Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy feleségnek tényleg a végtelenségig kellene tűrnie a férje drága hobbiját?
Kompromisszum készség?
Egy évben van x játszó pénz.
Ebből futnia kéne láblógatásra meg az új szolentekre, lengőkarra, gumira :)
Azt gondolom ha teljesül az amit te szeretnél utána nem igazán érdekel mit vesz majd a járgányra.
Gyereket szeretnétek?
Én meg csak így csendben lesek nagyokat, hogy valahol 800k-s fizetés mellett is gondok vannak a pénzzel.
A legtöbb ember a negyedét se keresi ennek, és mégis egész családokat tartanak el.
Csak olyan furcsa látni a két végletet. Megélhetésre a fele? 400 ezer a megélhetésre? Belegondolni is szédítő mi kerül 400k-ba abban a megélhetésben, és máshogy h-h élnek még havi 50 ezernyi megélhetés mellett.
Nem lep meg, hogy a kérdező nem akart számszerűsíteni. Itt most ki a matekon ki az összegen csámcsog.
Hasonló volt a helyzet az én családomba is apámmal. Hát nem sok jót tudok mondani. Ha nem hajlandó a komromisszumra vagy megszöksz vagy megszoksz.
Részben megértem őt is. Nekem is van pár szenvedélyem. Nagyon jó volt, hogy anno először pl párom nem fordult le a székről mikor meghallotta mennyiért akarok macskát venni. Mikor a kinézett vadászpuskát mutattam arra már csak nyelt.
Természetesen saját pénzt költök. Nálunk úgy működik, hogy van egy-két dolog ami szent és sérthetetlen abba a másik nem szól bele. A többibe megegyezünk és szabály, hogy a sérthetetlen hobbi ne veszélyetesse a megélhetést ill családi programot. Bár ez türelem kérdése.
Nalunk ez a kajakozassal megy igy evek ota, mar a negyedik szuper kajakjat veszi meg, aztan nemreg kijott egy vitorlas verzio kb 25 perc alatt mar meg volt rendelve. A kajakruhak baromi dragak, foleg a teliek, aztan go pro, mittomen milyen vizalatti kamera a kajakon....
Viszont engem nem erdekel, kozos kasszan vagyunk es ugyan ha nem kajakozna tobb penzunk lenne de mivel igy is jol kijovunk engem nem zavar h mire kolti a sajat keresetet, annak ellenere h kozos kasszan vagyunk:-)
Nekem nincs hobbim, csak gym-be jarok, es sokat vasarolok es cserebe o sem szol bele h mire mennyit koltottem, kb egyszer akadt ki egy taska kapcsan de azon is csak azert mert abbol vehetett volna egy kajakot:-))) (olyat csak egyszer csinaltam:-))
Szoval tolerancia, ha belead a kozosbe annyit amennyit te, es kijottok, akkor hadd koltson a hobbijara meg akkor is ha az sokba kerul:-)
Jajj, alig vártam a 06-23 10:45 jellegű válaszolót, ahogy olvastam a válaszokat.
"A legtöbb ember a negyedét se keresi ennek, és mégis egész családokat tartanak el."
A legtöbb embernek a világban a magyar minimálbérek is csillagászati összegek, egy csomóan élnek napi egy dollárnál kevesebből. És valószínűleg nem panaszkodnak, hogy jajj, másnak milyen sok van.
Nyilván magasabb keresettel magasabb igények is vannak, nem elég reggelire a párizsis sóskifli akciós mustárral.
És a válasz 100%-os, tehát ez az általános kisproli posztkádári mentalitás a mérvadó a többségnek. Hát feleim, ezért tart itt ez az ország!
Közben meg csak egy kicsit az átlagosnál jobban el vannak eresztve szerintem, de úgy vélem, hogy nem keveset tettek/tesznek ennek érdekében.
Kedves kérdező! Úgy tűnik, hogy a probléma inkább ebben gyökerezik, hogy kevés tartalmas időt töltötök együtt, amikor pl. meg tudnátok beszélni, hogy a következő kis időt hogyan kellene eltölteni, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Mert nem várhatod el, hogy ne játsza ki apuka magát, ha hétközben kihajtja a belét, főleg, ha ez a móka nem fenyegeti az egzisztenciátokat. De te sem vagy köteles szótlanul szagolni a benzingőzt, mivel szerintem te sem a függöny rojtjait számlálod napközben. Tehát tessék kinyitni egy üveg bort, és nyugodtan elbeszélgetni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!