Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nőként terrorban tartom a családomat, akkor a férjem kihez fordulhat segítségért?
A szituáció a következő: rosszul bánok a családommal. Ha valami nem a kívánságom szerint megy, akkor mindenki felelőssé teszek. Egyfolytában vádaskodom, hogy tönkre akarnak tenni. Sírok, csapkodok, kiabálok- ez a szokásos forgatókönyv. Dolgozni nem akarok, viszont hatalmas igényeim vannak, amit a férjemnek természetesen finanszíroznia kell. A férjem már egyáltalán nem kíván, mégis le kell velem feküdnie, ha én úgy akarom. A gyerekeimmel szintén kiabálok és gyakran kezet is emelek rájuk- természetesen úgy, hogy ne maradjon nyoma. A férjemet sakkban tartom azzal, hogy ha nem ad pénzt, vagy ha elválik, akkor a gyerekeit majd csak kéthetente láthatja és teljesen ellene fogom őket nevelni. Azzal is fenyegetőztem már, hogy öngyilkos leszek. A férjem a munkába menekül, fél és persze gyáva is. Mindent a kívánságom szerint csinál, mert nagyon szereti a gyerekeit.
A magyar jog általában az anyákat védi. Ezt kihasználva, természetesen mindennek elmondom a férjemet. A gyerekek tanárainál, a védőnőnél és a gyerekorvosnál is panaszkodom. Ők természetesen az anyát védik, a férjemről azt gondolják, hogy iszik, a sok munka miatt elhanyagolja a családját és lelki terrorban tart. Ezekből annyi igaz, hogy a férjem hetente 1-2 alkalommal megiszik egy sört. Viszont olyan is volt már, hogy nagyon kiborultam, mert a férjem nem tudott elég pénzt adni. Egész délután tomboltam a gyerekek sírtak, a férjem pedig nem tudott mit csinálni, ezért lelépett és másnap délután másnaposan ment haza. Innentől kezdődött az alkoholizmussal való vádaskodásom.
Szóval nekem mint nőnek ott van a szociális háló, mert a gyerekeken keresztül érintkezem a védőnővel, a gyerekorvossal, rajtuk keresztül pedig a gyámüggyel, akik persze engem védenek.
A férjem hova fordulhat segítségért? Ki fogja az ő érdekeit nézni, esetleg segíteni neki?
A családon belüli agresszió kezelésére nincs semmiféle intézményrendszer, nem is biztos, hogy helyes volna, ha volna.
A gyámügy figyelme a gyerekekre terjed ki, az kb. OK is.
Családsegítő, gyermekjóléti. Nem csak a nő kérhet segítséget, hanem a férfi is.
Nem olvastam végig az összes választ, de a fentiek alapján annyira azért nem védi az anyát az összes jog... kezdve azzal, hogy pl. öngyilkossággal fenyegetőzik. Ergo, érzelmileg labilis >> nem alkalmas arra, hogy a gyermekek felügyeletét ellássa...
Ha válóperre, gyermekelhelyezésre kerül a sor, igen komoly pszichológiai elbeszélgetésnek vetik alá az anyát és az apát is. Ott elég hamar fény derül a turpisságra.
Fel lehet venni hangszalagra a fenyegetőzéseket, kezdve a "ha nem ad pénzt/elválik" jellegű kijelentésekkel, amit ügyvédnek, jogásznak rögtön meg lehet mutatni.
Egyébként a fent említett intézményeknél általában van mediációra, illetve jogi segítségre is lehetőség, ingyenesen, akik segítenek tisztán látni, illetve esetlegesen intézményeket ajánlani, akik többet tudnak segíteni. De a gyámhivatallal pl. a gyerekjóléti alapból kapcsolatban áll, és gyermekelhelyezés esetén általában ők mennek ki családlátogatásra is mind az apához, mind az anyához, hogy látszódjon, mennyire megfelelőek a körülmények a gyerekeknek. Ebből a szempontból már eleve "jópont", ha az apa magától is felkereste az intézményt, látszik belőle, hogy fontos neki az ügy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!