Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy feleségnek tényleg a végtelenségig kellene tűrnie a férje drága hobbiját?
Nos nálam az
"Ő olyan 50%-ot rak a közösbe. Én olyan 40-et."
% jel nélkül 40e-t jelent.
Az összeg titok?
Csak mert nem mindegy, hogy 20 ezer a tartalék és 50 a terepjáróra és csak 70 ezretek van a megélhetésre.
Vagy mondjuk 100 ezer a tartalék, 250 a terepjáró és 350 van a megélhetésre.
Teljesen más a két helyzet :)
A második esetben nem aggódnék, hogy kevés lesz a tartalékunk :)
Úgy általánosságban: nagyon jó és fontos a tartalék! Viszont nem lehet mindent félrerakni, hiszen azért az sem árt, ha az ember élvezi az életét. Már csak azért is, mert ki tudja, hogy megérjük-e az az időt, amire tartalékolunk.
Látom nem úszom meg konkrét számok nélkül:)
A havi összbevételünk 750-800 ezer. Ennek a fele megy el kb megélhetésre. Férjem meg elkölt 200-250 körül havonta átlagban. A többi megtakarítás. Szóval nagyjából az a helyzet mint amit a második esetben írtál.
Én nem is akarom mindent megtakarítani. Tök jó lenne elmenni mondjuk nyaralni valami egzotikus helyre. Mondjuk Dominikára. Így azért necces mert ha elmennék elmenne szinte az egész az évi megtakarításunk rá. De ha férjem mondjuk csak fele ennyit költene a hobbijára bele férne a nyaralás. Csak őt a Somogybabod Off-Road Fesztivál jobban mozgatja mint Dominika:(
Megmondom őszintén, amíg nem a megélhetésünket veszélyeztetné, addig én nem szólnék bele. Főleg, hogy te sem sokkal értelmesebb dologra költenéd... még ha városnézésre... de Dominikán feküdni kinn a napon... annak sincs több haszna, értelme, mint a az offroad fesztiválnak. Ha még azt mondanád, hogy rakjatok a közösbe, hogy tartalékoljatok olyan esetre pl., hogy csőtörésetek van, vagy fogorvosra... na de luxusnyaralásra...
Én még nem élek együtt párommal, de neki is viszonylag költséges hobbija van a fizetéséhez képest. De amíg ez nem veszélyezteti a megélhetését, addig nem tartanám, még ha együtt élnénk sem, etikusnak, ha belepofáznék, hogy miért ad ki egy régi könyvért 50e Ft-ot (mert ő meg ilyenben utazik).
És az sem mindegy, ki mennyit keres. Mert lehet, százalékosan kb. uannyit adtok bele, de azért más a leányzó fekvése, ha te minimálbért keresel, a férjed meg az összes többit.
"Vagyis a saját fizetése 50%-át a hobbijára költi? Az nagyon sok. Ez már szinte beteges. Gondolom ennél olcsóbban is ki lehetne jönni, és még mindig csinálhatná, csak 2 hellyel hátrébb kerülne a versenyben."
Kb igen annyit költ rá. Persze lehetne olcsóbban. Sokkal olcsóbban is. Csakhát neki mondjuk nem felel meg a 50 ezer forintos gumi neki a 150 ezres kell.
"És az sem mindegy, ki mennyit keres. Mert lehet, százalékosan kb. uannyit adtok bele, de azért más a leányzó fekvése, ha te minimálbért keresel, a férjed meg az összes többit."
Leírtam már világosan, de most még egyszer leírom. Ketten összesen keresünk 750-800 ezret, Ennek az 50%-át a párom keresi, 40%-át én, 10% pedig közös befektetésből van.
Innentől kezdve ne erőltessük ezt a matekot látom nem megy ez itt egyeseknek. Aki nem érti, nem érti.
De így 200 ezret kb. félre tudtok tenni havonta. Ez nagyon sok. Ebből simán lehet tervezni szuper nyaralást. Ha csak nem most kezdtetek el éppen dolgozni, akkor gondolom, ez eddig is így volt, tehát egy drága nyaralás nem nullázná le a megtakarításotokat.
Én úgy gondolom, hogy talán sokat dolgoztok, azért van ennyi bevételetek. Ha ennyit dolgozik valaki, megérdemli, hogy költse is a pénzét. Persze a te vágyaidat is figyelembe kéne venni. Talán nem is a pénzzel van a gond, hanem a férjed nem vágyik olyan utakra, kikapcsolódásra, mint te?
"Ő olyan 50%-ot rak a közösbe. Én olyan 40-et. Közösen meg 10-et. Szóval nagyságrendileg hasonló arányban."
A kis matekzseni, elmehetne pénzügyminiszternek.
Én + távolbalátónak. Saccra megvan az a 40%, akár 10%-is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!