Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi segítség várható el...

Mennyi segítség várható el egy dolgozó apukától?

Figyelt kérdés
8 hónapos babám van, a párom az esti fürdetésnél segít, meg hétvégén elvan a babával napi fél-egy órát. Hétvégén egyik nap ő főz, egyébként a háztartásban mást nem csinál. Én úgy gondolom, nagyjából ez így ok, de van egy barátnőm, aki minden alkalommal elmondja, hogy mennyire ki van akadva a férjemen, hogy nem veszi ki a részét a gyerkezésből és hogy nem segít. Ezért tettem fel a kérdést, hogy másoknál vajon mi a helyzet.
2008. júl. 27. 00:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Te otthon vagy a babával? Mert akkor nagyjából ez jó... esetleg még az lehetne, hogy hazafelé vásároljon valamit (nehezet, egyszerűt - amit ő is tud).

Illetve még az, hogy hétközben is legyen közel a gyerekhez többet. Fürdetés, ilyesmi... nem feltétlenül neki kell csinálnia, csak legyen ott többször, és segítsen valamit.

2008. júl. 27. 00:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem változo.pl:az én férjem igazán semmit nem segitet a kicsinél,félt megfogni.igaz csak 23évesek vagyunk.de már annak örültem ha boltba(szomszédba van9áttudtam menni a pici nélkül.mostmár egyre többet van vele ahogy nöl a pici(16hónapos)szerintem változo van olyan aki mindent meg csinál van aki semmit.szerintem neked sokat segit:)
2008. júl. 27. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom is fiatal ő 24 én 21. Nekem rengeteget segít. Ő vásárol be mert nekünk elég macerás panelból lecűgölni a babakocsit vissza felé meg csomagokkal. Du. kb 1-2 órát van vele. Aztán megyünk sétálni általában ő addig pihen. Este ő fürdeti meg amíg én fürdök. Aztán ő elmosogat ami délutánról maradt. És este ő altatja el. Nálunk ez így alakult ki. Én megfőzök takarítok stb. Ja és még ő vasalja a kicsi ruháit. De szerintem az attól is függ,hogy kinek mikor ér haza a párja a munkából.
2008. júl. 27. 09:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon sokat segít a párom a fiam körüli dolgokban. Pedig nem is ő a vér szerinti apuka. A fiam 9 hónapos, és 4 hónapja élünk együtt. (a vér szerinti apuka már a terhességem alatt lelépett) A párom reggel hétre jár dolgozni, ami annyit jelent, hogy hatkor indul el itthonról. De ezt csak úgy félálomban szoktam észrevenni, aztán amikor mi a picurral hétkor felkelünk, akkor engem már ott vár a konyhában a frissen főzött tea, a picinek meg ott a bekevert tápszer (reggel és este még azt kap), pedig sose kértem ilyet a páromtól, de szerintem ez nagyon kedves tőle. Amikor végez a munkahelyén, mindig felhív, hogy hazafelé mit hozzon. Amikor hazajön, persze fáradt, de ha azt látja, hogy nekem éppen valami dolgom van, akkor szívesen elvan a picurral, meg amúgy is nagyon szereti. Esténként ő mosogat, teljesen önként, ezt se kellett sose kérni, sőt, szerinte magától értetődő, hogy mivel én egész nap főztem, mostam, takarítottam, és legalább kétszer elmosogattam már, miközben a picire is figyeltem, akkor este neki kell mosogatni. Ja, és az esti tápszert ő adja a fiamnak, a karjában rendszerint el is alszik, akkor beteszi az ágyba és betakarja. Amikor szabadnapos, akkor tejesen meg van osztva az otthoni munka, és persze a pihenés is. Meg néha elmegy a kicsi a nagyihoz, és olyankor lazulunk :)
2008. júl. 27. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ha a párom otthon van, akkor általában ő főz, mert szakács :D Én sütni szoktam, mert én meg cukrász vagyok :D

előző válaszoló

2008. júl. 27. 12:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát szerintem sem olyan vészes a helyzetem, csak a már említett barátnőm bogarat tett a fülembe, ezért kérdeztem meg mások véleményét is. Egyébként igen, én vagyok itthon a babával, a férjem dolgozik napi 8-9 órát.
2008. júl. 28. 00:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jó a helyzeted. Sok apuka még ennyit sem tesz meg.Bár szerintem nem csak fürdetéskor kéne vele lennie,kicsit játszhat vele hétköznap is.

Nálunk a férjem nem főz(ami jobb is,mert nem élnénk túl) de minden nap mosogat,a takarítás kis részét ő csinálja és a gyerekekre(2) is ő vigyáz,ha én elszaladok valahova.

Nálunk külön program is van. Én megyek a nagyobbal van,hogy egész napokat vagy egy hétvégét el és ő meg a kicsivel otthon egész nap + éjszaka.

2008. júl. 29. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy nőt a gyerek,mostanra már kamasz, többet segít-segitett, többet foglalkozott vele apa?
2022. jún. 25. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!