Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dolgozó házaspárok. Hogy megy ez nálatok?
Friss házasok vagyunk és nemrégtől mindketten dolgozók. Azelőtt csak a páromnak volt munkahelye, én csak alkalmi melókkal rendelkeztem egyetem mellett. Addig mindig hazaértem délután, volt időm főzni, finomságot készíteni. Most azonban én is főállásban dolgozom,így mindketten este 8 körül érünk haza. Sajnos ennek az a hátránya, hogy munka és ingázás után fáradtan kell nekiesni a főzésnek,mert ugyebár enni is kell valamit + csomagolni másnapra. Heti öt nap napi háromszor nem ehetünk szendvicset és felvágottakat... Hétvégén főzünk, de az a csomagolással együtt max kétnapi kaja. Így esténként marad a főzés, de mivel kevés az idő és éhesek vagyunk ezért mindig valami gyorsan összedobható mellett döntünk.
Ti ezt hogy oldjátok meg, ha egyikőtök sincs otthon? Úgy érzem, hogy hiába vesszük ki egyenlően a részünk a főzésből mégis csak amolyan összedobott dolog, csak hogy ne legyünk épp éhesek. Nektek van időtök főzni? Hogy osszátok le a feladatokat?
előre dolgozom és lefagyasztom ...
ha olyan akkor reggel kiveszem és be a hűtőbe - estére kiolvad és csak melegíteni kell
fasírt rántott húsi mindig van
hétvégén főzők többet és lefagyasztom adagokba
Köszönöm a válaszokat.
Egyik válaszolónak: a párom 8-tól 6-ig dolgozik, én 9-től 6-ig. Mindkettőnk munkahelye a megyeközpontban van, mi pedig egy kisvárosban lakunk. Az amúgy 25 perces távot a busz egy óra alatt teszi meg, mert minden közbeeső kis faluban megáll háromszor, már sokszor azon poénkodunk, hogy minden ház sarkánál. Ehhez hozzájön még, hogy városi tömegközlekedést is igénybe kell venni, ami csúcsforgalomban megint minimum fél óra. Vegyük példának, hogy 6-kor végzek, a megfelelő tömegközlekedési busz jön 6:15-kor majd a távolsági buszra szintén kell várni egy keveset, hiszen az is bizonyos időnként indul haza. Nos, ilyen kacifántos az életünk.
Én mindennap főzök (nem szeretek, de páromnak nincs lehetősége a munkahelyén máshogy ebédelni). Nekem az az ars poeticám, hogy max 30 percet vagyok hajlandó a konyhában tölteni, így vagy valami gyorsan összedobható ételt csinálok, vagy sütőben süthetőt, amit ott lehet hagyni.
Hétvégén, mikor ráérünk, akkor csinálok macerásabb kajákat.
Sokszor csinálok főzeléket, tésztákat, csirkemelles ételeket, illetve sütőzacskóban mindenféle husit körettel.
Munkamegosztás: párom aprít, hámoz, reszel és pedig összedobom és fűszerezem az ételt. Amíg kotyvasztok, addig az előkészületeknél felhalmozott edényeket párom bepakolja a mosogatógépbe - isteni találmány - és vacsi után a maradék edényekkel együtt elindítjuk a gépet.
Szia!
Mi így csináljuk: vasárnap kétféle ételt főzök. Az egyiekt esszük vasárnapi ebédre, hétfőn viszünk belőle, a másikat visszük kedden és szerdán. Szerdán főzök még valami gyors ételt, amit csütörtök, péntek tudunk vinni ebédre. Ha valamiből marad azt adagonként lefagyasztom. Szombaton attól függ mi a program vagy összedobunk valamit vagy eszünk valahol illetve a fagyasztottból is lehet enni.
Vacsorára nem szoktam főzni, általában hideget eszünk pl. kőrözött, tojáskrém, ilyenek vagy visrli, tojás, melegszendvics vagy a fagyasztottból is lehet.
Nekem ez a rendszer vált be legjobban.
Miért nem rendelitek a kaját? Nem olyan megfizethetetlen dolog az, és legalább mosogatni sem kell utána, így ha hazaértek, minden percet egymással tölthettek. Anyám évek óta nem főz hétköznap, csak hétvégén.
Én mondjuk minden második nap dolgozom, de akkor reggeltől estig, úgyhogy két napra főzök. Néha nem jön össze, ilyenkor ha a párom otthon van, ő főz, ha mindketten dolgozunk akkor rendelünk. Igaz kicsit drágább, de legalább nem kell vesződni se előtte, se utána.
Szia!
Mi is hasonlóan vagyunk, nekünk sincs kedvünk már a munka után főzni. Mi azt találtuk ki, hogy nagyobb adagot főzünk hétvégén, és egy részét lefagyasztjuk. Ez teljesen jó, mert ha nem akarsz pont abból a kajából enni, akkor csak kiveszel egy másik fajtát, és azt olvasztod fel. A munkahelyen meg csak be kell tenni a mikróba.
Ha nincs kedvünk egyáltalán főzni, akkor lefagyasztott, előre elkészített ételt veszünk, főleg húsokat, és akkor amellé csak meg kell főzni mondjuk a riszt, vagy fel kell szelni a salátát.
Egy időben mi is vettünk sokszor pizzát, meg kevésbé egészséges ételeket, de most így ezzel elég jókat tudunk enni. Kiegészítésnek diákcsemegét, vagy aszalt gyümölcsöt/magvakat szoktunk magunkkal vinni, reggelire meg számomra megunhatatlan a mézes szeletelt banán:)
Ez a fagyasztós dolog szerintem nagyon jól működik, mondjuk a miénk elég kicsi, de 1-2 heti kaját bele lehet tenni így is, ha ügyesek vagyunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!