Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyi otthoni munka várható...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi otthoni munka várható el egy dolgozó családapától? Csak azért mert eljár dolgozni már itthon nem is kellene semmiben segítenie?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt és a sors úgy hozta, hogy a szüleimnél fejezünk be egy félkész lakrészt.

A férjem is egyetértett ezzel, de most mintha sztrájkba lépett volna. Semmiben nem segít. Nem a házimunkában kellene neki segíteni, hanem mondjuk a ház belső munkálataiban. Ő ehelyett bekövül a gép mögé és már az is nagy szó, ha 1 órára kimozdul onnan a gyerekek miatt. Ha a haverok hívják, akkor persze soha nem fáradt.

A hétvégén a szüleimmel vakoltunk. Nekem majdnem leégett a képemről a bőr, hogy a 70 év feletti szüleimnek kell ebben segíteniük, míg életem párja a gép előtt tesped. Mikor rápirítottam (több kérés is megelőzte), hogy ne csak játsszon, csináljon valami hasznosat is, ő kikérte magának, hogy ő egy dolgozó családapa, aki fáradt és pihenésre van szüksége. Rendben, a fizuja felét hazaadja (a többi a hitelére megy), de ez még szerintem édes kevés, ha közben minden más alól kihúzza magát.

Nem értem, mit kellene még csinálnom. Kértem szépen, kértem csúnyán, ráparancsoltam, sírtam stb.

Mivel vegyem rá, hogy megemberelje végre magát és az önsajnálat helyett inkább segítsen?

2015. máj. 26. 06:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
16%

"Egyébként a szerződés már készen van, alá is van írva, ebben vállaltuk is, hogy 1 éven belül (addig szól az engedély hosszabbítása) befejezzük az építkezést. Ennél több biztosítékot a szüleim sem tudtak adni."

Ettől ugyan melyik falnak szaladjon neki a férjed? Ne gondold, hogy itt mindenki alul képzett!

Semmi akadálya nem lenne, hogy ma felkerekedjetek és a férjedre írassátok az 50%-ot.

Vagy valami turpisságon töritek a fejeteket anyádékkal?

2015. máj. 26. 08:12
 12/25 A kérdező kommentje:

Mi nem törjük semmiben a fejünket!

Hogyan írassák rá azt ami még nincs? Ha valaki leírja, szívesen rohanok és már intézzük is. Nekünk ügyvéd mondta, hogy nem lehet.

A terv a szüleim nevén van és nincs pénzünk arra, hogy átírassuk (ha lenne, akkor már most is átírathatnánk tulajdonjogot). Az építkezést is a szüleim fizetik.

2015. máj. 26. 08:27
 13/25 anonim ***** válasza:
51%
Mondjuk ez attól is függ mennyit és mit dolgozik a férjed. Ha ő egész nap fizikai munkát végez és többször túlórázik. A hét más napjain későn ér haza akkor nem várható el tőle az hogy otthon többlet munkát végezzen. Ha azonban irodában dolgozik nincs a héten csak napi nyolc órai munkája akkor igenis kell hogy segítsen. Ha te és szüleid leülnek vele és megbeszélik, hogy ezt nem maguknak hanem nektek csinálják és ebben a férjed ugyan úgy benne van akkor is kötelessége segíteni. Hiszen az ő munkája is segíti előrébb jutni a családját. Tehát ha nincs fizikai munkája és csak napi nyolc órát dolgozik és a szüleid kérik, hogy segítsen mert ez az övé is lesz és nem teszi meg akkor nem alkalmas arra hogy férj legyen. Ha ebből bármi nem így van akkor lehet valami ami a férjednek fárasztó vagy nem a máséval akar foglalkozni.
2015. máj. 26. 09:00
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

Nem értem a válaszolók hozzá állásását. Nekem (nő) sincs közöm, vagyis tulajdonom a párom lakásában, sőt még nem is oda vagyok bejelentve, mégis takarítom, és rendbe teszem mert ott lakok....

saját belső igényének kellene lennie erre! tulajdontól függetlenül.

