Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány boldog házasságot látsz?
Én szerencsére elég sokat, a miénket is beleértve.
3-at biztos, plusz legalább 6-8 olyan baráti kapcsolatot tudnék mondani, ahol minimum 6 éves kapcsolatról van szó, és boldogok, csak épp nem házasok.
Bár a szüleim, sógornőm és tesóm is elvált, én ettől függetlenül úgy érzem, sok boldog kapcsolat van a környezetemben szerencsére! :)
Ez aztan az egyik legertelmenetlenebb kerdes ma.
Mar hogy a fenebe lehetne kivulrol megitelni valakinek a hazassagat???
Mielyen szempontok alapjan egyaltalan?
Azért valamennyire meg lehet ítélni, hogy boldog-e egy pár együtt. Nyilván nem abszolút biztonsággal, de szerintem a kérdező nem is várt el ilyesmit.
Én 1-2 boldog házasságot látok, de az is igaz, hogy nem óriási az ismeretségi köröm.
Szerintem az fontos, hogy ne korlátozzák egymás életét a szükségesnél jobban.
Ha most jobban elgondolkozok rajta, olyan hogy tiszta tiszta, fülletlen boldogságról beszélni nem lehet.
Minden kapcsolatban/házasságban vannak olyakor nézeteltérések, és én ezt látom a környezetemben is.
Amin én a mai napig csodálkozok és nem tudom a saját elveim szerint elfogadni : az mikor a házastársak külön alszanak.
Keresztszüleim csinálják igy. Oké, hogy nekik igy kényelmes, de ez szerintem a hidegség jele, hogy valami a házasságban rossz, számomra ez igy nem tiszta.
hát tényleg igazán jót, nem sokat. Talán 1-2. Bár ilyenkor elgondolkodom, h valóban az e a jó, amit én annak gondolok. Sok helyzetet én el sem tudnék képzelni, h az jó lehet, de persze leginkább azért, mert NEKEM nem lenne jó a kapcsolat.
Az persze megint más, mikor megkérdezel vkit, h miért vagytok Ti együtt, boldogok vagytok egyáltalán?
És akkor jön a megmagyarázás.
Na az valszeg nem csak sztem nem jó.
De attól még - ha sajnos meglátásom szerint kevés is - de vannak.
Csak azokat alapul véve, melyekről elegendő információm van, sajnos egyet sem.
Persze a statisztika is alátámasztja ezt: Tízből hat házasság válással végződik, és emellett ott vannak az ilyen-olyan okok miatt kényszerből, megalkuvásból együtt maradtak, tehát, nagyjából egyre mondhatjuk a tízből, hogy jól és boldogan működik.
Elkeseredni nem kell: mindenki dolgozzon azon, hogy az övé legyen az az egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!