Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg késő/hülyeség lenne már bepótolni? (bővebben lent)
Szóval azt tudni kell a férjemről, hogy nem a romantika példaszobra. Én sem vagyok az, de hozzá képest eléggé az vagyok. És itt nem arra gondolok, hogy csokor vörös rózsákra vágyom hetente meg gyertyafényes vacsorákra DE
Az "eljegyzésünk" június elején volt. Azért írom idézőjellel, mert nem az, hogy gyűrű, de még rendes kérdés sem volt. Csak közölte, hogy azt akarja hogy keressek egy helyet ahol összeházasodhatunk, mert szerinte jó ötlet. Igen, ennyi volt. Tulajdonképpen meg sem kérdezte, hogy hozzá akarok e menni. Gyűrűt azóta sem kaptam, pedig nem valami drága valami lenne a fontos, az is bőven elég lenne, ha a kínain vett volna egyet 200 forintért vagy hajtogat egyet szívószálból, csak maga a gesztus, hiányzott és hiányzik azóta is. Pedig nem mondhatja, hogy nem tudja, hogy milyen egy eljegyzés, mert eddig csak 6 barátjának volt ott az eljegyzésén.
December elsején volt az esküvőnk... Az, hogy két tanúval mentünk el az igazából nem zavart, én is így képzeltem el, max 10 emberes esküvőt szerettem volna addig is. Az viszont már zavart, hogy konkrétan az anyakönyvvezető szebben volt felöltözve, mint mi. Maga a szertartás szép volt, de ez is inkább azon múlt, hogy az anyakönyvvezető egy szép élményt akart nekünk.
És ami az igazi kérdés. Az eljegyzést bepótolni erőltetve nem tudom és nem is akarom pótolni, az ugyanúgy az ő döntése kell, hogy legyen, mint az amikor megkért. Viszont nagyon sajnálom, hogy az eljegyzésünk és az esküvőnk is ennyire semmilyen lett. Ezért gondolkodtam azon, hogy talán az esküvőnket mégiscsak bepótolhatnánk(bár eleve azért lett semmilyen, mert, hogy a haverjának is elég volt annyi, hogy utcai ruhában elmentek és csak a hivatalos rész meg a pezsgőzés volt-nekünk pezsgő sem végül)Tehát az esküvőt szeretném valahogy bepótolni, de mindig elbizonytalanodom, mert egyikünk sem keresztény, szóval még egy miniatűr kápolnába se mehetnénk paphoz, vendéget ugyanúgy csak nagyon minimális számút szeretnék, tényleg megállnánk 10-15 főnél és így meg nem tudom, hogy annak meg nem lenne e nagyon műanyag íze, ha másodszor is rövidebb szertartásra mennénk, ráadásul csak anyakönyvvezetőhöz?
Bocsánat, hogy ilyen zavaros, csak egyszerűen nagyon rosszul esik, hogy úgy alakultak a dolgok ahogy, és szeretném pótolni kicsit a "nagy napunkat" , viszont amikor eszembe jut, hogy milyen paraméterekkel indulnánk neki akkor mindig elbizonytalanodom.
Szerintetek még lenne értelme vagy tényleg lecsúsztunk már a dologról?
A férjed nem rosszindulatú, szerintem belemenne, ha meg tudnád Neki mondani, hogy Neked ez mennyire fontos lenne. Én megkérnék egy szertartásvezetőt (nem anyakönyvvezetőt), bérelnék egy ruhát (az én elképzeléseimben egy szolid, de igenis esküvős ruha lenne ideális) és egy romantikus helyszínen megcsinálnám a ceremóniát. Akár szabadban, egy étterem kertjében, ... Utána beülnék egy étterembe és megvacsoráznék azokkal a barátokkal, akiket meghívtam, akár ala carte, előre foglalva asztalt, szép díszítéssel. És lehet hívnék fotóst. :D (ez már nagyon saját preferencia)
Itt arról is van szó, hogy ez egy csodálatos dolog, hogy összetartoztok és nem csak egy szülinap és úgy érzed, hogy ez az esemény többet érdemelt volna ennél, amit tartottatok. Én most nagyon szerelmes vagyok, de én úgy érzem, hogy az élet lehet akármilyen kegyetlen és történhet akármilyen borzalom, egy megfelelő társ mellett nekem minden eltörpül, míg ha minden tökéletes, de nincs ott egy társ, akivel megoszthatom, boldogtalan vagyok. Mindkettőt megéltem, most éppen nagyon beteg vagyok (hónapok óta) és a munkámban is elakadtam, de boldognak érzem magam a férjem mellett. Teljesen természetes, hogy szeretnéd ezt az életre szóló élményt méltón megünnepelni, mert bizony a közös életetek egy kiemelt pontja ez. Én egy jeles házassági évfordulót szeretnék majd szertartásvezetővel és a házassági fogadalom megújításával megünnepelni, kerti partival, vagy beülve egy szép vendéglőbe.
