Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötőjeles családnevű férj nevét hogyan vehetem fel, milyen opciók vannak?
pl Férj: X-Y, Feleség Z volt a házasságkötés előtt.
Köszönöm!

Logikusan:
Te vagy Nagy Mariann
Férjed Kovács-Molnár Péter, akkor te lehetsz:
- Kovács-Molnár Mariann
- Kovács-Molnárné Nagy Mariann
- Kovács-Molnár-Nagy Mariann
Szerintem ugyanúgy tudod felvenni a kötőjelest mintha egy sima családnév lenne. de az első a legbarátibb ha simán a keresztneved elé teszed az ő családnevét...
Lehet hülyeség de pl Kovács-M. Mariann?
Rövidíteni nem lehet valamiképp?

Én azt az opciót javasolnám, hogy az ő családneve plusz a te keresztneved.
Azt sem árt figyelembe venned, hogy hivatalos helyeken lehet, hogy korlátozzák a kitölthető karakterszámot neveknél. Pl. egy ismerősöm mesélte, hogy a bankja szólt neki, hogy max. 20 karaktert tudnak kezelni a névmezőben.

Én ezt nem értem, miért a gyakorikérdésekre írnak az emberek ilyen kérdéseket, és miért nem kérdezik meg az önkormányzatnál, vagy nézik meg az önkormányzat honlapján.
Az első téved, nem lehet 3 tagú a kötőjeles vezetéknév, tehát nem lehetsz Kovács-Molnár-Nagy..
Ha maradunk annál, hogy a nő Nagy, a férj Kovács-Molnár akkor az alábbi lehetőségek vannak:
Kovács-Molnárné Nagy Piroska
Kovács-Molnár Józsefné Nagy Piroska
Kovács-Molnár Józsefné
Kovács-Molnár Piroska
Kovács-Nagy Piroska
Nagy-Kovács Piroska
Molnár-Nagy Piroska
Nagy-Molnár Piroska

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!