Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pesten tényleg nem módi felvenni a férj nevét?
Barátom azt mondta, hogy Pesten ez nem divat, hogy a nő felvegye a férje nevét, mikor összeházasodnak, vagyis ő egyetlen párt sem ismer akinél így lenne. Én vidéki lány vagyok alapjáratom az alábbi névfelvételt támogatom:
- Kovács Sándor + Kiss Mária = Kovácsné Kiss Mária
Pesti körökben ez tényleg ritka? Ti melyik verziót támogatjátok?
- Kovács Sándor + Kiss Mária = Kovács Sándorné
- Kovács Sándor + Kiss Mária = Kovács Mária
- Kovács Sándor + Kiss Mária = Kovácsné Kiss Mária
- Nem veszi fel a nevét
Én se hiszem, hogy ez Pest, nem Pest kérdés volna, arról nem is beszélve, hogy a pestiek jó részének eredeti családja (1-2 generáció) nem pesti.
A "-né"- megy ki a divatból, és 35 éve nősültem, és akkor is a hideg rázott volna, ha a felségemet úgy hívták volna.
ő maradt ez eredeti nevén (és nagyon meglepődött sok pesti ezen) bő 23 évet éltünk tök jó házasságban, szóval érdemileg nem függ ettől semmi
Én maradtam a lánynevemnél, nem ezen múlik az összetartozás.
Viszont őszintén sajnálom az elsőseimet, akiket a szüleik kettős vezetéknével ajándékoznak meg "Kisvárdai-Szíjgyártó Annamária" stílusban. Szegénykék elkínlódnak egy ideig, mire megtanulják hibátlanul leírni...
Én pesti vagyok. Kovácsné Kiss Mária formát használom.
A húgom kötőjelesen vette fel az új nevét, a barátnőm megváltoztatta a vezetéknevét a férje nevére, a kolléganőm nem változtatott semmin.
Ez nem a lakhelytől függ :)
Válaszd azt, amit szeretnél még legalább annyi ideig viselni, mint amennyi ideig a lánykor nevedet használtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!