Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti visszafogadnátok?
Nem.
Ne lépj kétszer ugyanabba a szrba.
Erre élből azt mondanám, hogy igen, adj neki esélyt, ha nem lenne annyira ismerős a szitu:-(. Először is, nézz utána, mi a helyzet valójában. Volt elvonón, végégcsinálta? Mióta "száraz"? Jár valamilyen önsegítő csoprtba (pl. AA)? Ha igen, legalább fél éve tiszta és fontos neked, beszélj a kezelőorvosával, az önsegítő csoport vezetőjével is, kérj tanácsot, segítséget, mi várható, mit tégy, hogy ne essen vissza. Sajnos, nagyon ritka az az alkoholista, aki képes egyszer és mindenkorra letenni a poharat, gyakori az átmeneti és a tartós visszaesés is. A családi háttér sokat segíthet.
Neked kell eldönteni, felvállalod-e ezt. Ha már nem szereted, akkor viszont egyértelmű a helyzet: ne menj bele, csak mert mások ezt mondják! Egy alkoholista családtag lelki támogatásához nagyon erős érzelmi kötelék és rengeteg lelkierő kell, ha nem érzed ezt, ne kezdj bele!
Ha az én férjemről lenne szó, és már nem lenne egy cseppnyi szeretet sem bennem iránta, akkor én is úgy döntenék, ahogy te.
De ha még szeretném, akkor adnék neki még egy esélyt, azzal a kikötéssel, hogy az első pohár pia után repül.
én már azonnal tesztelném is!
nem-et ondanék nagyon határozottan és ha erre rám sem kezd inni, meg esik vissza, akkor valóban megállta a helyét.(pár hónapig csak figyelném csendben messziről)
5-ös vagyok. Nem csodálom, hogy így érzel, az alkoholista nemcsak önmagát pusztítja, hanem mega körül mindenkit, aki szereti. Aki nem élt együtt ilyen emberrel, annak fogalma sincs arról a pokolról, amit okoz.
Ha nagyon piszkálnak, nyugodtan állj ki magadért. Mondd meg, hogy aki ennyire rajong érte, az fogadja be magához, aztán majd egy év múlva elmesélheti, hogyan érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!