Egyébként az én párom se nagyon csinál semmit ha ne mondom neki...és képes a gép előtt ülni ha halmokban áll a mosatlan...és fut a lakás .....

küzdök vele. Nap mint nap. Nem reménytelen eset, de néha olyan rossz, hogy mindig mondani kell neki!

ha nálatok 13 év alatt nem változott, vagyis rossz irányba változott... nehezebb lesz. Apu esetéből gondolva. Mindig ő takarított mikor kicsi voltam.... anyu meg dolgozott, fizikait....majd mikor anyu munkanélküli lett, már nem segített.... és azóta se lehet rávenni :O

nekem azt ajánlották, hogy ne csináljam meg csak a saját részem!

hogy a gyerekekkel se foglalkozik...ez már nehezebb ügy....

2015. máj. 26. 09:04
 15/25 anonim ***** válasza:
19%
Te dolgozol, vagy háztartásbeli vagy?
2015. máj. 26. 09:14
 16/25 anonim ***** válasza:
28%

Most már persze hogy azt fogod írni hogy dolgozol.

Tipikus példája vagytok, amikor egy nő pereputtyostól ráakaszkodik valakire, aztán még nekik áll feljebb, ha ez a valaki beint.

Azt az ügyvédet pedig, aki azt mondta, hogy csak az építkezés végén lehet a fele ingatlant a férjedre íratni, messze kerüljétek, mert valami érdekes módon lila gőze sincs a joghoz.

2015. máj. 26. 09:34
 17/25 anonim válasza:
70%

Emberek hol éltek? Annak, hogy valaminek a fele papíron a tied mi köze van ahhoz hogy segítek a családomnak megalapozni a közös életünket vagy sem? Úristen nem is értem miről beszéltek.

Ha emiatt nem segít a párod egyébként, ne haragudj de az az ember nem szeret titeket.

2015. máj. 26. 09:38
 18/25 anonim válasza:
70%
És egyébként ez nem is a segítségről szólna hanem arról hogy érzékeltesse, hogy érdekli hol fognak lakni, érdekli az amit közösen létrehoznak, akármilyen fáradt egyszerűbb dolgokat ő is meg tud csinálni... elképzelhető hogy ezt az embert nem is érdekli a családja.
2015. máj. 26. 09:40
 19/25 A kérdező kommentje:

Én jelenleg csed-en vagyok a picikkel, a két nagyobb már óvodás, de egyébként igen, dolgoztam a gyerekek születése után/között is, bár most az ikrekkel valószínűleg nem csak fél éves korukig leszek itthon.

Irodai munkája van, telefonos értékesítő 6 órában. Egyszer volt egy olyan beszólása, hogy nem paraszt ő, hogy maga építse a házát, de később azt mondta csak viccelt.

"Tipikus példája vagytok, amikor egy nő pereputtyostól ráakaszkodik valakire, aztán még nekik áll feljebb, ha ez a valaki beint." Te most mit zagyválsz össze???? Érezzem magamat rosszul amiért nem a híd alatt kell élnünk, hanem a szüleimmel? Vagy köpjem magam szemen amiért nem hagytam el, amikor meglepett egy 12 milliós adóssággal?

"Azt az ügyvédet pedig, aki azt mondta, hogy csak az építkezés végén lehet a fele ingatlant a férjedre íratni, messze kerüljétek, mert valami érdekes módon lila gőze sincs a joghoz." Értsd már meg, hogy még nincs ingatlan!!! Majd lesz, ha elkészül. Mit kellene ráíratni, a nagyszoba jövendőbeli falát vagy az alapot, esetleg a téglarakást, amiből a falak lesznek?

A szüleim nyilván nem fogják a saját házuk felét ráíratni senkire, rám sem. Ha elkészül a hozzáépítés, majd akkor külön lakás lesz, addig viszont csak egy terv.

2015. máj. 26. 10:14
 20/25 anonim ***** válasza:

Hat egy taplo lusta dog a ferjed, ez a velemenyem, pedig en is ferfi vagyok.

Szo nelkul segitek a szuleim csaladjanak, ha szukseges, pedig abbol nekem egy filler sem lesz soha az enyem. Szerintem ez igy termeszetes. En elzavarnam a francba az biztos.

2015. máj. 26. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!