Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dolgozó házaspárok. Hogy megy ez nálatok?
Friss házasok vagyunk és nemrégtől mindketten dolgozók. Azelőtt csak a páromnak volt munkahelye, én csak alkalmi melókkal rendelkeztem egyetem mellett. Addig mindig hazaértem délután, volt időm főzni, finomságot készíteni. Most azonban én is főállásban dolgozom,így mindketten este 8 körül érünk haza. Sajnos ennek az a hátránya, hogy munka és ingázás után fáradtan kell nekiesni a főzésnek,mert ugyebár enni is kell valamit + csomagolni másnapra. Heti öt nap napi háromszor nem ehetünk szendvicset és felvágottakat... Hétvégén főzünk, de az a csomagolással együtt max kétnapi kaja. Így esténként marad a főzés, de mivel kevés az idő és éhesek vagyunk ezért mindig valami gyorsan összedobható mellett döntünk.
Ti ezt hogy oldjátok meg, ha egyikőtök sincs otthon? Úgy érzem, hogy hiába vesszük ki egyenlően a részünk a főzésből mégis csak amolyan összedobott dolog, csak hogy ne legyünk épp éhesek. Nektek van időtök főzni? Hogy osszátok le a feladatokat?
Sokkal jobb, ha hét végén (vagy amikor van idöd) nagy (4-5-szörös) adagokat fözöl, amit aztán le tudsz fagyasztani. Igy mindig lesz a fagyasztóban többféle étel, amit hétköznap csak elö kell venni.
Munka után max. olyasmit fözök, ami fél óránál nem tart tovább.
Munkába nem fött ételt viszünk, hanem szendvicset vagy salátát, naponta egy fött étel böven elég.
Megtanultunk gyorsan hatékonyan,melőre tervezve főzni.
Szerencsére nálunk egyikünk se finnyás, megeszünk egy ételt többször is.
Vasárnap 2 félét főzök, vasárnap amit eszünk, azt kedden,hetfőn esszük azt pl szerdán is, persze ez mindig olyan ami elálm pl pöri vagy előkészített sült..stb a köret reggel vagy este gyorsan készül..
A héten átalában egyszer főzünk, így kijönnek a napok.. A lenyeg, hgy gyakran eltolva esszük,hogy változatos legyen...
Gyakran van, hogy reggel készül el valami még korán..a legfontosabb a tervezés..
Egy főzelék 15 perc...a fasírt pedig előkészítve legombócolva a fagyóban..
Vésztarcsiban mindig van készétel is fagyasztva..
Esténként nem eszünk meleget, csak ritkán, dee z regen sem volt szokás nálunk sem, és a férjeméknél sem.
De téby, hogy sokkal könnyebb volt, amikor én kaptam ebédet a munkahelyemen, vagy csak szimllán korán kezdtem,mígy hamar otthon voltam.. Most gyakran még este 9 fél 10kor állunk neki a másnapi ételnek.
Szia!
Az 1-es javaslatát én is támogatom. Érdemes úgy főzni, v. előfőzni, hogy le lehessen fagyasztani.
Anno, mikor mi is friss házasok voltunk, minden nap főztem (este abból ettünk, s másnapra is jutott ebédre belőle), de aztán beláttam, hogy ez így nem mehet, főleg, ha gyerekek is lesznek (1. sok idő, 2. sok pénz, ha vacsira is mindig meleg kaja van). Mi áttértünk arra, hogy vacsorára "hideget" (szendvics, virsli, melegszendvics, vajkrémek, időnként pizza stb.) eszünk.
Én hétvégén főzök 2-3 félét, aztán hét közepén még egy adagot. Két gyerek, háztartás, munka mellett "ennyire" futja az erőmből, de hála Istennek a családom sohasem panaszkodik, sőt a férjemet irigylik is a mh-én, hogy mindig van főtt kajája...
Remélem tudtam segíteni :)!
Sok sikert, s remélem megtaláljátok a helyes "megoldást" a kérdésetekre :)!
Szombaton főzök dupla adagot, a maradék jó lesz hétfőre.
Vasárnap főzök kétfélét, dupla adagot, így az jó keddre, szerdára, néha még csütörtökre is.
Általában csak szerdán vagy csütörtök este kell főznöm, akkor szintén két napra.
Nekem is van, hogy hétközben 8-9 után állok neki főzni.
Vacsorára hideget szoktunk enni.
Vasárnap főzök annyit, hogy szerdáig kitartson. Szerdán főzök péntekig. Szombatra mindig annyit, hogy elfogyjon, vagy nem eszünk otthon.
Utálok mindig ugyanazt enni, de sajnos nincs több időm főzni hétköznap.
31, egyedül álló anyuka
Nálunk úgy van, hogy vasárnap mindig a szüleimnél ebédelünk, ayukám szokott el is tenni kajét nekünk, az van hétfőre is. Kedden általában valami laza, szendvics, ilyesmi. Szerdán főzök, az elég csütörtökre is, péntek délután vagy sozmbat reggel meg megint szoktam főzni valamit. Így végülis csak hetente 2szer főzök.
Meg ami nálam bevált, hogy nem főzök szinte soha levest meg másodikat is. Ha főzök levest, mellé veszek palacsintát, virslit, vagy péksütit, esetleg szendvicset készítek. Ha meg másodikat főzök, az bőven elég. Minkába sosem viszönk főtt kaját, perec, joghurt, gyümölcs, felvágott, zöldségek, max tojás.
Amúgy mind a ketten este 8ra értek haza? Hány órát dolgoztok? hányra mentek? Hány óra az út? Ez így durva nekem kicsit, még ha 10re is jársz dolgozni(azért az átlag korábban megy), akkoris 6ig tart a munkaidő, aztán 2 óra az út haza? Ez kb olyan, mintha Debrecenből ingáznál Pestre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!