Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasság előbb utóbb el fog tűnni, mint hagyomány?
A házasság Istentől való. Ez egy Szentség.
Bizony a világ irányítását át akarja venni a gonosz. És a gonosz, az ördög, a sátán vagy nevezzük úgy ahogy akarjuk, ő nem ismeri el Istent és mindent megtesz, hogy lerombolja és eltörölje a Szentségeket! Két ember csak házasságban élhet együtt törvényesen. És a törvény nem a papírra értendő. Amit nem Isten köt egybe az nem házasság.
Nem hiszem, hogy el fog tűnni, sok embernek még mindig nagyon fontos. Illetve akkora biznisz épült az esküvő köré, hogy nehezen lehetne kiírtani.
Úgy gondolom, hogy egy szép lépés, nem kell, hogy eltűnjön, de szerintem jó, hogy nem "kötelező".
A házasság rohadtul nem Istentől való, mert már az ókorban is házasodtak az emberek, még a kereszténység előtt.
Az igaz, hogy ez szentség, de ma már az egyházi házasság jogilag semmit sem ér.
Az emberek nagy része pedig szerencsére nem olyan agyhalott, hogy ráerőltetné másra a világképét, illetve nem olyan idióta, hogy csak azt tudja elfogadni, ami SZERINTE helyes.
1-es, kikérem magamnak, itthon élek, intelligens vagyok, programozóként dolgozok.
Számomra például fontos a házasság és nem vallási okokból. Páromnak is fontos, nyáron lesz az esküvőnk. Ismerek még jópár hasonló embert. 25/N
El fog tűnni, mert ez a sorsa az elavult dolgoknak.
Persze vannak ma is, akik lemezjátszón hallgatnak zenét agy abakusszal számolnak...
Szánalmasnak tartod azt, aki szánalmasnak tartja a házasságot. Ez érdekes, mert ezzel magad is szánalmas lettél. És téged, miért zavar, hogy engem zavar?
Szinte nincs olyan ember a világon, aki jó házasságban él. Ezért van annyi válás, aki meg házasodik, az olyan mint te, nem próbálta még, így naivan azt hiszi, neki összejön az ami másoknak nem, így kipróbálja, majd a saját hibájából okul vagy nem okul.
Nem vagyok megkeseredett, vagy szerinted az akinek nem az a jó, ami neked, az megkeseredett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!