Én a helyedben elmondanám a férjemnek, hogy hogy érzek és azt is, hogy nem 300 fős sátras lagzit akarsz külsőségekkel körítve, csak azt, hogy ne legyen alábecsülhető/jellegtelen nap a többi között.
Utolso nekunk is szeretartasvezetos eskuvonk volt mert egyedit es kulonlegset akartunk.
a polgari egy szerda delelott 5 perc volt
még jó, hogy a kérdést el tudtad olvasni, de a kommenteket már lusta voltál
az eljegyzést meg azért már, bocsi, de én hogy befolyásoltam volna?
vagy neked ilyen életed van, hogy egy ilyen dolgot előre pontra megterveztek? akkor sajnálom, hogy ennyire unalmas vagy, annyi értelem nem volt benned, hogy mondjuk egy idióta beszólás helyett válaszolj talán.
igen, annyira unalmas vagyok, hogy kinyitottam volna a szám, hogy "idefigyelj xy szép és jó, hogy idenyikkantod, hogy foglaljak anyakönyvvezetőt, de szted ez így működik? tudod úgy van, hogy elmész veszel egy szép gyűrűt, nem kell milliosat, jelképeset és szépen megkérsz. na ha ezt megteszed, akkor majd együtt megtervezzük az esküvönket, nem csak én foglalok egy aláírást. számomra ez az elfogadható"
ezt mondtam volna. nem itt rinyálnék, hogy olyan emberhez mentem hozzá, aki 20ft-os bizsut se vett, sőt meg sem kért, és egy inget nem volt képes felvenni az esküvőre. sajnállak, hogy ilyen jutott, de te választottad
na oké, az, hogy te így le tudnád reagálni, hogy az ember akit állítólag mindennél jobban szeretsz(enélkül nem látom értelmét egy házasságnak)megkér-mégha nem is az elvárható módon-akkor borzasztóan sajnállak
de akkor tisztába teszem előtted is, mert a szövegértés ezek szerint nem az erősséged
nem azt kérdeztem, hogy te mit csináltál volna, sem azt, hogy mi a véleményed a jelenlegi helyzetről, ugyanis Az rohadtul nem érdekel
az volt a kérdés, hogy a fenti feltételekkel lenne értelme megtartani utólag vagy nem?
attól mert téged még se így, se a kis pontosan megtervezett módocskádon sem választott senki attól még ne itt legyen savanyú a szőlő
engem nem kell sajnálni, engem ismert a párom ,és tudta mit szeretnék, és azt is kaptam. nem cask odaböfögte, hogy elveszlek gizi, foglalj termet :D
válaszom a kérdésre: igen, utólag k. ciki lenne. boldog?
El tudom képzelni, hogy mit érzel...
Én is azt tanácsolom, mint az előttem szólók... az esküvőt megtartani sosem késő. Hívjátok össze azt a 10-15 embert, öltözzetek csinosba, keress szertartásvezetőt - de sztem ha az anyakönyvvezetőnél érdeklődtök ő is tud ebben segiteni, mert nálunk a rokonságban volt már úgy esküvő, hogy hétközben összeházasodtak(titokban), és a lakodalom napján egy "kamu" szertartást csináltak, "kamu" könyvet írtak alá, stb... a vendégeknek fel sem tűnt, hogy nem igazi az egész, és gyönyörű volt a szertartás.
Én úgy képzelem el, hogy valami szép étterem teraszán, kertjében meglenne a szertartás, és utána lenne egy vacsora, és beszélgetés, esetleg ha szeretnétek zene.
Hajráá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!