Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szomorú ez?

Figyelt kérdés
Tiniként, fiatalkorban van egy csomó barátunk ,haverunk, szerelmeink, rengeteg értékes emberi kapcsolat, amit ápolunk. Aztán megházasodsz, jönnek a gyerekek, a munka és ezeknek a kapcsolatoknak a 95%-a teljesen megszűnik vagy alkalmankénti netes chaetelésre és ritka találkozásokra korlátozódik .
2015. okt. 26. 09:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
9: Vagy pl. tavaly feljelentettem az ELMŰ-t a hatóságoknál. Azóta összesen kb. 300 órám ment el a következményeire (ügyintézés, pótlásbeadás, szkennelés, telefonáslás, stb.), nincs ezzel vége még, per is lesz. És akkor egy csak egy ügy. Közgyűlés, társasházzal kapcsolatos ügyek kb. 200 óra egy évben... nincs nap, amire ne jutna egy oylan 3-4 órás teendő, amit évente-félévente egyszer kell csak megtenni.
2015. okt. 26. 09:44
 12/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az általad felsoroktak fele eleve nem a napi vagy heti rutin része, sztem boltba sem kell minden este lemenni, ha tervezve van a vásárlás. És igen, nem hiszem, hogy napi 1 óránál többet kellene foglalkozni a lakással átlagban. Ellenben amikor az általános iskolában és a gimiben tanulni kellett,az jópár órát elvett az estémből, az egyetemi vizsgák meg jópár napot vizsgánként. Sztem inkább arról van szó, hogy az emberek beleszoknak egy beszűkült világba családalapitás után. És igen, nagyon szomorúnak tartom , hogy azok az emberek, akik előtte a mindennapjaink részei voltak és akikhez rengeteg szép emlék és élmény köt, úgy hullnak ki az életünkből és felejtődnek el, mintha sose lettek volna.
2015. okt. 26. 09:45
 13/29 anonim ***** válasza:

ISmátlem: nincs nap, amire ne jutna egy oylan 3-4 órás teendő, amit évente-félévente egyszer kell csak megtenni.

Ne haragudj, elolvasnád végig újra a listát, amit írtam? Mert nem a bevásárlás és a főzés teszi ki a listát.

Eygébként a bevásárlás és a főzés is jóval több egy napra leosztva, mint 1 ó, ha valaki minden nap főtt ételt igényel.

Ma pl. új vezetékes telefonokat kell vennem, mert a régiek mind rosszak. Azután biztonsági kamerát venni és felszereltetni. Én ezt először csinálom, tehát ezt mind első körben ki is kell tanulni. Ez nem egy óra egyik sem, sőt, nem is egy nap.

Azután 5 éve kereske egy bizonyos árnyalatot egy bizonyos függönyanyagból - ez is már kb. 50x fél napos munka volt.

