Császáros anyukák, kistesóval, segítség nélkül, hogy ment?
Nem lesz semmi segítségem, amikor megszületik a kistesó, maximum 1 hét. Ráadásul van egy 2 éves fiam.
Ha rendben gyógyul a seb, hány napig/hétig nem szabad emelgetni/hajolni?
Ha elmegy anyukám bébiszittert (800 Ft/óra!) kell fogadnunk, mert a férjem még táppénzre sem tud eljönni, anyukám meg max. 1 hétre.
én császáros voltam, de nekem nem mondták hogy 6 hétig nem lehet emelni meg hajolni,
nekem volt segítségem, de azért én láttam el a babát, 4 kilóval született, emelgettem az első perctől, semmi bajom nem lett
Gondolom a kérdező nem az újszülött emelgetésére gondolt, hanem a 2 évesére, aki nem 4 kiló, hanem kb. 12.
Én is csak az első baba utáni időszakról tudok beszélni, mert még nekem is van 1 hetem a második érkezéséig. Szerintem a hajolgatással nincs gond, az emelgetést meg próbáld kiküszöbölni pl. egy kis fellépő használatával. Nekem a fürdetés lenne a legnagyobb gond, de ha odakészítesz egy ilyen fellépőt, zsámolyt, a nagy szépen be tud mászni a kádba. A pelenkázást az ágyon oldanám meg. Máshova meg már nem nagyon kell emelni.
szia, én nem voltam ugyan császáros, de szintén 4 napi segítségem lesz (anyu), míg kórházban vagyok, utána semmi.
A kérdéseidre nem tudok válaszolni, de adnék egy ötletet: készülj előre kajákkal fagyasztóba, legalább ennyiről le van a gondod, tudsz pihenni.
Bocsi, hogy konkrét választ nem tudok adni, csak hirtelen eszembe jutott, hátha ez a kis ötlet is jól jön!
boldog babavárást! 35 hkm
Meglepően könnyű lesz hidd el! 21 hónap van a gyerekeim között, mindkettő császárral született. Semmi segítségem nem volt, de nem is kellett. Sokkal jobban gyógyultam a második után (persze ez egyénfüggő).
Kaját fagyassz le, ill. fizess be valahová a környéken, nekem ez volt a legnagyobb segítség. A pici úgyis sokat fog aludni az elején. Nehéz akkor lesz, ha már a kicsi mászni kezd és veszekszenek a játékokon... :)
Járjatok sokat játszótérre, hogy a nagy is elfáradjon, ha nem muszáj, ne emeld fel, max. gugolj le hozzá és öleld meg, ha arra van szüksége.
És ami a fő, próbáld meg az alvásidőket összehangolni, hogy Te is le tudj dőlni, ha alszanak!
Ne aggódj, menni fog! Ügyes leszel!
Nagyon köszönöm kedves, biztató, segítő válaszaitokat!
Ez a kaja lefagyasztás jó ötlet! (Esetleg ötlet miket lehetne? Eddig én csak pörköltet meg székelykáposztát mertem lefagyasztani.)
06:33-as vagyok,
ami nálunk a fagyasztóba került: paradicsomos gombóc, brassói, fasírt,paradicsomos káposzta,chilis bab,gulyásleves,májgombócleves,pörköltek,pizzatészta (félig megsütve),édes-savanyú mártás (házi az egész),húsleves, bolognai szósz, pizza szósz, lángos (sütve).Töltött káposztára még nem jutott időm, majd most a napokban :).(ja fagyasztottam le rizibizit is, de kis adagot, anyósom egyébként még lencsefőzeléket is lefagyaszt, nem tudom milyen felengedés után). remélem kaptál pár ötletet :)
09:49-es vagyok.
A szokásos zöldségekből nagyon gyorsan lehet főzelékeket rittyenteni, én ráadásul étkezési keményítővel sűritek, azt nem kell pirítgatni.
Bepanírozott húst/sajtot is simán lefagyaszthatsz, azt csak be kell dobni olajba. Panírozott halrudakat is vehetsz, hagymakarikát. Levest én is szoktam, pörköltet, fasirtgolyókat. Sőt, megmaradt főtt tésztát is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!