Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Én lihegem túl a dolgot vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én lihegem túl a dolgot vagy más is hátbatámadásként élné meg a történteket?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy nagyon jó, gyerekkori barátja. Egészen mostanáig semmi bajom nem volt vele, de én többet látni sem akarom és a férjembe vetett bizalmam is nagyon megrendült. Őszintén szólva azt sem tudom, hogy ezután meg tudok-e bízni benne egyáltalán.

Rávette a páromat, hogy fizetéselőleget vegyen fel neki a tudtom nélkül. Mindez úgy derült ki, hogy nem tudta fizetni a "részleteket".

A férjem szerint én lihegem túl a dolgokat és nem érti miért vagyok ilyen harapós hangulatban mostanában. Szerinte a barátságuk megér ennyit és majd valahogy megoldjuk a helyzetet. Persze az ellen erősen tiltakozott, hogy a hátralevő fél évben zsíros kenyéren éljen...

2015. máj. 14. 12:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Elég sok agya lehet a férjednek.
2015. máj. 14. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én párkapcsolatomban is volt már erre precedens, és őszintén elmondtam a véleményemet a páromnak. Ilyenkor fontos, hogy őszinték legyünk egymáshoz, még akkor is, ha a másik félnek valamiért nem tetszik. A gyerekkori barátság részével nincs semmi baj, és nagyon jó, hogy próbál segíteni a barátján, de tényleg jobb lett volna, ha előtte szól neked - bár szerintem sejtette, hogy nemet fogsz mondani a dologra, ezért is tette meg a tudtod nélkül. Nem tudom mennyire megbízható a barátja a párodnak, de legyen ez tanulópénz, és ha visszaadja a kölcsönt, több ilyen ne forduljon elő (főleg ha nagyobb összegről van szó). Párom szíve is sokszor elgyengül, de mostanra már ő is megértette, hogy ez hosszútávon nem okés.
2015. máj. 14. 12:56
 3/12 Beviz Elek ***** válasza:
38%
Szólhatott volna előtte, de egy gyerekkori barátjának próbál segíteni. Én is megtettem volna.
2015. máj. 14. 13:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyszer megtörtént, ha tanult belőle, akkor szerintem ne kapd föl a vizet. Igen, nekem is rosszul esne és eléggé megrendülne benne a bizalmam, de abba gondolja bele, hogy te is sok mindent megtennél a legjobb barátnődért. Biztos, hogy megbízott benne és eszébe sem jutott, hogy ebből baj lesz. Hidd el, éppen elég lelkiismeret furdalása lehet magában, bünteti őt magában eléggé. Persze mondd el neki, hogy ez nagy hülyeség volt és ha még egyszer ilyet csinál, akkor vége, de ne vedd a személyed elleni támadásnak, mindenki elkövet néha butaságokat.
2015. máj. 14. 13:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Adott kölcsön pár 10.000 Ft-ot a gyerekkori barátjának?

Persze, válj el szerintem, ez a teljes kontroll és rövid póráz hiánya, egy férj nem ilyen

2015. máj. 14. 13:23
 6/12 A kérdező kommentje:

420000Ft-ot kért, fél évre. A barátja már most megmondta, hogy nem fogja tudni visszafizetni a pénzt, sem most sem később.

Rendben, értem én, hogy a legjobb barátja de a családja nem számít? Esetleg nem lehetett volna kevesebbet adni neki, hogy ne döntsön minket csődbe? Ha rám nem is gondolt, legalább a gyerekekre gondolhatott volna.

Igen, bizonyára én is próbálnék segíteni a barátnőmnek, de nem veszélyeztetném a családom megélhetését.

Megmondtam neki, hogy erre az évre mondjon le minden extráról, mert nem jut rá. Most még azt hiszi, hogy majd megenyhülök, de ez nem fog megtörténni. Az a mázli, hogy a szüleim ki tudnak segíteni. Az más kérdés, hogy így az ő nyári terveiket döntjük romba, amire már 2 éve gyűjtögetnek.

2015. máj. 14. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Hátbatámadás??? Azért az kicsit erős, nem? Végül is az ő fizetése, oké, persze, jobb lett volna, ha megbeszéli veled. Meg mondjuk kölcsön csak annyit kéne adni, ami még nem terheli meg nagyon a saját kasszát, mert különben olyan lesz az egész, mint ha a fuldoklóért egy úszni nem tudó ugrana be a vízbe....

Szóval lehet, hogy hülyeséget csinált, de hogy ellened irányuló támadásként kéne felfognod, az nagyon túlzás nekem.

2015. máj. 14. 13:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha 420.000 Ft a fizetés előlege akkor a fizetése ennek többszöröse. Mi az istenre költesz, hogy ennyi földhözvág?

Egyébként nyilván ha előre megmondja, hogy nem fogja tudni megadni akkor nem adok kölcsön, vagy csak annyit amennyinek az elvesztését elviselem.

2015. máj. 14. 13:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Én igenis úgy érzem, hogy hátba támadott.

Úgy vállaltuk be a harmadik csemetét, hogy mindent átszámoltam, megszerveztem, hogy amíg az én fizum kiesik se legyen baj, erre ő egy vállrándítással lenullázott minket. Mióta idegeskedek, még a tejem is elment, persze ő volt az első aki megjegyezte, hogy milyen sokba kerül a tápszer.

A fizuja 210000Ft, ebből nagyjából most havi 45000Ft-al tud hozzájárulni a családi költségvetéshez, ami egy 5 fős család esetén semmi.

2015. máj. 14. 13:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kellett volna beszélne veled. Első sorban érted, meg a családért kell felelősséget vállalnia, a "barát" meg nem barát, hogy máris bejelentette, hogy nem tudja visszafizetni. De amúgy, ha a férjed azt mondja, hogy meg fogjátok oldani, akkor oldja meg. Esetleg mondja el, hogy miként teszi ezt.
2015. máj. 14. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!