Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az már alkoholista aki minden nap megiszik 2-3 sört?
Nem, nem az. Anyukám is megiszik naponta szerintem több sört is, mint 2-3, de soha, ismétlem soha nem részeg, nincs semmilyen hatással a viselkedésére se másra, itthon mindent megcsinál, állandóan főz, mos, takarít, tesz-vesz, igazi "vérbeli" háziasszony, semmiben nem szenvedünk hiányt. És kb 1 sört 1 óra alatt iszik meg, ilyen nagy melegben meg jólesik az embernek, úgyis kipisili.
Számomra ez távoláll az alkoholizmustól. Az, aki mindennap reggel 7-kor úgy indít, hogy becsap egy felest + hozzá egy üveg bort, majd a nap fennmaradó részében csak iszik és iszik, főleg rövid italt, amitől hamar be lehet rúgni, és állandóan részegen támolyog, na az alkesz. Aki konkrétan remeg az alkoholért és már-már agresszív, ha nem kap.
Meg csak úgy... mert számolgattam eleget, 3 sör az 1500 gr, amiből 75 gr az alkohol.
Egy egészséges májnak ez 11 órai munka, tehát lényegében a teljes ébrenléti időben alkohol van a vérében.
Üzemanyag, az a gáz.
csak a tömény számít alkoholizmusnak :D és határ esetben a bor
a többi az semmit sem jelent
Apum is megiszik 2-3 sört egy nap, illetve egy feles pálinkát és nem alkoholista. Most otthon van, dolgozik a kertben, kertészkedik, barkácsol, és szerintem egész nap elfogy 4-5 sör is. Nem alkoholista!
Volt egy időszak, amikor fogyni szeretett volna, akkor minden további nélkül itta a vizet. Nincsenek elvonási tünetei, bőven megvan a sör nélkül is, egyszerűen csak jól esik neki így nyáron.
Anyum kevésbé sörözős, de így nyáron a nagy melegben neki is jól esik 1-2 hideg sör.
Ha mondjuk kaparna a sör után, és egyszerűen nem tudna meglenni nélküle akkor az lenne. De ha most nem lenne otthon 1 hónapig semmi alkohol, akkor sem történne semmi. Innák a vizet.
de valami miatt mégsincs sosem olyan, hogy 1 hónapig ne legyen otthon sör... senki nem mondta, hogy az alkoholistának ha nem lenne itala, akkor belehalna, de pont az a függőség egyik jele, hogy valamilyen "véletlen szerencse" folytán sosem kell kipróbálnia, hogy milyen is alkohol nélkül.
Egyébként a köznyelv jellemzően a tántorgó, agresszív, hányós embert tartja alkoholistának, pedig az is alkoholista, aki napi rendszerességgel iszik, de sosem jut el arra a szintre, hogy már tipikus kocsmázós utolsó fázisos alkesz legyen.
A lelki függőségen felül egyébként a napi rendszeres pár sör már fizikai problémákat is okoz, ahogy korábban valaki kifejtette a szervezetet nem arra találták ki, hogy gyakorlatilag 24 órában alkoholt bontson, még akkor sem ha a 24 óra alatt egyszer sem tántorog az illető.
Hát az én volegenyem telen is megissza az 1 uveg soret..
de ha nem iszik nem lesz agresszív.
nyáron akár 2-3-4 is lemegy,SOT nekem is 1-2 :) :)
az az alkoholizmus amikor NEM BÍR ÉLNI a sör,vagy barmi mas alkohol nelkul es agresszív,remeg minden baja van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!