Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezzel megaláztam a férjemet? Jogosan duzzog és teszi a sértődöttet már napok óta? Mit csináljak, hogy megenyhüljön?
Még itthon vagyok a gyerekekkel és a szüleim elég sokat viszik őket erre-arra, ilyenkor van időm fellélegezni. Elég hosszú ideje terveztünk egy kiadós lakásfelújítást, de nem jutott rá, utána meg jöttek a gyerekek. Én az itthon töltött idő alatt nekiálltam megvalósítania terveinket, csak az alapanyagokat kell megvenni.
Anyuék elvitték a csemetéket kicsit nyaralni, úgy gondoltam előrébb tudok jutni a padlólapokkal. Pénteken a férjem nem egyedül jött haza, hanem a közvetlen kollégáit is elhívta egy kis sörözgetésre hozzánk. Mivel nem számítottam rájuk én még javában csináltam a padlólap lerakást a teraszon. A munkatársai meglepődtek, volt aki felajánlotta a segítségét, de összességében nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget.
Szombaton viszont nagyon dühösen jött haza a férjem, mert a kollégái adtak neki egy szoknyát és egy vödrös takarítószer csomagot, azzal, hogy még ha a felesége csinálja is a férfi munkákat, akkor se unatkozzon.
Azóta szinte szólni sem lehet hozzá, mert minden baj, amit mondok. Fogalmam sincs, mit mondjak vagy tegyek.
Eddig soha nem volt azzal baja, hogy ezeket a munkákat én csinálom és nekem sem okozott gondot, most viszont azt mondja, hogy én megalázom ezzel.
Szerintem nem aláztad meg, ő fogja fel hülyén. Simán vissza kellett volna szólnia, hogy hát ő megfogta az Isten lábát veled. Nem csak tökéletes nő vagy (neveled a gyerekeket, viszed a háztartást), de még az ilyen munkáktól se riadsz vissza. Így ő nyugodtan haza tudja vinni a kollégákat sörözni. Ehelyett megsértődött, valószínűleg a munkahelyén a kollégák előtt is. Az ilyen heccelésnek meg pont ez a lényege, hogy megalázzák, "megsértsék" a vicc tárgyát.
Egyébként pedig amíg a kollégák nem piszkálták neki nem volt problémája azzal, hogy te ilyeneket csinálsz, akkor most se legyen. Legalább megtanulta, hogy máskor szóljon haza, hogy "szívem nem egyedül megyek, viszem a fiúkat is". Mert sarkított példa, de mi lett volna ha lenge öltözetben várod, mert nincsenek otthon a gyerekek és hosszú volt a hét? Az nem lett volna cikibb?
Egyébként minden elismerésem, hogy ilyen felújítási munkáknak neki állsz és meg is tudod csinálni. Én leragadtam a festésnél, a többinek vagy nem merek vagy nem tudok hozzákezdeni, mert azt se tudom, hogy kellene elkezdeni. :)
Lelkiismeret furdalása van. Tudja, hogy ehhez nem ért, kollégák is beszoltak és ahelyett, hogy változtatna inkább rád haragszik mert az a könnyebb.
Önbizalmát kéne ősszeszednie. Rájönnie, hogy értékes.
Ha másból nem akkor abból, hogy egy ilyen csodálatos nő oda van érte! :)
Először is: Le a kalappal előtted, hogy a gyerekek mellett ilyenre is van energiád, más ilyenkor pihenésképp poshadna a tv előtt!
Nem szándékosan, de igen, megaláztad, amire a kollégái még rá is tettek egy lapáttal.
Nem tudom hogy a férjed mennyit dolgozik, szabadidejében mennyit tevékenykedik otthon, de ez férfimunka lenne eredetileg. Ha egyébként a férjed is rendesen tolja azt a bizonyos szekeret, akkor ez egy véletlen rossz időzítés, de ha otthon csak meccset néz és sörözik, akkor megérdemelte.
Sajnos sokat nem tudsz tenni, idővel kiheveri. Talán gyorsítaná a folyamatot ha odaállítanád kocsit szerelni, stb, hogy éreztesd vele milyen pótolhatatlan, mert te nem tudod megoldani.
A férfiak között mindig megy a "farokméregetés", ki a legdominánsabb, ezzel végleg elvesztette a versenyt a kollégákkal szemben.
Elég szerencsétlen szituáció......
Számomra érthetetlennek tűnik, hogy a férjed nem tudott a tervedről, mármint hogy saját kezűleg burkolni készülsz, mert a padlólapokat és a ragasztót valakinek cipelni kellett és az nem Női munka.
37F
#6-os, azt hiszem nagyon jól látod a helyzetet.
Van 1 olyan érzésem az oldal (fizetett?) provokátora ismét jelentkezett 1 kis szösszenettel.
A kollégái előtt volt neki ciki. Férfi büszkeség... Őket kéne helyrerakni, hogy ne csesztessék olyannal, amihez semmi közük. Rossz ilyennel viccelni.
Nem olyan nagy ügy ez, majd megenyhül a férjed.
Mondjuk nekem is rosszul esne egy kicsit, hogy nem szóltál és kihagytál döntésekből. Együtt csinálni jobb lett volna.
Erre mondják, hogy rosszkor, rossz időben.
Mindkettőtök álláspontja érthető. Te szerettél volna haladni a munkával ezért belekezdtél egyedül, te is meg tudod csinálni, semmi probléma az egésszel.
A férjed, ha hazajött volna akkor sem csinált volna cirkuszt, nyilván megjegyzi neked, hogy látja elkezdted nélküle és vagy besegít vagy megkérdezi hogyan akarod csinálni, stb., ezzel sincs gond.
A probléma ugye ott van, hogy nem szólt haza mielőtt felhozta a kollégáit és ők most azt gondolhatják róla, hogy otthon kb. te szereled a vízvezetéket, te gletteled a falat, stb., miközben ő vasal és ruhákat hajtogat, ezt pedig ki is mutatják neki, poénkodnak rajta.
Sajnos jó sokáig rajta fog maradni a gúnyoldás tárgya, gyakorlatilag amíg ott vagy azon a részlegen dolgozik.
Te nem tudsz tenni semmit, majd megbékél. Esetleg majd a későbbiekben, ha ismét felmennek a kollégái akkor újra felidéződik az eset vagy ti is előhozhatjátok nevetve, amikor is elmondhatod hogy és mint történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!