig kellene tartania"

Ez hol szerepel? Mert a polgári házasságkötésnél nem. Az egyházi házasság jogi szempontból pedig már most sem létezik.

2016. máj. 2. 12:49
 24/36 anonim ***** válasza:
46%
Nem fog eltűnni, mert az ember imád birtokolni és ez a papír arról szól, hogy birtokol egy emberi lényt. De egyébként szerintem elavult és rossz dolog, igazán kitalálhatna már az emberiség valami jobb kapcsolati rendszert e helyett. 38/F egyszer elvált...
2016. máj. 2. 14:04
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem csoda hogy elváltál ha Szerinted erről szól a házasság. Fel kéne nőni hozzá.
2016. máj. 2. 14:58
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érzem savanyú a szőlő. Azért mert valakinek nem megy mert épp nem jól választott, attól még egyáltalán nem rossz dolog.
2016. máj. 2. 15:01
 27/36 anonim ***** válasza:
Tudom itt csak mintapárok vannak, akkor miért olyan rosszak a statisztikák? Miért nem lehet másnak is szeretet adni, ha nem magántulajdon a másik fél? Önzőek vagytok és ti akartok kioktatni...
2016. máj. 2. 15:05
 28/36 anonim ***** válasza:
Most egyébként nagyon boldog kapcsolatban élek és nem vagyunk házasok.
2016. máj. 2. 15:11
 29/36 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként olyan baromságokat írnak egyesek. Házasság nélkül is sokan vannak olyan kapcsolatban ahol fizikailag és/vagy lelkileg bántalmazva vannak mégsem szállnak ki belőle különböző okok miatt, valamint vannak ugyanúgy önző, társfüggő emberek. Ha 10-ből csak egy házasság boldog már akkor is megérte. Dolgozzátok fel.
2016. máj. 2. 15:54
 30/36 anonim ***** válasza:
53%
Jó de miért kell a házasság? Megmagyaráznád, miért nem lehet csak úgy párban élni?
2016. máj. 2. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!