2015. okt. 26. 09:50
 14/29 anonim ***** válasza:
De szomorú én is próbálok barátságokat kötni a fővárosban munka és család mellett, de még az aktív barátságok is tönkre mennek, mert mindenki csak magával van elfoglalva és nem ér rá soha... 38/F
2015. okt. 26. 09:53
 15/29 anonim ***** válasza:
75%
Értékes kapcsolatok vesznek el?? Csak azt nem veszed észre,hogy helyette értékes kapcsolatok alakulnak,a férjeddel-feleségeddel,a gyermekeiddel.Ha sivárnak tartod így az életed,akkor valamit nagyon nem jól csinálsz.Nekem a férjem a legjobb barátom,órákat tudunk átbeszélgetni,általában éjszakába nyúlóan.Sokat csavargunk együtt,olyan helyeken ahol addig egyikünk sem járt.Sokkal nagyobb élmények ezek nekem,mint mondjuk a barátnőimmel bulizgatni.Az a korszakom lezárult,és elég is volt,minden élményt megéltem lánykoromban amire vágytam szingliként.
2015. okt. 26. 09:56
 16/29 A kérdező kommentje:
Elolvastam. Én máshogy élem ezek szerint az életem ilyen szempontból:) és ahogy irtam a munka kapcsán, az kvázi megfeleltethető egy iskolás gyerek vagy egyetemista napi iskolai elfoglaltságainak, a házimunkát meg összevethetjük az iskolások otthoni leckeirásával és tanulással töltött idejével. Akárhogy is nézem, az is egy teljes embert kivánó feladat. A konkrét példákra : nem tudom, hivatásszerúen űzöd-e a társasházi közgyűlések körúli teendőket, ha igen, az MUNKA. nekem más a munkám és amúgy sosem voltam még a saját társasházunkén, de mindig kapok róla utólag irásos összefoglalót. A diákoknak meg az a MUNKA, hogy bemennek a suliba és ott töltenek 6-8-10 órákat (egyetmistaként simán ültem bent 10 órát is) Függönyöm nekem nincs , se szőnyegem, nagyon porolnak. Érdekel a lakás csinositgatása, de alkalmanként és hobbiként űzöm, ha jön egy ötlet, akkor megvalósitom a szabadidőmben vagy megveszek egy szép lakásdekorációs tárgyat, de én ezt nme sorolom a kötelező háztartási és lakásfenntartási munkálatok közé.
2015. okt. 26. 09:58
 17/29 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös, senki nme mondta, hogy a párkapcsolat és a gyerekkel való kapcsolat nem értékes :) De úgy látom a stilusodból és a kommentedből, hogy számodra az általam felsoroltak nem jelentenek már semmit, úgyhogy nem is fogjuk egymást megérteni .) Persze a nosztalgiához az is kell, hogy az embernek legyenek valóban értékes és tartalmas emberi kapcsolatai a múltjában. Ehhez azért szerencse is kell, ha pl. nekem rossz lett volna a gyerekkorom, sztem én se merengenék ilyen dolgokon.
2015. okt. 26. 10:02
 18/29 anonim ***** válasza:

16: De míg az iskolában voltunk, párhuzamosan folyt a társasági élet, hiszen ott voltak a társaink. Nem sikolán kívül kellett a lálkozókat megszervezni erre a célra, hanem maga az iskolai élet keretein belül zajlott ez!

Amíg a kéményseprőt várod otthon, vagy a kerítést fested, nincsen ott több száz társad, akivel közös élményeket gyűjtesz.

Nekem ez a kardinális pont.

Mert csak minden más után tudom a kapcsolatot tartani a volt egyetemista barátaimmal, amire így nagyon ritkán kerül sor.

De a munkámban és a hétköznapi életemben ugyanúgy együtt vagyok emberekkel, mint régen az iskolában az évfolyamtársakkal, csak hát más, új emberek ők.

2015. okt. 26. 10:05
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem szomorú, teljesen természetes.

Nehéz összeegyeztetni a családot, munkát, felnőtt életet a millió haverral. Előnye viszont az, hogy csak azok maradnak melletted, és te is azoknak maradsz meg, akik igazán fontosak. Akkor is számíthattok egymásra, ha esetleg ügyes-bajos dolgaitok miatt hónapokig nem tudtok leülni dumálni. Mellette ugyanúgy vannak haverok, csak épp már máshonnan, más szempontok számítanak. Megmaradnak a legjobb gyerekkori barátok, egyetemi cimborák páran, kollégák, pároddal közös barátok, óvodai ismerősök stb. stb. Ha nem így van, akkor össze kell kapni magad és szakítani egy kis időt a szociális kapcsolatokra. Mert ugye az embernek arra van ideje, amire szakít. 30f

2015. okt. 26. 10:07
 20/29 anonim ***** válasza:
A valóban értékes kapcsolataim most is megvannak, a többit nem sajnálom,nincs szükségünk egymásra!
2015. okt. 26. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!