Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek már, hogy a feleségem takarítson itthon?
8 hónapja mióta megszületett a gyerekünk nem csinál semmit.
Még az első pár hónapban nem is érdekelt, segítettem neki de nem gondolom hogy ez már normális.
4 napig áll a mosogatnivaló, nem mossa ki a ruhákat, nem főz semmit.
Porszívózni is csak azért mert a fiam mászik, de ezen kívűl semmi.
Beszélgettem vele már, szépen, megértően, kedvesen, csúnyán de semmi haszna.
Kezd a pohár betelni, hogy minden nap 12 óra munka után a koszba megyek haza és én állhatok neki a házimunkának is, hogy legalább egy tiszta tányér legyen amin tudjak egy szendvicset megenni.
Szerintem amúgy igenis van valami problémája a feleségednek, igenis a depresszióra gondolok.
Pár dolgot tisztázzunk: Mit jelent pontosan, hogy nem végzi el a házimunkát? Mit vársz tőle egészen pontosan? Gondolok itt olyanokra, hogy elvárod-e, hogy naponta takarítson (porszívózzon, felmosson, törölgessen) vagy csak szimplán az olyanokat várod el (ami szerintem is természetes), hogy elmosogasson, főzzön rád, mosson amikor szükséges? Napi takarítás szerintem nem szükséges, még akkor sem, ha 8 hónapos gyerek van. A többi elvárható lenne.
ja annyi a probléma, hogy megvan a gyerek, már tojik mindenre, téged megfogott, melózol, otthoni dolgokat is megcsinálod-
hülyére vett.
Én is azt mondom, hogy ez bizony már nem lustaság, hanem depresszió, vagy legalábbis nagyon afelé haladó dolog.
Ahogy írtad, előtte sem volt egy házitündér, de az alapvető dolgokat megcsinálta. Ez változott meg, erre már nincs igénye - ez nem egyszerű lustaság.
Én magam is ilyen vagyok (nő létemre ciki, tudom), hogy azt csinálom meg, amit muszáj. Míg egyedül laktam, a magam kedvéért a minimumot, azt is ahogy eszembe jutott (értsd: nem koszhegyekben éltem, de nem borultam ki, ha a heti megszokott porszívónap pl csúszott munka miatt egy-két napot, vagy ha nem minden este mosogattam, csak 2-3 naponta, mert más nem látta úgyse), mióta a párommal élek, azóta nagyobb a rendszer, hiszen már nem csak rólam van szó.
De én ugyanígy tudom magamról, hogyha meglep a stressz, kimerültség, téli nyomott hangulat, akkor bizony pillanatok alatt eluralkodik a káosz a lakásban. Mert olyankor nincs igényem a kialakított rendszerre.
Egyébként ez a depresszió egyik legalapvetőbb tünete, hogy nem törődik az ember magával és a környezetével. Érdemes szakembert felkeresni, és ebben a támogatásodra van szüksége, nem bántásra, hiszen abból csak az süt, hogy lám, ő még feleségnek és anyának sem jó...
Egyébként nagyon jó megoldás lehet a házinaptár kialakítása. Pl. hétfő fürdő nap, akkor kád takarítás, kedd-péntek a porszívó+felmosás, minden estére szerepeljen benne a mosogatás, ami felváltva feladat, egyszer ő egyszer te... legyen részletesen minden lebontva, heti rendszerben. Sokkal könnyebb nyomon követni, és sokat segíthet abban is, ha esetleg alapból nem szokott hozzá az ilyen jellegű rendszerességhez.
Én is depressIós voltam, mégis ragyogott a lakás, ez nem mentség. Egy tiszta ember nem a depi miatt lesz koszos. Lusta, kész. Kukába vele.
Nálunk pont az van, hogy mindig render teszek, a párom meg széthagy mindent. Most elegem Lett és beállítottam takarítani, valamikor ennem is kell, a lakás meg úsyik:) én nem csinálom meg.
"Mármint hogy az ő szemében a felesége NŐ, abban az értelemben, amit ez a szó jelent..."
magyarán mos-főz-takarít... bakker, ha ezt egy házasságban nekem kellene csinálnom, én nem egyszerűen nőnek érezném magam, hanem egyedülálló nőnek, és alighanem gondoskodnék róla, hogy az is legyek :D
"Én is depressIós voltam, mégis ragyogott a lakás, ez nem mentség."
én is voltam, nálam meg nem ragyogott. fogjuk már fel, hogy nincs két egyforma ember, egyébként depressziónál tényleg hajlamos elhanyagolni az ember a környezetét, az, hogy te kivétel vagy és ezért jár neked a taps meg a jutalomfalat, az más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!